DNA Matching – Bèta-fase is afgerond!

DNA Matching – Bèta-fase is afgerond!

In september hebben we een bèta-versie van DNA Matching gelanceerd. Het doet ons genoegen om nu te kunnen aankondigen dat de bèta-fase is afgerond.

dna-afbeelding-def

Ter herinnering: MyHeritage biedt mensen die bij andere bedrijven hun DNA hebben laten testen de gelegenheid om hun DNA-gegevens naar MyHeritage te uploaden en gratis DNA-matches te ontvangen. DNA Matching biedt u ongekende mogelijkheden om in contact te komen met voorheen onbekende familieleden, op basis van DNA-segmenten die ze met u delen, omdat jullie een gezamenlijke voorouder hebben.

Hoe meer DNA u deelt, hoe nauwer u verwant bent. Het voordeel van MyHeritage is dat wij de DNA-tests van meerdere aanbieders met elkaar kunnen matchen. Zo kunnen mensen die hun DNA bij 23andMe hebben laten testen matches ontvangen met mensen die zijn getest door AncestryDNA. Dat is bij die aanbieders zelf niet mogelijk. U kunt ook de DNA-gegevens van Family Tree DNA naar ons uploaden om ze te laten matchen. MyHeritage ondersteunt de meest recente DNA-chips van al deze aanbieders. Bovendien zijn de meeste DNA-matches gekoppeld met stambomen van de betreffende gebruikers, zodat u meer inzicht krijgt in uw mogelijke verwantschap. Dat is bij aanbieders die niet zoveel stambomen beheren als MyHeritage vaak niet mogelijk. Onze gigantische internationale gebruikersgroep biedt ongekende mogelijkheden voor matches en er zijn onder MyHeritage-gebruikers al verschillende succesverhalen bekend die het grote potentieel van deze DNA-technologie onderstrepen. Steeds meer families zullen erdoor worden herenigd.

DNA Matches kende in de bèta-fase een voorspoedige start maar perfect was het nog niet. Er waren in het begin veel fout-positieve resultaten en we waren nog niet tevreden over de nauwkeurigheid. Ook kregen we veel verzoeken van de gebruikers om ontbrekende functies en functionaliteit toe te voegen. Na de eerste release hebben we dag en nacht doorgewerkt om DNA Matches te verbeteren, de algoritmen voor het matchen nauwkeuriger te maken, het aantal fout-positieve resultaten te beperken en functies toe te voegen om de gebruikers optimaal van hun matches te laten profiteren. Omdat DNA Matches nu niet meer in bèta is, zijn alle matches nog een keer opnieuw berekend. Dit betekent dat herkende fout-positieve resultaten zijn verwijderd en dat matches waarvoor de onderliggende parameters of verwantschapsvoorspellingen zijn gewijzigd, bijgewerkt en gemarkeerd. Matches die hebben geleid tot contact van twee kanten zijn niet verwijderd. Wel zijn de weergegeven gegevens nu preciezer. Ook hebben we het matchingproces versneld. De eerste procesronde duurde 3 maanden, omdat de hele infrastructuur nog moest worden opgebouwd. Later wisten we dat terug te brengen tot ongeveer twee weken. Momenteel berekenen we de matches iedere week en vanaf volgende week zullen we dat dagelijks doen. In de toekomst zullen we het proces zo goed als realtime uitvoeren. Op verzoek van de gebruikers hebben we ook een mogelijkheid toegevoegd om de DNA-matches met behulp van iemands naam of land te doorzoeken.

dna-blog-afb-1-def-nl

Zoeken op naam of land (Klik om te vergroten)

genealogy-jen

We geven de informatie nu op pagina’s weer, zodat u kunt bladeren en niet meer eindeloos hoeft te scrollen.

dna-blog-afb-2-def-nl

Pagina’s (Klik om te vergroten)

We staan op het punt om een optie vrij te geven waarmee u notities aan uw matches kunt toevoegen, een verzoek van de community. Bovendien komt er een weergave van de familienamen van voorouders, zodat u goed kunt zien welke achternaam u en uw match in uw stambomen gemeen hebben. Ons werk aan DNA Matches is nog lang niet klaar. Het kan nóg nauwkeuriger. We zullen de service nog regelmatig verbeteren en bijschaven. We werken momenteel aan een weekschema om functies te verbeteren en te introduceren. MyHeritage DNA Matches zal week na week beter worden en het aantal matches zal steeds sneller stijgen door de DNA-gegevens die dag in dag uit worden geüpload. We hopen dat u veel plezier zult hebben van het gebruik van DNA Matches en we zien uit naar alle reacties, die zeer nuttig zijn om de service te verbeteren. Bezoek ons blog regelmatig om geen van onze aankondigingen in de nabije toekomst te missen.

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

  • Marja

    november 4, 2016

    Gefeliciteerd en succes met de (door)ontwikkeling van dit spectaculaire technologische hoogstandje! #ProudofMyHeritage!