Update over DNA Quest

Update over DNA Quest

Gratis DNA-kits zijn verzonden naar deelnemers die zijn geselecteerd om deel te nemen aan onze tweede ronde van DNA Quest.

Gelanceerd in maart 2018 is DNA Quest ons pro bono initiatief om geadopteerden en hun biologische familie samen te brengen met behulp van genetische testen. De internationale community van geadopteerden verwelkomden het project met open armen en  verspreidden het nieuws over deze unieke mogelijkheid. We hebben duizenden DNA-kits gedoneerd aan geschikte deelnemers, en we blijven continu aanvragen ontvangen. 

Als gevolg van het enorme succes van het originele initiatief, hebben we in maart 2019 DNA Quest verlengd met de belofte om duizenden extra MyHeritage DNA-kits te verstrekken aan geschikte deelnemers.

Demografie

In de tweede ronde van DNA Quest, hebben we meer dan 4000 aanvragen ontvangen van mensen uit 69 landen wereldwijd. De meeste aanvragen kwamen uit de Verenigde Staten (1,838), gevolgd door Canada (349), de U.K. (162), Australië (161), Chili (157), en Brazilië (107). Ook ontvingen we aanvragen uit Argentinië, Spanje, Ierland en Denemarken, en een aantal uit andere landen, zoals Vaticaanstad, Yemen, Mauritius, Zimbabwe en de Verenigde Arabische Emiraten.

70% van de ontvangen aanvragen waren van geadopteerden die op zoek zijn naar hun biologische familie. 16% waren afkomstig van familieleden die op zoek zijn geadopteerden, waar de overige personen hun situatie beschreven als ‘overige categorie.’ Verder is interessant, dat 77% van de aanvragers vrouw is, tegenover 23% man.

Recente successen

We zijn ontzettend blij om te horen over DNA Quest deelnemers, van wie de levenslange wens eindelijk in vervulling is gegaan: een hereniging met hun familie, dankzij de DNA-test die we hebben verstrekt.

Hier zijn een aantal hartverwarmende verhalen:

  • Mitch Yurkovich, een inwoner van Michigan en vader van vier, is herenigd met zijn biologische ouders, die nog steeds samen waren, inmiddels getrouwd en nog twee kinderen hadden gekregen.
  • Susan ontving een gratis MyHeritage DNA-kit via DNA Quest en ontdekte een half-broer, Terry, die zij eerder nog niet kende.
  • Kim Prather uit Oklahoma heeft haar biologische familie nooit gekend. Eindelijk was ze via MyHeritage in staat om hen te traceren en haar zus te ontmoeten.
  • Carlos Canas uit Texas heeft altijd geweten dat hij was geadopteerd. Hij groeide op als enig kind, zonder enig idee wie zijn biologische ouders, broers en zussen waren. Totdat hij een match ontving met zijn biologische half-zus.

Nieuwe herenigingen blijven plaatsvinden, aangezien onze DNA database continu blijft groeien.

Vervolgstappen

Voor deelnemers aan de nieuwe ronde van DNA Quest, worden de DNA resultaten verwacht in augustus 2019. Deelnemers zullen DNA-matches ontdekken uit de gehele MyHeritage DNA database, die momenteel 3 miljoen mensen omvat. Aangezien dat aantal elke dag snel stijgt, wordt de kans om familie te vinden ook steeds groter.

Als u al heeft getest bij een andere DNA-aanbieder, kunt u gratis uw DNA uploaden naar MyHeritage. Zodra uw data is verwerkt, zult u DNA Matches ontvangen die wellicht leiden naar de familieleden die u zoekt. 

We hopen om continu de kracht van genetische genealogie te blijven benutten om familieleden te verenigen, die elkaar dolgraag willen vinden. We kijken ernaar uit, om hun verhalen met u te delen in de komende maanden.