Nieuwe mijlpaal: 5 miljard historische records!

Nieuwe mijlpaal: 5 miljard historische records!

Wij zijn blij aan te kondigen dat wij een nieuwe mijlpaal hebben behaald, namelijk 5 miljard historische gegevens!

Het heeft MyHeritage slechts twee jaar geduurd om deze waardevolle schat op te bouwen dat aangeeft dat MyHeritage één van de snelst groeiende en internationaal diverse bedrijven ter wereld is, gericht op familiegeschiedenis.

Zoek nu naar records

Om deze gelegenheid te vieren, hebben wij enkele iconische namen opgezocht in onze collectie. Hier zijn enkele resultaten die wij hebben gevonden. Klik op het plaatje om het in groter formaat te bekijken.


Sinds de lancering van SuperSearch, onze zoekmachine voor historische gegevens, in April 2012, is ons doel geweest om onze gebruikers te voorzien van legio wereldwijde historische gegevens. Wij maken grote investeringen om dit te beogen via digitalisering, crowdsourcing, huren, en aangaan van samenwerkingen. Dit, tezamen met de overnames van de afgelopen jaren, zoals Word Vital Records en Geni, hebben ervoor gezorgd dat wij meer dan 5 miljard records hebben vergaard binnen korte tijd.

Deze records komen uit een wijdverspreide collecties, vele diverse bronnen en uit diverse landen. Zij bevatten gegevens van geboorte, huwelijk, overlijden, migratie, leger en meer. Tevens krantenberichten, foto’s en stamboomprofielen. Zij helpen families van heinde en verre om online hun afkomst te onderzoeken.

Onze geavanceerde technologieën maken de zoektocht nog succesvoller.

U ontvangt een melding op als een record uit onze collecties overeenkomt met een profiel in uw stamboom, middels onze Record Matchingtechnologie. Juiste overeenkomsten kunnen worden bevestigd en nieuwe informatie kan direct worden overgezet naar uw stamboom. Als een record informatie bevat van een persoon die u niet in uw stamboom had staan, dan kunt u direct een nieuwe persoon aanmaken en de informatie overhevelen.

Onze unieke Record Detective technologie, zoekt automatisch naar gerelateerde personen en records die relevant zijn voor uw stamboom.

Hoe tellen wij onze records

In SuperSearch, wordt het precieze aantal historische records per collectie weergegeven. Bijvoorbeeld, de door MyHeritage recent toegevoegde U.S. Public Records Index bevat 816 miljoen records. De 5,18 miljard records zijn als volgt geteld: in gestructureerde collecties, is elke naam geteld als één record, dus een huwelijksdocument met de naam van de bruid en bruidegom wordt geteld als twee. Synoniemen worden niet geteld – in gevallen waar dezelfde persoon onder meerdere namen te vinden is. In stambomen wordt elk profiel geteld als één record, ook wanneer de naam beschikbaar is in een of meerdere talen. Elke foto wordt geteld als één record. In niet gestructureerde collecties (bv. krantenpagina’s), is iedere pagina één record.

Historische records zijn onmisbaar voor familiegeschiedenisonderzoek. Zij zijn essentieel voor het leggen van relaties en verwantschappen en ontdekkingen van informatie over voorouders. Zij geven kleur aan de familiegeschiedenis. MyHeritage zal dagelijks miljoenen nieuwe records blijven toevoegen aan SuperSearch. Wij zijn hard bezig om nog meer internationale content toe te voegen en onderzoek nog makkelijker en toegankelijker te maken voor iedereen. In dat kader verwachten wij tegen het eind van het jaar een nieuwe mijlpaal te behalen, namelijk 7 miljard records.

Wij nodigen u uit om in onze 5 miljard records te snuffelen en nieuwe ontdekkingen te doen!