MyHeritage neemt Filae over

MyHeritage neemt Filae over

Het doet ons veel genoegen om aan te kondigen dat MyHeritage overeenkomsten heeft kunnen sluiten om 90,91% van het aandelenkapitaal en 89,11% van de stemrechten van Filae over te nemen. Het ligt in de planning dat MyHeritage in een later stadium 100% in deze toonaangevende Franse genealogiedienst zal verwerven.

Lees voor gedetailleerde informatie het persbericht.

De combinatie van de schat aan historische gegevens en de expertise van Filae en de geavanceerde technologieën en het wereldwijde bereik van MyHeritage opent een nieuw tijdperk voor de Franse genealogie. Dit is voor MyHeritage de twaalfde overname, waarmee het bedrijf zijn positie verder versterkt als de toonaangevende aanbieder van diensten op het gebied van familiegeschiedenis voor mensen met Europese roots. Het huidige team van Filae zal worden uitgebreid en zal alle werkzaamheden zelfstandig blijven voortzetten vanuit hun kantoor in Parijs.

Over Filae

Filae is in 1994 opgericht en was voorheen bekend onder de namen NotreFamille.com en Genealogie.com. Het bedrijf is in 2016 omgedoopt tot Filae.com en wijdt zich aan het gemakkelijker en toegankelijker maken van genealogisch onderzoek. Daarvoor stelt Filae innovatieve technologieën en exclusieve collecties gedigitaliseerde Franse historische gegevens ter beschikking, inclusief transcripties. De basis voor de warme relatie tussen MyHeritage en Filae werd gevormd door gedeelde waarden op het gebied van gebruiksgemak, toegankelijkheid en innovatie en door een grote gedeelde passie voor genealogische gegevens. De oprichters van beide bedrijven zagen een bundeling van krachten als de natuurlijke volgende stap in deze relatie.

Een foto van het Filae-team uit de periode tussen twee lockdowns

Een foto van het Filae-team uit de periode tussen twee lockdowns

Op de foto ziet u van rechts naar links CEO Toussaint Roze en zijn teamleden Loo Xiao-Hui, Frédéric Robillard, Yann Guillerm, Laurent Fordant, Géraldine Beauvais, Jean-François Walter, Isabelle Paupière, Patricia Masson, Nicolas Tombette en Vincent Brossier, naast zijn voormalige teamleden Mathieu Caron en Isabelle Godefroy. Op de foto ontbreken Emmanuel Condamine, Fatima Morgado, Ismail Bziz, Cédric Coulonges, Benjamin Bitton, Anatole Juge, Bruno Del Vecchio, François Degrincourt, Violaine Champetier, Antoine Leyh en alle freelancers die voor Filae werken. We heten iedereen van harte welkom!

Nieuwe vergezichten voor iedereen met wortels in Frankrijk

Na de overname zullen de exclusieve historische gegevenscollecties van Filae – die samen meer dan een miljard records omvatten – beschikbaar worden gemaakt voor MyHeritage-gebruikers. Mensen over de hele wereld zullen in staat worden gesteld om nieuwe genealogische ontdekkingen te doen over hun Franse voorouders. Filae zal met behulp van de mensen, middelen en technologieën van MyHeritage de digitalisering en indexering van aanvullende historische gegevenscollecties kunnen versnellen en de gegevens toegankelijk kunnen maken voor gebruikers van beide platforms. Filae blijft een Franse onderneming met een hoofdkantoor in Parijs en zal autonoom blijven opereren. De oprichter van Filae, Toussaint Roze, zal het bedrijf blijven leiden en de activiteiten zullen ononderbroken worden voortgezet. De huidige abonnees van Filae blijven profiteren van alle diensten die momenteel beschikbaar zijn en zullen binnenkort van enkele speciale voordelen kunnen genieten.

Privacygarantie

MyHeritage heeft een strikt beleidskader waar het gaat om gegevensbescherming en privacy en is daarmee uniek onder de grote genealogiebedrijven. Het privacybeleid van MyHeritage stelt ondubbelzinnig dat het bedrijf nooit persoonlijke gegevens of genetische gegevens heeft verkocht of in licentie heeft gegeven en dat ook in de toekomst niet zal doen.

Een interessante combinatie

“We wilden sneller groeien en zagen dat er zich voor ons een ongelooflijke kans voordeed”, vertelt Toussaint Roze, de oprichter en CEO van Filae. “De ervaring en technologische expertise van MyHeritage is ongeëvenaard en het bedrijf heeft een uitstekende reputatie. We zijn ervan overtuigd dat Filae een sterke groei zal doormaken door onze sterke punten te combineren. Iedereen van Franse afkomst zal kunnen profiteren van meer historische gegevens.”

“We willen het hetzelfde doen als acht jaar geleden, toen we Geni.com hebben overgenomen. Het is de bedoeling dat de onafhankelijkheid en de samenstelling van het bestaande team van Filae behouden blijven en worden versterkt”, zegt Gilad Japhet, de oprichter en CEO van MyHeritage. “Franse genealogen hebben veel te winnen bij deze combinatie van de resources en matchingtechnologieën van MyHeritage en de uitgebreide historische archieven en expertise op het gebied van Franse genealogie van Filae. De overname van Filae is een belangrijke stap voor MyHeritage. We bouwen ermee voort op een langdurige relatie van vertrouwen en wederzijds respect.”

Dankzij deze overname hebben de gebruikers van MyHeritage het vooruitzicht dat er tussen de maanden september en december 2021 een aanzienlijke hoeveelheid nieuwe informatie beschikbaar zal komen.

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

  • JJ

    Jack Joustra

    augustus 7, 2021

    Van harte gefeliciteerd met deze uitbreiding . Nog meer know how! Waar de miljoenen members profijt van kunnen hebben in de zoektocht naar hun verre voorouders.