PhotoDater™ nu beschikbaar op de MyHeritage mobiele app

PhotoDater™ nu beschikbaar op de MyHeritage mobiele app

We zijn blij te kunnen aankondigen dat PhotoDater™ nu beschikbaar is op de MyHeritage mobiele app en op de Reimagine app! PhotoDater™ is een revolutionaire GRATIS functie die gebruik maakt van AI-technologie om in te schatten wanneer historische foto’s zijn genomen, en het is alleen beschikbaar op MyHeritage.  We hebben PhotoDater™ voor het eerst uitgebracht op de MyHeritage website terug in augustus 2023. Nu kunnen gebruikers genieten van PhotoDater™ op de MyHeritage app for iOS and Android en op die Reimagine app.Het is ook beschikbaar als u een mobiele webbrowser gebruikt!

PhotoDater™ vermindert het giswerk met betrekking tot ongedateerde historische foto’s die u tot nu toe misschien in verwarring brachten. Een schatting van de datum kan extra aanwijzingen over een foto ontsluiten, zodat u erachter kunt komen wie erop staat en bij welke gebeurtenis de foto is genomen. Elke nieuwe aanwijzing kan nieuwe ontdekkingsmogelijkheden bieden voor uw onderzoek. Als u nog niet bekend bent met PhotoDater™, bekijk deze video.

PhotoDater™ is een welkome aanvulling op onze reeks fotofuncties en is warm ontvangen door onze gebruikers, die met veel plezier de nieuwe aanwijzingen voor hun onderzoek naar de familiegeschiedenis hebben verkend. Met Thanksgiving en de feestdagen in het vooruitzicht bieden familiebijeenkomsten de perfecte gelegenheid om herinneringen op te halen, oude familiefoto’s te scannen en het mysterie van wanneer ze zijn genomen te ontrafelen, allemaal vanaf uw mobiele apparaat.

Accessing PhotoDater™ on the MyHeritage app

Om PhotoDater™ te gebruiken, opent u de MyHeritage app op uw apparaat en tikt u op “Foto’s” op het beginscherm.

Tik op een foto in de galerij om deze te selecteren. Als de foto geen datum heeft, zal PhotoDater™ automatisch op de achtergrond de foto analyseren en een schatting van de datum geven. Als de betrouwbaarheid goed genoeg is, verschijnt de schatting binnen een paar seconden onder de foto, waar ook de metagegevens staan.

Soms kan PhotoDater™ geen schatting geven voor een bepaalde foto vanwege de lagere kwaliteit van een foto of andere factoren. De eerste keer dat een schatting wordt berekend, kan het een paar seconden duren voordat deze verschijnt, maar vanaf dat moment wordt deze direct weergegeven.

Tik op de geschatte datum om een pop-up met meer details te openen. Het pop-upvenster toont een histogram dat het decennium aangeeft waarin de foto waarschijnlijk is genomen, het betrouwbaarheidsniveau van de schatting en het gemiddelde foutbereik. In het onderstaande voorbeeld geeft het histogram een betrouwbaarheidsniveau van 95% aan dat de foto in 1973 is genomen, met een gemiddeld foutenbereik van 4 jaar. Dit betekent dat de foto waarschijnlijk is genomen tussen 1969-1977. Volgens het histogram is er ook een kleine kans dat de foto in de jaren 1960 is genomen. In dit geval was de schatting voor 1973 extreem dichtbij, omdat de foto in werkelijkheid in 1972 werd genomen.

Histogram van decennia en het betrouwbaarheidsniveau van de datumschatting (klik om te zoomen)

Datumschattingen worden niet automatisch opgeslagen in de metagegevens van de foto; omdat het schattingen zijn, moeten ze handmatig worden bevestigd. Onthoud dat datumschattingen slechts dat zijn: schattingen. Hoewel PhotoDater™ een zeer hoge nauwkeurigheid heeft, kan het er enkele jaren naast zitten. Als u daarom een datumschatting opslaat in de metagegevens van de foto, wordt deze weergegeven als een geschatte datum in GEDCOM-indeling en niet als een exacte datum.

Om een datumschatting op te slaan, tikt u op de knop “Opslaan”, hieronder rood gemarkeerd, of u weigert de schatting.

Een schatting opslaan of afwijzen

PhotoDater™ on the Reimagine app

Reimagine is de nieuwe app van MyHeritage die gewijd is aan foto’s, en het bevat een krachtige fotoscanner. PhotoDater™ is nu beschikbaar op de Reimagine app voor iOS en Android. Om PhotoDater™ te openen, opent u de app en tikt u op “Galerij” rechtsonder op het beginscherm.

De galerij openen vanuit het beginscherm van de Reimagine app

Tik op een foto in de galerij. Zodra u op het fotoscherm bent, volgt u dezelfde stappen als hierboven beschreven om PhotoDater™ op Reimagine te gebruiken.

Ongedateerde foto’s filteren op Reimagine

Momenteel kunnen foto’s op Reimagine alleen in een galerij worden bekeken. Als u al datums hebt toegevoegd aan sommige van uw foto’s en alleen de foto’s zonder datum wilt vinden, ga dan naar uw MyHeritage familiesite en gebruik Lijstweergave voor foto’s.

Privacy

Wanneer PhotoDater™ een foto verwerkt om een datumschatting te geven, gebeurt dit op de servers van MyHeritage en wordt de foto niet gedeeld met derden.

PhotoDater™ kan zeer nuttig zijn, en terwijl veel gebruikers enthousiast zijn over de nieuwe richtingen die het voor hun onderzoek biedt, geven anderen er misschien de voorkeur aan om schattingen helemaal te vermijden. Als u liever geen datumschattingen voor uw foto’s ontvangt, moet u uw MyHeritage familiesite vanaf uw computer bezoeken om het uit te schakelen. Ga vanaf uw familiesite naar Site-instellingen > Mijn privacy > Inhoud en vink het vakje voor PhotoDater™ uit.

Probeer PhotoDater™ vandaag nog!

Bij MyHeritage ontwikkelen we voortdurend nuttige nieuwe functies om uw familiegeschiedenisonderzoek gemakkelijker en intuïtiever te maken. We werken er hard aan om al onze functies op alle platforms te ondersteunen, en we blijven nieuwe manieren onderzoeken voor kunstmatige intelligentie (AI) om genealogie te stroomlijnen, en dat alles met de best mogelijke gebruikerservaring. Onze volgende grote AI-innovatie komt er binnenkort aan, dus houd deze ruimte in de gaten voor updates!