Nieuwe sorteeropties voor gedeelde DNA matches

Nieuwe sorteeropties voor gedeelde DNA matches

We zijn verheugd de toevoeging van sorteermogelijkheden voor gedeelde DNA-matches aan te kondigen. Het is een van de vele nieuwe verbeteringen die we de komende weken aanbrengen in DNA-matches op MyHeritage.

Gedeelde DNA-matches zijn een waardevol hulpmiddel voor gebruikers die willen weten hoe ze verwant zijn aan een specifieke DNA-match. Met de nieuwe sorteerfunctionaliteit kunt u uw gedeelde DNA-matches sorteren op basis van de nabijheid van hun relatie met u of de DNA-match die u beoordeelt, en nieuwe inzichten opdoen.

Het sorteren van gedeelde DNA-matches is uniek voor MyHeritage en deze nieuwe toevoeging heeft al lof gekregen van experts in de genealogische gemeenschap. Diahan Southard van Your DNA Guide zegt: “SWEET!! Dit is een van mijn gevraagde functies en zal een groot verschil maken”, en Janna Helshtein van DNA at Eye Level zegt: “Dit is een geweldige functie, I LOVE LOVE LOVE it! ”

Voorheen toonde de Review DNA Match-pagina een lijst met gedeelde DNA-matches die was voorgesorteerd op basis van de som van DNA die werd gedeeld tussen u (of de persoon wiens DNA-kit u beheert) en de specifieke match die u beoordeelt. Naast het bekijken van gedeelde DNA-matches op basis van de totale hoeveelheid gedeeld DNA, kunt u de lijst met gedeelde matches nu ook sorteren op basis van de hoeveelheid DNA die ze met u delen, of de hoeveelheid DNA die ze delen met de match die u op dat moment bekijkt.

Gedeelde DNA matches sorteren

Om de nieuwe sortering voor gedeelde DNA-matches te bekijken, gaat u naar de pagina DNA-matches, zoekt u de kaart van de match die u wilt bekijken en klikt u op ‘Bekijk DNA-match’.

De pagina voor het bekijken van DNA matches bekijken (klik om in te zoomen)

De pagina voor het bekijken van DNA matches bekijken (klik om in te zoomen)

Scroll naar beneden op de pagina naar het gedeelte over gedeelde DNA-matches. Rechtsboven ziet u een nieuw sorteerpictogram.

Nieuw sorteermenu voor gedeelde DNA matches (klik om in te zoomen)

Nieuw sorteermenu voor gedeelde DNA matches (klik om in te zoomen)

Standaard worden gedeelde DNA-matches in aflopende volgorde gesorteerd, op basis van de som van het DNA dat ze met u delen en de match die u op dat moment beoordeelt.

Klik op het pictogram om het menu te openen en selecteer hoe u de lijst met gedeelde DNA-matches wilt sorteren.

Sorteeropties voor gedeelde DNA matches (klik om in te zoomen)

Sorteeropties voor gedeelde DNA matches (klik om in te zoomen)

Als u “Gedeeld DNA met u” selecteert, worden de gedeelde matches in aflopende volgorde gesorteerd, op basis van de hoeveelheid DNA die ze delen met de kit waaraan u momenteel werkt. Als u de gedeelde matches bekijkt voor een DNA-kit die u voor iemand anders beheert, geeft deze optie de naam van die persoon aan in de vervolgkeuzelijst. Als u “Gedeeld DNA met” selecteert, worden de matches in aflopende volgorde gesorteerd op basis van de hoeveelheid DNA die ze delen met de DNA match die u op dat moment beoordeelt.

Gebruik

Gedeelde DNA matches is een premium-functie waarvoor een site-abonnement op MyHeritage (Premium, PremiumPlus of Compleet) vereist is. Als u uw onbewerkte DNA-gegevens vanuit een andere service naar MyHeritage heeft geüpload, kunt u een eenmalige ontgrendelingsvergoeding van $ 29 betalen om toegang te krijgen tot gedeelde DNA-matches, etniciteitsschattingen, genetische groepen en andere geavanceerde tools voor DNA-resultaten zoals de chromosoombrowser, Theory of Family Relativity™ en AutoClusters. Lees hier meer over onze abonnementen.

Tot slot

Door gedeelde DNA-matches te sorteren op basis van de nieuwe beschikbare sorteeropties, kunt u nauwkeuriger bepalen hoe u verwant bent met een DNA-match, door de lijst met gedeelde DNA-matches op verschillende manieren te bekijken. We hopen dat u dit nuttig vindt en nieuwe inzichten opdoet in uw genealogisch onderzoek.