Nieuwe functies in de mobiele app Postvak IN en scanner – Deel 1

Reacties

We kondigen met vreugde twee nieuwe functies aan in de mobiele app van MyHeritage om u te helpen uw onderzoek naar familiegeschiedenis te verbeteren.

Inbox — een uitgebreide e-mailberichtenfunctie om met andere leden van MyHeritage, met inbegrip van uw eigen familieleden, te communiceren over DNA-matches, Smart Matches en andere onderwerpen in verband met genealogische samenwerking.
Scanner — een handige functie die de hogeresolutiecamera van uw smartphone gebruikt om oude foto’s en documenten rechtstreeks naar uw familiesite op MyHeritage te scannen en digitaal te bewaren.

Over de mobiele app

De mobiele app MyHeritage maakt het gemakkelijker dan ooit om onderweg uw familiegeschiedenis te ontdekken en te delen. Gebruik uw mobiele apparaat om familiefoto’s en -herinneringen vast te leggen en direct te delen, werk uw stamboom bij tijdens familiebijeenkomsten en nodig familieleden uit om aan uw stamboom bij te dragen. De mobiele app van MyHeritage is gratis beschikbaar voor iOS en Android en werkt uitstekend op smartphones en tablets. Installeer nu de mobiele app, als u dat nog niet hebt gedaan.

Deze blogpost is deel 1 van onze aankondiging van nieuwe functies voor de mobiele app. We behandelen in dit deel Postvak IN. In deel 2 hebben we het over de scanner.

Overzicht Postvak IN

Met de nieuwe e-mailfunctie voor de mobiele app kunt u eenvoudig samenwerken met leden van uw familiesite en met andere gebruikers met wie u DNA-matches of Smart Matches hebt. U kunt de functie gebruiken om e-mails te verzenden en te ontvangen, om uw verwantschap met andere leden van MyHeritage te onderzoeken en om samen meer over uw familiegeschiedenis te ontdekken. We hebben onlangs aangekondigd dat u in alle interfaces gratis contact met uw DNA-matches kunt opnemen, dus Postvak IN is nu nog handiger. Samenwerking is een belangrijk onderdeel van succesvol genealogisch onderzoek. Daarom ontwikkelen we tools om dat voor onze gebruikers gemakkelijker te maken. De e-mailfunctionaliteit bestaat al op de MyHeritage-website maar er is nu ook een interface voor de mobiele app. De mobiele versie is zelfs nog gemakkelijker in het gebruik. Als u de functie gebruikt om met uw DNA-matches of met andere leden van MyHeritage te corresponderen, dan kunt u de e-mailwisseling overal op uw mobiele apparaat voortzetten, zelfs als u die op de pc bent begonnen. We denken dat dit de beste e-mailservice voor genealogen is die er op dit moment op de markt is. Onze inbox beschikt over alle functionaliteit waar onze gebruikers om hebben gevraagd en is intuïtief en gemakkelijk te gebruiken.

Postvak IN gebruiken

Open Postvak IN door op het nieuwe pictogram met de envelop in de rechterbovenhoek van het startscherm van de mobiele app te tikken. Als u ongelezen berichten hebt, staat er een zogeheten badge op de envelop, die aangeeft hoeveel ongelezen berichten er op u wachten.

Tik op de envelop op het startscherm van de app om de inbox te openen.

U kunt ook naar Postvak IN navigeren via het menu van de mobiele app:

Tik in het hoofdmenu op “Postvak IN” om uw inbox te openen.

Tik op het pictogram met de envelop of op “Postvak IN” in het menu om uw inbox te openen.

Postvak IN

Op de hoofdpagina van Postvak IN staan de e-mailthreads die u met andere mensen hebt. Threads met recente berichten worden als eerste weergegeven. Threads met ongelezen berichten worden in vet weergegeven. Dit is dezelfde lijst als die op de pc-versie van Postvak IN. In de mobiele inbox kunt u nieuwe threads met leden van uw familiesite openen of threads voortzetten die u hebt geopend met de contactlinks of -knoppen naast DNA-matches en Smart Matches. U kunt niet zomaar naar andere MyHeritage-leden zoeken of contact met hen opnemen. Dit is een veiligheidsvoorziening om onze leden tegen spam te beschermen.

Om een nieuwe thread te beginnen, tikt u op het potlood in de rechterbenedenhoek van de hoofdpagina van Postvak IN.

Postvak IN: hoofdpagina

Tik vervolgens in het veld “Aan” op het plusteken.

 

Ontvangers toevoegen bij het opstellen van een nieuw bericht

Begin met het typen van de naam van de ontvanger en selecteer vervolgens de beoogde persoon in de lijst die verschijnt. U kunt maximaal zes ontvangers kiezen om een groepsthread te starten.

Kies het MyHeritage-lid naar wie u het bericht wilt verzenden.

Begin met het opstellen van uw bericht en tik op “Verzenden” wanneer u klaar bent.

 

Tik op “Verzenden” om uw bericht te verzenden

Wanneer een bericht is opgesteld en verzonden, stuurt MyHeritage een e-mail naar de ontvanger. De e-mail bevat uw e-mailadres niet. De e-mail wordt namens MyHeritage voor u verzonden en de ontvanger kan er via MyHeritage op reageren. Wij sturen het antwoord dan weer door.

Veeg een thread naar links op iOS of tik lang op Android om hem als gelezen of ongelezen te markeren. Tik op “Meer” om de thread te beantwoorden, te archiveren of te verwijderen. Als u uw inbox wilt opschonen zonder uw threads te verwijderen, dan kunt u die archiveren. Een thread die u archiveert, wordt vanuit uw hoofdinbox naar een aparte archiefsectie verplaatst.

Acties voor een thread, toegankelijk door vegen of lang tikken

Om uw threads te filteren, tikt u op het filterpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm. Dat is het pictogram met de trechter. Er wordt aan de rechterzijde van het scherm een paneel geopend. Daarin kunt u ervoor kiezen om alleen berichten te bekijken die ongelezen, gearchiveerd of verzonden zijn.

 

Met behulp van het filter bepalen welke threads er worden weergegeven

Tik op een thread om het recentste bericht te zien. U kunt ook op voorgaande berichten in de thread tikken om ze te openen en te lezen.

Voorbeeld van een geopend bericht

Beantwoord een bericht door op de pijl in de rechterbenedenhoek van het scherm te tikken. Tik in de rechterbovenhoek op het pictogram met de drie verticale punten (…) om het bericht te beantwoorden, te archiveren, als ongelezen te markeren of te verwijderen.

We onthullen geen e-mailadressen maar we vertellen u wel welke familiesite de personen met wie u correspondeert, beheren. Dat kan heel nuttig zijn. We zijn van plan om in de nabije toekomst de verwantschapsband te melden bij iedere correspondent die een DNA-match van u is. Dat kan u ook in Postvak IN van pas komen.

U ontvangt wanneer u nieuwe berichten hebt direct een melding op het startscherm van uw mobiele apparaat.

Melding van een nieuw bericht op het startscherm van een smartphone

U kunt de meldingen uitschakelen, als u niet op deze manier op de hoogte wilt worden gesteld, maar we raden u aan om ze toe te staan, omdat berichten van andere gebruikers heel belangrijk kunnen zijn. Om meldingen in iOS uit te schakelen, gaat u naar het instellingenmenu van het apparaat. U selecteert “Meldingen”, tikt op de app MyHeritage en schakelt “Meldingen toestaan” uit. Ga in Android naar de instellingen van uw apparaat en volg dan het per apparaat verschillende proces om dergelijke meldingen uit te schakelen.

Tot slot

De nieuwe mobiele inbox is een geweldige manier om uw genealogische samenwerking op één plaats te organiseren. Het is gebouwd voor mensen die gewend zijn om met e-mailtoepassingen te werken, terwijl uw privacy is gegarandeerd, doordat MyHeritage uw e-mailadres niet prijsgeeft aan de leden met wie u correspondeert. We hopen dat Postvak IN van de nieuwe mobiele app het voor u gemakkelijker en leuker maakt om met andere leden samen te werken.

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd