Genetische Groepen – nieuwe verbeteringen gebruikersinterface

Genetische Groepen – nieuwe verbeteringen gebruikersinterface

Vorige maand hebben wij de release van Genetische Groepen aangekondigd: een langverwachte verbetering van MyHeritage DNA etniciteitsresultaten die nauwkeurig de voorouderlijke oorsprong identificeert met een ongelooflijk hoge dichtheid in 2.114 geografische regio’s. Deze nieuwe functie geeft gebruikers de kans om een diepe duik te nemen in hun voorouderlijke afkomst en de paden te ontdekken die hun voorouders hebben afgelegd. Onze gebruikers over de hele wereld zijn razend enthousiast over Genetische Groepen.

We beloofden snelle verdere updates voor deze functie, en we zijn blij te kunnen aankondigen dat de eerste set van updates is gearriveerd. Deze update bevat de toevoeging van een Tijdlijn Widget die u in staat stelt om het migratiepatroon van een Genetische Groep door de tijd heen te volgen – en een meer gedetailleerde, beter georganiseerde Belangrijkste Plaatsen onderdeel, waar u kunt zien waar leden van een Genetische Groep hebben gewoond gedurende een bepaalde tijdsperiode.

Tijdlijn Widget

Sinds de lancering heeft elke Genetische Groep een drill-down pagina met specifieke genealogische inzichten, inclusief een beschrijving van de groep, een heatmap die de belangrijkste plaatsen toont waar de leden van de groep hebben gewoond gedurende verschillende tijdsperiodes, gemeenschappelijke voorouderlijke familienamen en voornamen in de groep, de meest voorkomende etniciteiten onder de leden van de groep, en andere Genetische Groepen die nauwe verwantschap hebben met de groep.

Nu is er ook een Tijdlijn Widget (met een zwarte achtergrondkleur) waarmee u gemakkelijk kunt schakelen tussen de verschillende 50-jarige tijdsperioden bij het bekijken van migratiepatronen. Dit vervangt een eenvoudig drop-down element dat we eerder hadden. De Timeline bevat rechtsboven de nieuwe optie om een animatie af te spelen die automatisch door alle periodes loopt en de heatmap automatisch bijwerkt. Met andere woorden, de Tijdlijn laat u toe de migratiepatronen van uw Genetische Groepen gemakkelijker te observeren, manueel of met animatie.

Tijdlijn animatie voor de genetische groep “Mormonen in de VS (Utah en Idaho) en in Canada”

Tijdlijn animatie voor de genetische groep “Mormonen in de VS (Utah en Idaho) en in Canada”

Belangrijkste Plaatsen

Belangrijkste Plaatsen zijn de steden en landen over de hele wereld waar leden van een Genetische Groep woonden gedurende een bepaalde tijdsperiode.

De Belangrijkste Plaatsen sectie, weergegeven in een paneel aan de linkerkant van de Genetische Groep pagina, heeft nu een meer georganiseerde hiërarchie. Landen krijgen nu meer accurate “stemmen” van de steden eronder, wat hen helpt te organiseren volgens hun prevalentie in de Belangrijkste Plaatsen van die groep. Bovendien zijn steden gegroepeerd onder de regio’s waar ze zich bevinden. Op deze manier is het veel gemakkelijker om in één oogopslag de verdeling van de Belangrijkste Plaatsen binnen een groep te begrijpen.

In het voorbeeld hieronder kunt u gemakkelijk in één oogopslag zien dat de genetische groep “Duitse kolonisten in Missouri en in Illinois” een sterke aanwezigheid had in Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten., Engeland, en Schotland gedurende de jaren 1600-1650.

Nieuwe hiërarchie van Belangrijkste Plaatsen

Nieuwe hiërarchie van Belangrijkste Plaatsen

U kunt op elk land klikken om de lijst verder te verkennen en de regio’s of steden binnen de vermelde landen te zien, tot op een zeer fijn afgestemde specificiteit. U vindt er waarschijnlijk de geboorteplaatsen van sommige van uw voorouders!

Nieuwe hiërarchie van Belangrijkste Plaatsen: uitbreiding van de volledige lijst

Nieuwe hiërarchie van Belangrijkste Plaatsen: uitbreiding van de volledige lijst

Vóór deze update was “Belangrijkste Plaatsen” slechts een korte lijst van plaatsen – landen, of steden – gerangschikt volgens het aantal stambomen waarin ze voorkwamen, die werden geassocieerd met de DNA-kits die elke genetische groep vormden, zonder een hiërarchie en zonder de mogelijkheid om naar beneden te gaan om meer plaatsen te zien.

Toegang tot de nieuwe updates

Deze updates zijn beschikbaar voor iedere MyHeritage gebruiker die toegang heeft tot hun Genetische Groepen, die deel uitmaken van de DNA Etniciteitsschatting. Dit geldt voor gebruikers die een MyHeritage DNA-kit hebben aangeschaft en voor gebruikers die hun DNA bij een andere dienst hebben geüpload en zijn aangesloten, of die de ontgrendelingskosten hebben betaald om toegang te krijgen tot de geavanceerde DNA-functies van MyHeritage.

Als u al een MyHeritage DNA-klant bent, ga dan naar uw pagina Etniciteitsschatting en klik op uw Genetische groepen om de nieuwe Tijdlijn Widget en de verbeterde sectie Belangrijkste Plaatsen te gebruiken.

Hebt u nog geen MyHeritage DNA-kit aangeschaft? Bestel uw kit vandaag nog!

Als u al bij een andere DNA-dienst getest bent – upload dan eenvoudigweg uw DNA-gegevens naar de MyHeritage site. Het uploaden van uw DNA-gegevens en het bekijken van uw DNA-matches is gratis, maar om toegang te krijgen tot uw Etniciteitsschatting en Genetische Groepen, dient u een eenmalige ontgrendelingsvergoeding te betalen. Klik hier om uw DNA-gegevens naar MyHeritage te uploaden.

Blijf op de hoogte

Genetische Groepen is een van onze langverwachte en opwindende nieuwe functies, het resultaat van drie jaar hard werken door ons team. We blijven hard werken om u nieuwe inzichten te geven over uw voorouders en u te helpen het meeste uit uw DNA-etniciteitsresultaten te halen. Blijf op de hoogte – er komen binnenkort nog meer geweldige dingen aan!