Geboren of overleden op 18 Februari

Reacties

18 februari is een dag waarop een aantal markante persoonlijkheden en bekende personen geboren of overleden zijn.

Geboren:
Marie I van Engeland, ook wel bekend als “Bloody Mary”

Marie I van Engeland a.k.a. Bloody Mary

18/2/1516: Maria I van Engeland geboren. Deze Engelse vorstin was de dochter van Hendrik VIII en zijn eerste echtgenote Catharina van Aragon. Maria stond bekend als ‘Bloody Mary’ vanwege de bloedige vervolgingen die zij liet plegen op protestante ketters. Tot op de dag van vandaag herinneren wij deze Maria. Als u in een bar een ‘Bloody Mary’ besteld krijgt u een vuurrode cocktail van tomatensap en wodka voorgeschoteld. Het drankje verwijst naar Maria I van Engeland.

18/2/1848: Louis Comfort Tiffany; een Amerikaanse glaskunstenaar en ontwerper. Hij is met name bekend door zijn gebrandschilderd glas en zijn lampen in art-nouveau- en art-decostijl. Deze lampen zijn vrij populair onder verzamelaars en de prijs van een zeldzame originele Tiffanylamp kan oplopen tot een miljoen dollar

Louis Comfort Tiffany

Overige bekende personen die op 18 februari geboren zijn:

  • Johannes Bosboom (1817-1891, schilder)
  • Enzo Ferrari (1898-1988, autocoureur en -fabrikant)
  • Yoko Ono (1933, zangeres)
  • Prinses Christina (1947)
  • John Travolta (1954, acteur)


Overleden:
Een ander legendarisch figuur is geboren als Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni. Wij kennen hem voornamelijk onder zijn voornaam Michaelangelo. De vader van Michelangelo, Lodovico, stamde af van een ooit welvarende koopmansfamilie uit Florence. Hij was burgemeester van Caprese.

Michaelangelo door Jacopo del Conte circa 1535

Michelangelo was zes jaar oud toen zijn moeder stierf. Nadat het gezin naar Florence verhuisd was, werd Michelangelo aan een min toevertrouwd. Omdat de min de vrouw van een steenhouwer was, grapte Michelangelo later dat hij de liefde voor de beeldhouwkunst reeds met de melk van zijn min ingegoten had gekregen.

Overige bekende personen die op 18 februari overleden zijn:

  • Maarten Luther (1483-1546, theoloog)
  • Gerard Heymans (1857-1930, filosoof)
  • Willy Alberti (1926-1985, zanger)

Komt deze datum ook in uw stamboom voor?

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd