Verka, Eleni en Emmelie de Forest ontdekken hun roots

Verka, Eleni en Emmelie de Forest ontdekken hun roots

Voordat het Eurovisiesongfestival 2019 van start ging, hebben drie Songfestivallegendes een MyHeritage DNA-test gedaan om meer over hun etnische herkomst te weten te komen. Het gaat om Verka Serduchka, het alter ego van Andrej Danilko, die tijdens het Eurovisiesongfestival van 2007 Oekraïne vertegenwoordigde en de tweede plaats behaalde met “Dancing Lasha Tumbai”, Eleni Foureira, die voor Cyprus in 2018 tweede werd met “Fuego” en Emmelie de Forest, die Eurovisie 2013 voor Denemarken won met “Only Teardrops”.

Lees hier verder over de familiegeschiedenis van Emmelie.

Emmelie was verbaasd om te horen dat ze voor 44,4% Noord- en West-Europees is en slechts voor 38,2% Scandinavisch. Ze is daarnaast voor 12,2% Zuid-Slavisch en voor 5,2% Asjkenazisch-Joods! We lieten haar een foto zien van haar overgrootvader Frans Henry Engström zien. Ze wist dat hij een beroemd fotograaf was maar niet dat hij de allereerste Finse speelfilm had geregisseerd! Bekijk hun volledige familiegeschiedenis en DNA-onthullingen hier!

Toen Eleni hoorde dat ze voor 68,9% Grieks en Zuid-Italiaans is, zei ze dat ze wel kon janken. “Ik ben niet Grieks, ik ben [er] alleen maar opgegroeid”, vertelde ze. “Ik voel me wel Grieks, omdat ik dezelfde mentaliteit heb.” Ze is ook voor 29,8% Zuid-Slavisch en voor 1,3% Asjkenazisch-Joods.

“Hoi zus!” riep ze tegen Emmelie.

Lees hier meer over de DNA-resultaten van Eleni.

Verka vernam dat ze voor 54,9% Baltisch is, voor 41,2% Zuid-Slavisch en maar voor 3,9% Oost-Europees. “3% Oekraïens?!” Ze vroeg haar moeder om uitleg maar die liet ook niets los!

We onthulden ook dat een voorvader van Verka na de Tweede Wereldoorlog als oorlogsheld met een eremedaille werd onderscheiden. Lees hier verder over de heldenmoed van de voorouder van Verka.

“Een ster heeft geen nationaliteit”, besloot Verka, toen ze heel even ernstig werd.

Eleni beaamde dat: “We zijn allemaal één grote familie.”