Introductie MyHeritage Photo Storyteller™

Als genealogen streven we ernaar om onze familiegeschiedenis te bewaren en te delen met onze familie en de volgende generaties. Daarom is het ons een genoegen om vandaag de introductie van MyHeritage Photo Storyteller™ te kunnen aankondigen. Photo Storyteller is een belangrijke nieuwe functie waarmee u een essentieel aspect van het behoud van uw familiegeschiedenis ter hand kunt nemen. U kunt nu namelijk de verhalen achter uw familiefoto’s vastleggen en de geluidsopnamen aan uw foto’s koppelen.

Photo Storyteller™ is beschikbaar op de gratis mobiele app van MyHeritage. Nu kunt u uzelf opnemen of uw familieleden interviewen en het ware verhaal achter uw familiefoto’s vastleggen. U maakt van iedere gewenste foto een filmpje met stemgeluid en zult er veel plezier aan beleven dat u meer over uw foto’s te weten komt. U kunt de opnamen met uw familieleden delen, om samen na te genieten over vervlogen tijden. Door uw dierbaren op te nemen, veranderen die fotoverhalen in herinneringen die uw familie in de toekomst dierbaar zullen blijven.

De mobiele app van MyHeritage is gratis beschikbaar voor iOS en Android en werkt goed op zowel smartphones als tablets. Installeer de mobiele app nu, als u dat nog niet gedaan hebt.

Ze zeggen wel eens dat een foto duizend woorden waard is. Foto’s kunnen veel informatie overbrengen. Ze kunnen acties, emoties en ideeën uitbeelden – allemaal belangrijke elementen om uw familieverhaal te vertellen. Maar vaak ontbreekt er informatie die alleen kan worden gegeven door degenen die aanwezig waren toen de foto werd genomen. MyHeritage Photo Storyteller™ maakt het voor u gemakkelijker om uw verhalen en die van uw familieleden vast te leggen en beschrijvingen van uw familiefoto’s te bewaren.

We zijn niet de eersten met dit concept maar bij MyHeritage werd de Photo Storyteller™ voorgesteld door Roi Mandel, de leider van het onderzoeksteam van MyHeritage. Hij deed dat tijdens een Ideathon, een event waarop medewerkers van alle afdelingen van MyHeritage nieuwe productideeën konden voorstellen. Roi voelde de behoefte om de verhalen achter zijn eigen familiefoto’s vast te leggen. Toen de pandemie begon, brachten Roi en zijn gezin meer tijd thuis door en begonnen ze oude familiefoto’s te onderzoeken. De vader van Roi deelde een interessante foto van het basketbalteam van zijn middelbare school met een korte eenregelige beschrijving van wanneer de foto was genomen.

Rami Mandel, de vader van Roi, voor aanvang van een historische basketbalwedstrijd, 1967 (ingekleurd en verbeterd door MyHeritage)

Rami Mandel, de vader van Roi, voor aanvang van een historische basketbalwedstrijd, 1967 (ingekleurd en verbeterd door MyHeritage)

Roi wilde meer weten over deze ongewone foto. Toen hij het gesprek met zijn vader over de foto opnam, ontdekte hij een veel interessanter verhaal. De basketbalwedstrijd vond plaats in 1967. Het was een historische wedstrijd tussen twee tegenstanders die elkaar nooit hadden ontmoet, een Israëlisch team van een middelbare school in Jeruzalem en een Palestijns team van een middelbare school in Bethlehem. De vader van Roi besprak de foto heel levendig en herinnerde zich details waarover hij nog nooit had verteld. Het volledige verhaal van de foto werd onthuld en bewaard!

Luister hoe de vader van Roi deze foto beschrijft met behulp van Photo Storyteller™.

We waren dol op het door Roi voorgestelde idee en hebben het uitgevoerd. Photo Storyteller™ zag binnen een paar maanden het licht en we nodigen al onze gebruikers van harte uit om er gebruik van te maken.

Aan de slag

Om een verhaal bij een foto vast te leggen, opent u de MyHeritage mobiele app. Tik op het pictogram Foto’s op het hoofdscherm.

Als het hoofdscherm van uw app er niet zo uitziet als hierboven en nog steeds de foto van de vader en zoon op het meer laat zien, dan moet u uw app upgraden naar de nieuwste versie, die ook Photo Storyteller™ bevat.

U kunt ook op het menupictogram met de drie lijntjes in de linkerbovenhoek van het hoofdscherm tikken en in het hoofdmenu “Foto’s” selecteren.

Uw fotogalerij verschijnt en u ziet alle foto’s die u op dit moment op MyHeritage hebt staan.

U kunt uw foto’s ook bekijken vanuit iemands profiel in de stamboom. Tik op een foto op het tabblad Foto’s om van daaruit een verhaal op te nemen.

Tik op de gewenste foto om hem te bekijken. Tik vervolgens op het nieuwe microfoonpictogram in de rechterbenedenhoek om het opnamescherm te openen.

Tik op de knop Opname om de opname te starten.

Als u klaar bent, tikt u op Stop om de opname te beëindigen. U kunt de opname beluisteren en hem opslaan of verwijderen. Een opname mag maximaal één uur duren. U kunt uzelf opnemen of uw mobiele telefoon meenemen naar een familiebijeenkomst en daar een familielid interviewen.

Als de opname is opgeslagen, dan wordt hij gelabeld met de naam van de persoon die de opname heeft gemaakt. Op dit moment kunt u één opname per foto toevoegen. We zijn van plan om in toekomstige versies meerdere opnamen te ondersteunen. Een opname die u opslaat, wordt geüpload naar de MyHeritage-servers. Daar wordt hij bewaard met hetzelfde privacyniveau als de foto waaraan hij is gekoppeld.

Toegang tot uw opnamen

Om toegang te krijgen tot uw fotoverhalen met de mobiele app van MyHeritage, opent u het onderdeel Foto’s. In uw albums zijn alle foto’s met een audio-opname nu voorzien van een afspeelknop in de rechterbenedenhoek.

Selecteer een foto en tik op de afspeelknop rechtsonder om de opname af te spelen.

Tijdens het afspelen kunt u de opname op elk gewenst moment onderbreken en hervatten. Tik op het prullenbak-pictogram om als u dat wenst de opname weg te gooien.

Als u ervoor kiest om de oorspronkelijke foto te verwijderen, dan zal iedere audio-opname die aan de foto is gekoppeld ook worden verwijderd.

We moedigen u aan om uw opnames met familie en vrienden te delen. Tik op het pictogram Delen om dat te doen. Delen maakt gebruik van de share-optie van uw mobiele telefoon en ondersteunt alle geïnstalleerde apps waarmee video’s kunnen worden gedeeld, zoals bijvoorbeeld Facebook, WhatsApp, Twitter en Instagram.

Voorbeelden

Hier zijn enkele mooie voorbeelden die laten zien hoe nuttig Photo Storyteller™ is voor het documenteren van de verhalen achter uw foto’s.

Marysia Galbraith beschrijft haar verbazingwekkende ontdekking over haar grootmoeder en de verloren gewaande familie die ze vond. Het begon met deze ene foto:

Nicki Weinberg beschrijft een jeugdfoto uit de jaren vijftig:

Thomas Edelmann was op zoek naar de familie die eigenaar was van de winkel op deze foto. Volgens hem hadden zijn voorouders die familie onrecht aangedaan:

(Dit verhaal verscheen onlangs op ons blog)

In het laatste voorbeeld vertelt Jack Romberg het verhaal van zijn oudoom Richard Stern en van deze monumentale foto van hem die nu in verschillende musea in heel Duitsland te zien is:

Tips voor een goed verhaal

We hebben hieronder een aantal nuttige tips en mogelijke vragen verzameld die u en uw dierbaren kunnen helpen om de verhalen achter de foto’s te vertellen:

   • Beschrijf in welke situatie de foto is genomen: de gebeurtenis, de plaats en het tijdstip.
   • Formuleer tijdens de opname de essentie van de foto met een beschrijving van de setting en de stemming. Dat geeft de luisteraars het gevoel dat ze erbij aanwezig waren.
   • Beschrijf de mensen op de foto, welke rol ze in de familie hadden, hun persoonlijkheid, enzovoort.
   • Wie staat er niet op de foto? Er kunnen ook anderen aanwezig zijn geweest maar die zijn om de een of andere reden niet op de gevoelige plaat vastgelegd.
   • Welke voorwerpen of rekwisieten staan er op de foto? Hebben die een speciale betekenis? Vaak kan een beetje achtergrondinformatie het geheugen van de kijker opfrissen.
   • Wie heeft de foto genomen?

  Conclusie

  Foto’s vormen een tastbare link met het verleden van uw familie. Door de verhalen achter de foto’s vast te leggen, worden uw foto’s rijkere herinneringen voor u en uw dierbaren en bewaart u uw familiegeschiedenis. Deze functie kan worden gecombineerd met de MyHeritage-functies om foto’s in te kleuren en te verbeteren. Het eindresultaat roept vaak nostalgische herinneringen op.

  We zijn van plan om Photo Storyteller™ in de komende maanden verder te ontwikkelen, zodat u de fotoverhalen ook op uw online familiesite kunt afspelen (niet noodzakelijkerwijs in de mobiele app), nieuwe opnamen kunt maken vanaf uw online familiesite en vanuit de Family Tree Builder-software, meerdere opnamen voor iedere foto kunt beheren, het label van de persoon voor de opname kunt wijzigen (voor als u niet zelf aan het woord was) en nog veel meer.

  We zijn blij dat we de gebruikers van MyHeritage deze nieuwe tool kunnen bieden en hopen dat u er allemaal veel plezier aan beleeft!