MyHeritage DNA brengt twee zussen van beide kanten van de wereld samen

Reacties

MyHeritage is in Europa toonaangevend op het gebied van genetische genealogie en is uitgegroeid tot de beste service om wereldwijd DNA-matches te vinden. We zijn er trots op dat we als wereldwijde DNA-aanbieder voor deze bijzondere ontmoeting hebben kunnen zorgen.

Een recente MyHeritage DNA-match bracht twee halfzussen samen die duizenden kilometers uit elkaar wonen: Tonny in Australië en Jannie in Nederland.

Jannie is 80 jaar oud en woont in Flevoland. Het begon allemaal toen haar nicht Annemieke – een enthousiaste genealoog – haar vroeg om een DNA-test te doen.

Tonny is 70 en woont in Australië. Ze is zelf een genealoog en had ongeveer tegelijkertijd ook een DNA-test laten uitvoeren.

De twee vrouwen deden in november 2017 de ontdekking van hun leven: ze hadden een genetische match. Jannie was zeer verrast toen haar nicht Annemieke haar vertelde, dat ze een halfzus van Jannie had gevonden aan de andere kant van de wereld via een MyHeritage DNA match.

De puzzelstukjes vielen al vrij snel samen: Jannie en Tonny realiseerden zich dat ze dezelfde vader hadden, een bakker in Amsterdam, die met elk van hun moeders een relatie had gehad.

Tonny werd in 1948 in Amsterdam geboren, in dezelfde buurt als Jannie en als 12-jarige emigreerde ze naar Australië. Het gezin maakte deel uit van de naoorlogse emigratiegolf vanuit Europa.

Tonny had altijd al het gevoel gehad dat ze niet helemaal thuishoorde in de Australische staat Victoria. En ook niet in het gezin. Ondanks het feit dat ze het grootste deel van haar leven in Australië heeft gewoond, hecht ze meer aan haar Nederlandse afkomst dan aan Australië. Binnen haar eigen familie voelde ze zich altijd een buitenstaander. Ze verlangde al haar hele leven naar liefde en acceptatie. Al tijdens het eerste gesprek met haar zus Jannie voelde ze de saamhorigheid en onvoorwaardelijke liefde waar ze zo lang van had gedroomd.

Tonny schrijft over deze ervaring:

“Wat ik recent heb ontdekt, is niet te bevatten. Ik heb wél een warme, liefdevolle familie die lief en zorgzaam is!  We hebben hetzelfde DNA. Ik voel dat we uit hetzelfde hout zijn gesneden. Dat is zo’n geweldig gevoel. Ik ben overdonderd en ongelofelijk blij.”

Jannie wilde niets anders dan haar halfzus omhelzen en haar het warme familiegevoel en de erkenning geven waar ze zo naar had verlangd. Het gezin waarin Jannie in Nederland opgroeide, bestond uit haar biologische vader (de bakker), haar moeder en twee andere zusjes, die beiden onlangs zijn overleden. Het verlies van haar twee zussen had een leegte achtergelaten en Jannie kon enkele vreugdetranen niet bedwingen toen ze hoorde over haar Australische zus die nog in leven was.

Tonny is onlangs van Australië naar Nederland overgevlogen om haar halfzus Jannie eindelijk persoonlijk te ontmoeten. Hun emotionele ontmoeting is hier te zien.

Het verhaal van deze zusters heeft het binnen- en buitenlandse publiek niet onberoerd gelaten en is in Nederland op de televisie uitgezonden. Ze hebben het bezoek enkele weken laten duren om elkaar  beter te leren kennen en hun geboortestad Amsterdam te bezoeken. Jannie heeft enorm van het bezoek van haar nieuwe zus genoten en heeft haar huis en hart voor Tonny geopend.

Sinds de lancering in november 2016 heeft MyHeritage DNA mensen over de hele wereld geholpen om hun familieleden te vinden. Genetische genealogie heeft het leven van duizenden mensen veranderd.

Ga naar stories.myheritage.com voor meer hartverwarmende ontmoetingen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd