Gekoesterde tradities rond de feestdagen: winnaars MyHeritage Feestdagen Competitie

Gekoesterde tradities rond de feestdagen: winnaars MyHeritage Feestdagen Competitie

Reacties

De afgelopen twee weken stroomden inzendingen van de MyHeritage Feestdagen Competitie van over de hele wereld binnen. Hoewel de feestdagen van dit jaar er waarschijnlijk een beetje anders uitzien dan voorgaande jaren, zullen veel van uw tradities rondom de feestdagen blijven floreren. Bedankt allemaal voor het insturen van uw mooie verhalen en herinneringen. We kunnen geen betere manier bedenken om de feestdagen te vieren dan door de tradities van uw familie te vieren!

Hier zijn enkele van de vele inzendingen die we graag met u willen delen:

Heerlijke feestdagen traktaties

Andy Likins

Onze kinderen zijn voor 3 / 8e Noors omdat Heidi dit half is en ik het een kwart ben. We hebben een grote traditie die in onze beide families is doorgegeven van onze Noorse immigrantenvoorouders die in de jaren 1880 arriveerden: lefse maken. Voor degenen die het niet kennen, lefse is een tortilla die voornamelijk van aardappel is gemaakt. Als het heet is van de bakplaat met boter en bruine suiker, is het heerlijk. Onze kinderen zijn er dol op en ik ben er vrij zeker van dat ze de traditie zullen voortzetten.

Afgebeeld zijn (links) Heidi’s grootmoeder, Anna Christine (Pederson) Stime (1913–2013) met Heidi’s moeder, Naomi, rond 1944; en mijn grootmoeder, Bernice Virginia (Iverson) Likins (1906–1994) met mijn tante, Ginny, en mijn vader, Noel, in ongeveer 1936. Onze beide grootmoeders leerden lefse te maken van hun in Noorwegen geboren moeders. De tweede foto is van onze dochter, Kaia, die een paar jaar geleden hielp bij het maken van lefse.

Susan Pulfer

Ik maak het kersttaartrecept van mijn betovergrootmoeder, hoewel een paar items niet meer verkrijgbaar zijn. Zelfs zonder hen smaakt het nog steeds geweldig en hebben we haar recept voor pruimenpudding gebruikt en vooral de saus voor beide.

Merlin D Bruna

Ons gezin zou samen met mijn neven kerstavond doorbrengen in het huis van mijn grootouders van moederskant. We hadden altijd aardappelsoep en oester-stoofpot. Nadat mijn grootvader was overleden, waren we samen in het huis van mijn neven of ze kwamen naar ons huis om de traditie voort te zetten.

Barry Kennedy

Ik heb nog steeds alle kookboeken van mijn grootmoeder met haar kersttaart en kerstpudding. Alles helemaal opnieuw gemaakt en gekookt op de oude houtgestookte kachel. Voeg daar ECHTE gehakttaarten en taarten aan toe. Allemaal op de oude manier.

Raylene Harrington Johnson

Zolang ik me kan herinneren, hebben we chili- en aardappelsoep. Enkele jaren maakten we voor een paar leden oesterstoofpotjes voor het avondeten op kerstavond, gevolgd door cadeautjes van andere familieleden.

Ефим Ильиных

Adrian Gaino

Mijn familie is erg groot. Ik heb 8 volwassen kinderen (2 tweelingen) en 11 kleinkinderen. We hebben veel verschillende nationaliteiten (Welsh, Afrikaans en Latijns-Amerikaans, Siciliaans, Aziatisch en inheems) om verschillende culturele activiteiten te vieren, waaronder Hanukkah, Onze Lieve Vrouwe van Guadalupe, Kerstmis en Kwanzaa. We houden van het versieren van de boom, peperkoekhuisjes, het dekken van de gangen, schaatsen, sleeën en het vieren van de 12 dagen van Kerstmis. Ik ben dol op het koken van een groot familiediner, rosbief en varkensham en alle bijgerechten (aardappelsalade, groenten, macaroni en kaas). Als toetje ben ik dol op koekjes en cupcakes bakken, popcorn rijgen. Ik bak ook bosbessen & appeltaart. We eindigen met het drinken van advocaat, hete cider en chocolade. En last but not least openen we onze vele cadeaus, waarvan ik er enkele zelf maak. Ons gezin gedijt met eenheid en liefde.

Kathy King

Ons gezin woonde gewoonlijk een kerstavonddienst bij voordat ze bij elkaar kwamen voor het avondeten en onze cadeau-uitwisseling. We hebben verschillende maaltijden geprobeerd om het gemakkelijker te maken – salades, sandwiches, enz. Maar we hebben ons genoegen genomen met Mexicaanse Fiesta (rijst, vleessaus, sla, tomaten, guacamole, zure room, frito’s, olijven, tacosaus) als onze favoriet. Dus ook al is er geen Latino of Mexicaans erfgoed, wanneer we nu samenkomen voor Kerstmis, moeten we dit gerecht altijd hebben.

Nathan Bortnem

Onze family traditie (dankzij de familie van mijn vrouw) is om heel veel te eten van dit moeilijk te maken dessert: Scandinavisch Kringler Recept van Food.com

Brenda Long — U.S.

Voor de Tweede Wereldoorlog had mijn vader een snoepwinkel in Long Beach, Californië. Hij kocht het recept van de See’s candy fudge van de See voor $ 100,00. Zijn religie geloofde niet in het dragen van wapens, dus was hij tijdens de oorlog bakker op een transportschip. Als kind herinner ik me elke kerst dat mijn vader op een kruk bij de kachel See’s fudge zat te maken. Mijn vader is 20 jaar weg, maar met Kerstmis maken we nog steeds See’s fudge. Dit jaar komen onze zoon, schoondochter en 4 kleinkinderen bij ons op bezoek. We zullen See’s fudge maken en het verhaal van hun overgrootvader aan hen doorgeven.

Jennifer Wilson

Beverly Drottar — U.S.

In mijn gezin hadden we op kerstavond altijd een speciaal formeel familiediner. Op die manier was eerste kerstdag een “vrije dag” voor iedereen, ook voor de ouders, want we aten heerlijke restjes. We aten van het chique porselein en dronken koolzuurhoudende fruitpunch van de chique glazen met kristallen steel. We hadden een speciaal tafelstuk met aangestoken kaarsen, op de tafels in de eetkamer (GEEN keuken!) Met een speciaal felrood kersttafelkleed.

Mijn ouders hadden 5 dochters en een zoon. Terwijl ieder van ons zijn eigen huishouden begon, zorgde mijn moeder ervoor dat we allemaal een groot felrood kersttafelkleed hadden voor onze eigen feestdagen.

Na een groot feest trok mijn moeder zich dan even terug in de keuken en kwam dan terug met een dienblad met traditionele, vlammende pudding in oude stijl. Zelfs het jongste kind zou een klein chique individueel gerecht krijgen van dit geweldige brandende dessert! We keken met verbazing toe hoe onze vlammen uitbrandden. We moesten toen voorzichtig de hete verbrande resten van het gevlamde suikerklontje eruit lepelen voordat we deze geweldige traktatie eens per jaar konden eten. Veel van mijn familieleden hielden nooit echt van de ouderwetse pudding, en toch heeft de opwinding van die vlammende traktatie velen van ons ertoe gebracht om het ook voor onze kinderen te blijven bereiden. Het is een smaak die meer volwassen smaakpapillen aanspreekt, geloof ik, omdat ik er nu erg dol op ben.

Kerstpudding recept

INGREDIENTEN:

1 kopje suiker
1 kopje wortels
1 kop aardappelen
1 kop rozijnen
1 theelepel molasses
1 theelepel baking soda in 2 theelepels heet water
1 kop bloem
1/2 theelepel nutmeg
1 theelepel kaneel
1/4 theelepel cloves
1/2 theelepel zout

HOE TE MAKEN:

Meng alle ingrediënten op volgorde zeer grondig.
Plaats in een ingevette bovenkant van een dubbele ketel en stoom op het fornuis gedurende 2 1 / 2–4 uur, tot de pudding stevig is tot een consistent dik mengsel.
Schep hete pudding in afzonderlijke vormpjes en zet ze een nacht in de koelkast.
Week de suikerklontjes kort voor het opdienen in citroenextract en plaats dan een blokje op elke pudding.
Steek de suikerklontjes direct na het aanbrengen van het citroenextract aan en breng de brandende bak met pudding naar de serveertafel.
Nadat het vuur is gedoofd, verwijder je de gesmolten suiker met een lepel (het is heet!)
Bedek elke portie met slagroom of citroensaus.
Dit recept is erg vergevingsgezind. U kunt gehakte dadels of vijgen of zelfs walnoten of amandelen toevoegen. Voor ons moet het glutenvrij zijn, dus ik vervang het meel door amandelmeel. U kunt boter of reuzel gebruiken in plaats van bakvet. Je zou waarschijnlijk squash of pompoen kunnen gebruiken in plaats van wortels en aardappelen, maar dat heb ik nog nooit geprobeerd. Als je geen melasse hebt, probeer dan bruine suiker te gebruiken in plaats van wit. Oude recepten zoals deze waren bedoeld om te worden bereid met al het gedroogde fruit en wortelgroenten die je in de winter hebt bewaard en om de kostbare voorraden meel en suiker te minimaliseren, terwijl je toch een zoete traktatie creëert voor de feestdagen in magere tijden.

Vasthouden aan kostbaar erfgoed

Silvia Demmy

Vanaf mijn allereerste kerst heeft mijn moeder een streng slinger bewaard, het voelt als tin en is nu aangetast en versleten, ik stop het in een kerstbal en het wordt elk jaar aan de boom gehangen, ik zet de traditie voort van het zetten van kaarsen op onze boom elk jaar, steek ze niet aan maar mijn moeder had deze altijd aan haar boom. Het is een Duitse erfgoedtraditie die we voortzetten! #MijnHolidayHeritage

Elaine Coxon

Ik koop een herdenkingsornament voor de kerstboom ter ere van een naast familielid dat dat jaar is overleden. Het ornament heeft de naam van de persoon en het geboorte- en overlijdensjaar. Op een kleine manier voelt het alsof ze nog steeds deel uitmaken van de festiviteiten.

Jenn Wood

Er zijn twee kostbare ornamenten aan onze boom: het eerste babyornament van mijn dochter dat ze voor haar allereerste kerst kocht en haar fopspeen. Ze is nu 21 en deze ornamenten worden elk jaar als eerste aan de boom geplaatst!

Lois Boubong

Elk jaar koop ik een zilveren sieraad als aandenken voor mijn dochters. Ik heb nu meer dan 50 verzameld.

Jeanne Dave Myers

De kersttraditie van onze familie begon 70 jaar geleden toen mijn ouders een verlichte boomtop-engel ontvingen als huwelijksgeschenk. Het werd vanaf dat moment op de top van elke boom geplaatst. Vijf jaar geleden hebben mijn ouders het aan mij doorgegeven en sindsdien hebben we het op onze verjaardag van 12 december aan onze boom gehangen.

Dan is onze kerstavond altijd gekleed geweest in onze nieuwe kerkoutfits gemaakt door onze moeder. Daarna gingen we naar de kerk en speelden we in het kerstprogramma. We zouden naar huis rennen, uitgehongerd! Mam had altijd allerlei soorten hapjes klaargemaakt, samen met kerstkoekjes en zelfgemaakte snoepjes, en we moesten luxe drankjes drinken voordat we naar bed werden gestuurd. Ik heb dezelfde traditie voortgezet met ons gezin. Het is voor mij een bijzondere herinnering geweest om aan hen door te geven.

Susan Jernigan McCullough

Mijn vroegste herinnering aan Kerstmis is een pop in een dubbeltje die mijn moeder als engel verkleedde om haar kerstboom te bedekken in 1936 toen zij en mijn vader hun eerste kerst samen vierden. Ze staat nu gedurende het jaar in een glazen vitrine totdat ze wordt verwijderd om een andere kerstboom te versieren. Dat is 84 jaar boomdienst! Zij is de omslagfoto op mijn Facebook-pagina.

Karen Collins

Mijn vader stierf 50 jaar geleden op eerste kerstdag. Op een van de bloemstukken op zijn begrafenis zat een duif vast. We hielden die duif en zetten hem elk jaar in onze boom om aan mijn vader te denken.

Barbara Fitrell Krecic

Mijn ouders kochten een engel voor de boomtop om mijn geboorte te vieren. Ze is 75, bovenop mijn boom.

Speciale manieren om Kerstmis te vieren

Salme Talvirinne — Finland

We woonden in het toenmalige bisdom Helsinki, in het dorp Hakkila, in een huis dat mijn vader stuk voor stuk had gebouwd. Natuurlijk hadden onze ouders onze cadeaus al eerder gekocht, maar wij kinderen kregen een wekelijkse toelage, zodat we dan konden kopen waar we aan dachten voor elkaar.

Op de avond was de spar binnengebracht en we hebben hem allemaal versierd. We aten kerstbrood en ham als ontbijt. De ham was er speciaal voor gebakken op de vooravond van Eva.

Toen onze grootouders en tante Kaisu voor ons waren gearriveerd, deden mijn moeder, tante en grootmoeders het kerstvoedsel. Ze waren nog niet eerder door de moeder gedaan, maar ze waren samen gemaakt – iedereen deed mee met zijn eigen vaardigheden.

Op de avond gingen we altijd met iedereen naar de kerstsauna, daarna aten we.

Al snel was het tijd voor de kerstman om te arriveren.

From left Aunt Kaisu with Salme Talvirinne
Tante Kaisu met Salme Talvirinne

Rich Waters — U.S.

We hadden een ongebruikelijke manier om onze cadeautjes te openen. Op het “Voor / Van” label zetten we een aanwijzing voor de ontvanger. Omdat alleen de gever het (meestal) wist, zouden we allemaal raden wat erin zat. Als je wist wat het was, was het een slechte vorm om het raadspel voor de rest van het gezin te verpesten. We hebben veel kleine cadeautjes gegeven, zodat we allemaal meer plezier zouden hebben. Onze schenking zou over het algemeen 4 tot 5 uur duren. Iedereen had plezier.

Michelle Dule — U.K.

Kerstavond is het gevuld met hilarische spelletjes, snacks en een drankje voor de volwassenen. Een drankje en een hapje uitdelen voor de kerstman en zijn rendieren. Zodra de jongsten slapen, leggen we al hun cadeautjes neer, inclusief een van de kerstman. De kousen zijn gevuld met cadeautjes van de kerstman in bruin papier, wat snoep, zuurstokken, noten, fruit en munten. Daarna leggen we ze aan het hoofdeinde van de bedden.

Op kerstochtend zijn de volwassenen net zo opgewonden als de kinderen, dus we worden meestal eerst wakker. Zet wat verwarming aan als het koud is, zet koffie, doe de fonkelende kerstverlichting aan. We zorgen er op subtiele wijze voor dat de kinderen wakker worden zonder te weten dat we ze wakker hebben gemaakt en het is een opwindende chaos als ze zien dat hun kousen gevuld zijn. Ze komen in de grote slaapkamer waar we allemaal samenkomen om onze kousen te openen.

Dan wordt de kerstmuziek in de woonkamer gezet en komen de kinderen eerst de woonkamer binnen, afgezien van een volwassene met een camera, en hun gezichten zijn geweldig. We openen om beurten een voor een, halverwege maken we ontbijt, meestal een volledig Engels. Daarna hervatten we de tweede helft. Als alles klaar is, wordt het diner klaargemaakt terwijl de kleintjes spelen met hun nieuwe cadeaus. We gaan allemaal samen eten. Het tovert elk jaar een glimlach op mijn gezicht.

Tweede kerstdag was de verjaardag van mijn moeder, wat altijd een familiebijeenkomst was met een buffet. Maar ze is 3 jaar geleden overleden en we hebben een nieuwe traditie gemaakt. Familieleden verzamelen zich rond 11 uur in ons grote park, dat prachtig is, waar we de as van haar en onze grootmoeder hebben uitgestrooid, we bloemen leggen en elk een paar woorden zeggen. Daarna gaan we allemaal brunchen op dezelfde locatie die we vooraf reserveren voor een familiefeest ter ere van hen. Het is een beetje anders dit vreselijke jaar, omdat we ons over een aantal verschillende tafels moeten verdelen, maar we zijn nog steeds blij dat we het grotendeels volgens plan kunnen doen.

Dus voor mij is Kerstmis altijd mijn favoriete tijd van het jaar geweest en is dat nog steeds. Voor mij, zelfs nu ik 55 ben, is het nog steeds even magisch, en als het gaat om zulke gelukkige tijden met mijn gezin, dan zit het daarin als ik zeg – ik geloof.

Geraldine Lee — U.S.

Een traditie die we begonnen toen onze kinderen klein waren, was om een speurtocht te maken vanuit de kerstman. We plaatsten aanwijzingen in huis, te beginnen met een brief of een gedicht van de kerstman (tenzij ze te oud waren voor de kerstman, dan was het alleen van ons). Het zou van aanwijzing naar aanwijzing leiden totdat ze het verborgen cadeau vonden. Zo wilde onze zoon een jaar lang skischoenen die in de open haard verstopt zaten. Een andere was toen we onze dochter naar het huis van onze vrienden stuurden voor haar cadeau. Het spijt me te moeten zeggen dat ze dat jaar dacht dat ze een auto kreeg terwijl onze instructies autosleutels waren. De traditie ging verder naar onze kleinkinderen en nu de achterkleinkinderen als ze kunnen komen.

Sandra van Heusden — U.K.

Mijn man is Nederlands, dus we wilden Sinterklaastradities vieren met de kerstman. We hebben een Family Treasure Hunt gemaakt. Mijn dochter moest haar laarzen op de open haard laten liggen. Toen ze ’s ochtends wakker werd, waren haar schoenen gevuld met snoep en een lang gedicht van Sinterklaas, dat aanwijzingen had om de cadeautjes te vinden. De cadeautjes waren niet duur, meestal snoep, klein speelgoed uit Poundland of toiletartikelen, naarmate mijn dochter ouder werd. Het was de jacht op hen die echt opwindend was en de aanwijzingen uitwerkte. Ze is nu 23 en staat er nog elk per jaar op een speurtocht te houden.

Ruth Petitjean — U.K.

Ik begon jaren geleden met een kersttraditie toen onze kinderen nog klein waren. Elk jaar wikkel ik voor iedereen nieuwe sokken in. Ze zijn allemaal ‘verrast’ om te zien wat er in de verpakking zit. Soms zijn het kerstsokken, soms alledaagse sokken en soms zijn het warme harige sokken … altijd sokken voor iedereen. Onze dochter, verstrikt in deze traditie, is nu begonnen met het opnemen van sokken in mijn cadeau van haar. Dit jaar zal niet anders zijn … sokken voor iedereen … en dit zal iedereen samenbrengen, ook al zijn we allemaal apart deze Covid-kerst.

Magie van Kerstmis (en sokken).

Jo Murphy

Vasthouden aan kersttradities in 2020:

Brent Chyna — U.S.

2020 heeft de gezinsrelaties duidelijk op meer dan één manier onder druk gezet. Toch slaagt ons gezin erin onze oude tradities op zoveel mogelijk manieren te eren. We blijven geschenken uitwisselen dankzij online winkelen en het postsysteem, we delen nog steeds maaltijden en toast dankzij internet teleconferentieplatforms, en zelfs bij meer dan één gelegenheid zingen we samen dankzij een overvloed aan gsm’s.

Al deze technologie heeft ons geholpen te overleven in tijden die vreemd en nieuw voor ons zijn, maar we hebben ook momenten genomen om te beseffen dat onze voorouders met hun eigen ontberingen te maken hadden en te kampen hadden met wat ze op dat moment tot hun beschikking hadden. Steeds vaker verdiep ik me in kartonnen dozen vol relikwieën uit vervlogen tijden: foto’s, certificaten en krantenknipsels van armoede, ziekte en oorlog. Het herinnert ons eraan dat we als volk meer uitdagende tijden hebben meegemaakt en het hebben overleefd. We deden het toen en we zullen het nu doen.

Misschien is dat onze langst bestaande traditie.

Mary Conti — U.S.

Mijn familie houdt deze feestdagen onze oude tradities in ere door het zoete brood en de chruscick van mijn overgrootmoeder te bakken en te delen. Ze maakte ze elk jaar voor Kerstmis en ik heb er deze week een paar naar familieleden buiten de staat gestuurd.

Alexandra MacPherson-Munro — U.S.

Dit is een heel vreemd jaar voor ons allemaal. Mijn familie gaat onze vakantie delen via Facetime waar we onze Schotse / Ierse tradities met elkaar kunnen delen.

Omdat we onze kerstmis niet kunnen bijwonen, zullen we deze op internet bekijken. Dan zetten we kaarsen voor onze ramen en hebben we een klein kerstavonddiner. We nodigen zelfs andere familieleden en vrienden uit om om middernacht met ons mee te doen aan een klein kerstavondgebed.

Susan Small — U.K.

Elke kerst komt onze naaste familie samen voor kerstborrels en gehakttaarten in de aanloop naar Kerstmis. We hebben ons niet laten stoppen door een pandemie. We zitten in niveau twee, dus zes mensen kunnen elkaar buiten ontmoeten. Dit jaar heb ik zelfgemaakte gehakttaarten gemaakt met amandeldeeg en gehakt met veel cognac.

Het evenement was dit jaar in de voortuin van onze oudste dochter Sarah en schoonzoon Paul. Onze kleinkinderen waren bij hun toneellessen, dus we hielden het onder de zes. We voelden niet de kou die we zongen en dansten om ons warm te houden.

De jongste dochter Michelle op de onderstaande foto, we wonen allemaal binnen een mijl van elkaar.

Andy Newman

Elk jaar ga ik en mijn 2 oudere broers, Paul en Philip, naar buiten om kerstliederen te spelen in de ziekenhuizen en verzorgingstehuizen van Sittingbourne, Kent (U.K.).

Philip speelt trombone, Paul speelt euphonium en ik sta op de es-bas (tuba).

We hebben dit elk jaar gedaan met de jongeren van het Leger des Heils en naast de muziek hebben we ook een aantal leuke en leuke tradities waaronder het zingen van het laatste couplet van Away in a Manger zonder instrumentale begeleiding en 7–8 van wij pakken in een lift in een plaatselijk ziekenhuis en spelen Jingle Bells (heel snel) terwijl de lift omhoog en weer omlaag gaat.

Het leukste voor mij is om de glimlach op de gezichten van de patiënten en oudere bewoners te zien terwijl we hun favoriete kerstliederen spelen.

Vanwege de huidige COVID-beperkingen zal onze traditie dit jaar een beetje anders zijn, inclusief een drive-thru carol-service.

Maar we kijken ernaar uit om volgend jaar weer normaal te worden, onze instrumenten af ​​te stoffen en Kerstmis te vieren in aloude traditie.

Winnaars van de #MyHolidayHeritage Challenge

Nogmaals bedankt aan iedereen die hun mooie vakantietradities en verhalen heeft ingezonden. In het bijzonder is het verbazingwekkend om te zien hoeveel van uw tradities dit jaar ondanks de uitdagingen nog behouden zullen worden. Door vast te houden aan onze dierbare familieherinneringen, verhalen, tradities, recepten en erfgoed, krijgen we altijd extra inspiratie en vreugde, ongeacht het seizoen.

En nu voor de winnaars! Felicitaties aan Susan McCullough, Brent Chyna en Beverly Drottar die zullen kunnen kiezen tussen een MyHeritage DNA-kit of een eenjarig MyHeritage Compleet plan!

Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd