Update van de Theory of Family Relativity™

Update van de Theory of Family Relativity™

Het doet ons een genoegen om te kunnen melden dat we deze week de gegevens voor de Theory of Family Relativity™ hebben vernieuwd. We kunnen daardoor nieuwe en bijgewerkte theorieën aanbieden die uitleg geven over de mogelijke verwantschap tussen u en uw DNA-matches. Deze langverwachte update kan nieuw licht werpen op verwonderlijke verwantschapsbanden maar kan ook nieuwe inzichten bieden over uw voorouders en familiebanden.

De Theory of Family Relativity™ is een innovatie van MyHeritage die we in februari 2019 hebben gelanceerd en die de genetische genealogie ingrijpend heeft verbeterd. Het is een van de voornaamste functies die we in de afgelopen jaren hebben uitgebracht, onmiddellijk met veel lof ontvangen door gebruikers van over de hele wereld.

De technologie scant miljarden stamboomprofielen en historische gegevens en produceert gedetailleerde theorieën over hoe DNA-matches op MyHeritage met elkaar verwant kunnen zijn. Sinds de lancering van de functie in februari is onze DNA-database met sprongen gegroeid. We beschikken nu over 45 miljoen stambomen, de bestaande stambomen zijn gegroeid en er zijn nog meer historische gegevens aan MyHeritage SuperSearch™ toegevoegd.

Statistieken

Hier zijn enkele belangrijke feiten en cijfers over de update:

  • Het totale aantal theorieën is meer dan verdubbeld (van 6.384.888 naar 14.260.864).
  • Het aantal DNA-matches waarvoor een theorie is gevonden, is meer dan verdubbeld (van 4.474.617 naar 9.964.321).
  • Binnen een theorie zijn er vaak meerdere paden die op verschillende manieren laten zien dat we tot dezelfde theorie komen en ondersteunend bewijs leveren om deze te onderbouwen. Het aantal gevonden paden is meer dan verdubbeld (van 51.887.021 naar 115.106.944).
  • Het aantal MyHeritage-gebruikers met minstens één theorie is met 46,7% gestegen.

Nieuwe kansen

Alle MyHeritage-gebruikers die een MyHeritage DNA-test hebben gedaan of DNA-resultaten naar MyHeritage hebben geüpload, kunnen nu nieuwe theorieën ontvangen. Dit geldt voor gebruikers die eerder theorieën hebben ontvangen, gebruikers voor wie we geen theorieën hebben gevonden toen de functie voor het eerst werd gelanceerd, en gebruikers die een MyHeritage DNA-test hebben gedaan of gegevens van een ander testbedrijf hebben geüpload en sinds de lancering resultaten hebben ontvangen.

Als we theorieën voor u hebben gevonden, ziet u een banner over de Theory of Family Relativity™ bovenaan uw pagina met DNA-matches. Klik op “Bekijk theorieën” om alle theorieën te zien die we hebben gevonden, de oude en de nieuwe.

Banner over de Theory of Family Relativity™ bovenaan de pagina met DNA-matches.

Banner over de Theory of Family Relativity™ bovenaan de pagina met DNA-matches.

U kunt gemakkelijk onderscheid maken tussen theorieën die eerder zijn gevonden en onlangs gevonden theorieën. Nieuwe theorieën zijn voorzien van de badge “NIEUW”.

Weergave van de badge “NIEUW” in een DNA-match.

Weergave van de badge “NIEUW” in een DNA-match.

Theory of Family Relativity™ is een betaalde functie waarvoor een familiesite-abonnement op MyHeritage vereist is (Premium, PremiumPlus of Complete). Gebruikers die hun ruwe DNA-gegevens van een ander testbedrijf naar MyHeritage uploaden en geen abonnement willen afsluiten, kunnen een eenmalige vergoeding van € 29 per kit betalen om alle geavanceerde DNA-functies van MyHeritage te ontgrendelen, inclusief Theory of Family Relativity™. Meer informatie over onze abonnementen vindt u hier. Gebruikers zonder abonnement zullen nog steeds alle theorieën zien die we voor hen gevonden hebben, maar als ze op de theorie klikken om alle details te bekijken, dan zullen deze gedeeltelijk verborgen blijven.

Nieuw notificatiesysteem

Er is een nieuw meldingensysteem ontwikkeld om MyHeritage-gebruikers op de hoogte te stellen van nieuwe theorieën terwijl ze worden ontdekt, één theorie per keer. Deze e-mail wordt met ingang van deze week periodiek verstuurd.

Conclusie

De Theory of Family Relativity™ kan een doorbraak bieden voor gebruikers die niet echt raad weten met hun DNA-matches en die moeite hebben om de exacte verwantschapsbanden te achterhalen. Misschien kunnen ze nu het raadsel oplossen en ontdekken hoe een bepaalde match in hun stamboom past.

We hopen dat u veel plezier zult hebben van het nieuwe notificatiesysteem en van de nieuwe update die het aantal beschikbare theorieën meer dan verdubbeld heeft. We naderen het punt dat we een volledig geautomatiseerd systeem kunnen opzetten dat periodiek theorieën zal updaten. We zullen dat aankondigen als het zover is.