Nieuw initiatief: Tribal Quest

Nieuw initiatief: Tribal Quest

MyHeritage kondigt met trots het nieuwe wereldwijde initiatief Tribal Quest aan, een project om de familiegeschiedenissen van afgelegen volksstammen vast te leggen en hun verhalen voor toekomstige generaties te bewaren.

Bezoek de website van Tribal Quest

Hier is een korte video waarin het Tribal Quest-project wordt geïntroduceerd en enkele hoogtepunten van onze eerste bestemming, Namibië, worden getoond:

Een van de drijvende krachten achter ons bedrijf is positief bijdragen. We hechten met name grote waarde aan het opstarten van maatschappelijke projecten om mensen overal ter wereld belangeloos te laten kennismaken met genealogie. We zien dat alle families, ongeacht hun uiteenlopende culturele praktijken en geografische locaties, verhalen hebben die het waard zijn om te worden verteld en gedeeld. Tribal Quest is een van onze meest interessante initiatieven en de resultaten blijken nu al zeer positief.

Volksstammen in afgelegen gebieden zijn verstoken van moderne technologie en instrumenten om hun familiegeschiedenis te onderzoeken, delen en bewaren. De verstedelijking neemt almaar toe en inheemse gemeenschappen en hun unieke tradities worden ook bedreigd. Er zijn veel onderzoeken gaande om deze gemeenschappen te beschrijven voordat ze voor eeuwig verloren gaan. Echter, die projecten richten zich voornamelijk op het collectieve, antropologische niveau.

Onze teams hebben de stammen bezocht om de mensen te ontmoeten, naar hun verhalen te luisteren en hun rijke familiegeschiedenissen te documenteren ten behoeve van toekomstige generaties. We zijn van mening dat het registreren van hun verhalen en familiegeschiedenissen op individueel niveau van grote waarde is. Door namen aan gezichten te geven en persoonlijke familieverhalen te verzamelen, helpen we deze gemeenschappen om hun herinneringen en familie-erfgoed te bewaren.

Het MyHeritage-team heeft al in twee landen stammen bezocht: Namibië en Papoea-Nieuw-Guinea. In deze bijdrage spreken we vooral over onze eerste expeditie, om de familiegeschiedenissen van de Hima in Namibië te documenteren. In een binnenkort te verschijnen blogpost vertellen we over onze expeditie naar Papoea-Nieuw-Guinea en de verschillende stammen die we daar hebben ontmoet.

De Himba bevolken de afgelegen plattelandsregio Kunene van Namibië. Hun aantal wordt op 50.000 geschat en hun unieke gezinsstructuren en tradities werken door in alle aspecten van het leven in hun gemeenschap. Het herdenken en eren van voorouders vormt een centrale pijler in hun cultuur.

Kaart van Namibië (klik om in te zoomen)

Kaart van Namibië (klik om in te zoomen)

We waren verrast hoe belangrijk de Himba het vinden om hun familiegeschiedenis te onthouden en hun voorouders te eren. Iedereen die we hebben ontmoet was doordrongen van de familierelaties, tradities en familietrots die van generatie tot generatie is doorgegeven. We bezochten 19 dorpen en legden de familieverhalen vast van duizenden mensen die tot deze bijzondere stam behoren. We maakten hun stambomen en voegden duizenden foto’s, documenten en video’s aan iedere familiesite op MyHeritage toe.

Het MyHeritage-team heeft ook een bezoek gebracht aan Papoea-Nieuw-Guinea.

Kaart van Papoea-Nieuw-Guinea (Klik om in te zoomen).

Kaart van Papoea-Nieuw-Guinea (Klik om in te zoomen).

Ze hebben er uiteenlopende locaties bezocht en er onder de rivier- en bergstammen geleefd.

De teamleden werkten er aan stambomen van de stamleden en tekenden er hun persoonlijke verhalen en dagelijkse leven op. Maar weinig plekken op aarde zijn zo cultureel divers als Papoea-Nieuw-Guinea en de inheemse bevolking beschikt er over rijke familiegeschiedenissen en oeroude tradities.

We zijn van plan om andere locaties rond de aardbol te bezoeken en de familiegeschiedenissen van andere inheemse volkeren vast te leggen.

Bezoek de website van Tribal Quest voor meer informatie over de familiegeschiedenissen die we tijdens de expeditie in Namibië hebben gedocumenteerd. Materiaal over de expeditie in Papoea-Nieuw-Guinea zal spoedig volgen. Bekijk de boeiende fotoseries, lees het reisverslag van het team en ontdek hoe u ons kunt helpen bij toekomstige Tribal Quest-missies.

We kijken uit naar de fascinerende verhalen die zich zullen ontvouwen en we hopen dat u ons blijft volgen op onze reis langs afgelegen stammen om familiegeschiedenissen op te tekenen.