Dr. Phil leert meer over zijn familiegeschiedenis met behulp van MyHeritage

Reacties

We hebben net de set van tv-persoonlijkheid Dr. Phil bezocht om onbekende informatie over het verleden van zijn gezin met hem te delen. Dr. Phil was verbaasd en gefascineerd door wat we konden ontdekken over zijn familiegeschiedenis, inclusief nooit eerder geziene foto’s en records.

Dr. Phil begon zijn avontuur met MyHeritage ongeveer een jaar geleden, toen hij een MyHeritage DNA-test deed en eerder onbekende details over zijn familiegeschiedenis ontdekte. We hebben zelfs zijn vrouw, Robin McGraw, geweldige informatie gegeven over de familiegeschiedenis. Ze leerde onder meer dat het werken in de schoonheidsindustrie in haar familie zit. Robin is de oprichter van Robin McGraw Revelation, een merk voor huidverzorging en lifestyle. Misschien heeft ze dit geërfd van haar grootmoeder, Opal Jameson, die in de jaren dertig haar eigen schoonheidssalon runde!

MyHeritage-consultant Yvette Corporon is net teruggekomen op de set van Dr. Phil afgelopen week om hem nieuwe waardevolle informatie over zijn wortels te presenteren.

Bekijk het complete item hier

We doken in de genealogie van de grootvader van Dr. Phil, Joe McGraw. De laatste keer dat we zijn archief bekeken, ontdekten we dat hij in 1910 een wagenbestuurder was in een ‘feedstore’.

We weten nu dat hij in de jaren 1920 als boer werkte, en de Amerikaanse volkstelling van 1940 vermeldt hem als een “vleessnijder” op een vleesmarkt. Zoals Dr. Phil opmerkte: “Hij was duidelijk een man met veel talenten!” In hetzelfde document verklaarde Joe dat hij 52 weken werkte in 1939 en zijn inkomen was slechts $ 840 voor het jaar. Tegenwoordig zou dat gelijk staan aan $ 15,552.

Joe McGraw, Dr. Phil’s grootvader, in de volkstelling uit 1940 van de Verenigde Staten.

In een andere tak van de stamboom van Dr. Phil heeft hij een voorouder van 5 generaties terug genaamd William Russell. William werd geboren in 1794 in North Carolina en was een boer. Hoewel er niet veel bekend is over hoe hij leefde, vonden we iets heel interessants rondom zijn overlijden.

We vonden een lijst met William’s eigendommen die na zijn dood werden verkocht, waaronder veel spullen, waaronder 1 tafel, 7 stoelen, 2 bijlen, 1 koffiemolen, 1 jachtgeweer, 1 kijkglas, verschillende kalveren en varkens en 1 wastobbe. Alle onroerend goed op William’s lijst werd verkocht voor een totaal van $ 41,93.

Inventaris van eigendommen van William Russell, Dr. Phil’s overgrootvader.

William’s zoon, Samuel Joseph (de betovergrootvader van Dr. Phil) trouwde met een vrouw genaamd Sarah Ann Russell (de betovergrootmoeder van Dr. Phil).

We vonden een geweldige foto van Sarah Ann met een aantal van haar familieleden, gemaakt na 1877.

Sarah Ann Russell, de betovergrootmoeder van Dr. Phil, links onderaan.

De laatste keer vonden we een gegevens uit 1917 van Dr. Phil’s grootvader van vaderskant, Joseph McGraw, die diende in de Eerste Wereldoorlog.

Deze keer ontdekten we dat Dr. Phil’s grootvader van moeders kant, John Calvin Stevens, ook diende in de Eerste Wereldoorlog. Zijn gegevens gaven enkele belangrijke details over hem:

Historische gegevens over de Eerste Wereldoorlog over Dr. Phil’s grootvader, John Calvin Stevens

Op zijn registratiekaart staat dat hij ook een boer was die op de boerderij van zijn schoonvader werkte. Hij had blauwe ogen en was lang en slank.

Dr. Phil was verheugd om deze waardevolle details te ontdekken over hoe zijn voorouders leefden en stierven. Als het gaat om familiegeschiedenis, is er altijd meer te leren. Ook u kunt verbazingwekkende ontdekkingen in de familiegeschiedenis doen met MyHeritage. Met de kortingscode DRPHIL kunt u beginnen met een GRATIS proefperiode van 14 dagen EN 50% korting krijgen op een abonnement.

Heeft u zelf verrassende ontdekkingen in de familiegeschiedenis gedaan? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd