Nieuw: Multi-Photoscanner op de MyHeritage app

Nieuw: Multi-Photoscanner op de MyHeritage app

Er gaat niets boven het genieten van dat heerlijke gevoel van nostalgie als u naar oude foto’s kijkt. We zijn blij te kunnen aankondigen dat we het nog eenvoudiger hebben gemaakt om familiefoto’s te scannen met behulp van de de MyHeritage app. We hebben onlangs een krachtige, state-of-the-art Fotoscanner die kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om met één klik hele album pagina’s vast te leggen. De nieuwe fotoscanner maakt gebruik van dezelfde technologie die wij gebruiken voor Re-imagine, onze app voor het bewaren en verbeteren van uw familiefoto’s die we vorig jaar hebben gelanceerd. Gebruikers waren enthousiast om hun dierbare foto’s efficiënt te scannen en te synchroniseren met hun MyHeritage familiesite. We vonden het belangrijk om dezelfde krachtige technologie naar de MyHeritage-app te brengen, zodat u uw familiefoto’s kunt bewaren en verbeteren met onze foto functies!

Bekijk de onderstaande video om te zien hoe eenvoudig het is om uw foto’s te scannen en te ordenen met de fotoscanner:

De MyHeritage-app is beschikbaar op iOS en Android. Als u de MyHeritage-app nog niet gebruikt, download deze dan gratis in de App Store of Google Play vandaag nog.

Hoe het werkt

De fotoscanner is een ultramoderne functie ontwikkeld door het AI-team van MyHeritage. Hiermee kunt u met één klik snel en eenvoudig hele album pagina’s of meerdere losse foto’s scannen. De scanner maakt vervolgens gebruik van geavanceerde, cloud gebaseerde AI-technologie om de afzonderlijke foto’s automatisch te detecteren en bij te snijden, waardoor uren werk wordt bespaard. Gescande foto’s worden opgeslagen in een speciaal album op uw MyHeritage familiesite.

Toegang tot de fotoscanner

Open de MyHeritage app op uw apparaat. Er verschijnt een banner met een snelkoppeling waarmee u uw foto’s kunt scannen. U kunt op ‘Foto’s scannen’ op de banner tikken om het scannen te starten, of u kunt de fotoscanner openen door op ‘Foto’s’ op het startscherm te tikken.

Toegang tot Fotoscanner vanaf het startscherm van de app

Toegang tot de fotoscanner vanaf het startscherm van de app

U kunt de fotoscanner ook openen vanuit het app-menu door op het “hamburger”-menu linksboven in het scherm te tikken.

Het app-menu openen vanaf het startscherm

Het app-menu openen vanaf het startscherm

Klik in het app-menu op “Fotoscanner”.

Toegang tot de fotoscanner via het app-menu

Toegang tot de fotoscanner vanuit het app-menu

De eerste keer dat u de fotoscanner gebruikt, wordt er een korte tutorial afgespeeld met enkele tips voor het scannen. Voor de beste resultaten plaatst u het album op een vlakke ondergrond, gebruikt u indirect licht om verblinding te voorkomen en houdt u de telefoon stil terwijl u de foto’s scant. U scant meerdere losse foto’s of hele album pagina’s tegelijk. Foto’s worden automatisch bijgesneden en opgeslagen in een nieuw album op uw familiesite. Als er foto’s in een hoek staan, draait de fotoscanner deze ook automatisch om de foto’s recht te trekken voordat ze worden opgeslagen.

Telkens wanneer u foto’s naar een nieuw album scant, wordt er een animatie afgespeeld terwijl de foto’s worden gescand en afzonderlijk worden bijgesneden. Als u nog sneller wilt scannen, kunt u deze animatie op elk gewenst moment uitschakelen.

Sla de animatie over voor sneller scannen

Sla de animatie over voor sneller scannen

Klik op de ronde knop in het midden, onderaan, in het scherm om door te gaan met het scannen van meer album pagina’s of foto’s.

Klik op de knop om meer foto's te scannen

Klik op de knop om meer foto’s te scannen

Rechtsonder in het scherm, rechtsboven in de thumbnail, kunt u zien hoeveel foto’s u tot nu toe heeft gescand en bijgesneden. U kunt direct doorgaan met het scannen van meer pagina’s of foto’s; u hoeft niet te wachten tot de foto’s zijn gedetecteerd en bijgesneden. Fotodetectie en bijsnijden gebeurt achter de schermen en het aantal verwerkte foto’s (oranje weergegeven) wordt automatisch bijgewerkt. Klik op elk gewenst moment op de miniatuur om de foto’s te bekijken die u heeft gescand, of klik op ”Gereed”.

Klik op 'Gereed' als u klaar bent.

Klik op ‘Gereed’ als u klaar bent.

Als u op ‘Gereed’ klikt, gaat u naar een album in de app met de foto’s die u zojuist heeft gescand. Om meer foto’s aan hetzelfde album toe te voegen, klikt u rechtsonder op de oranje ‘plus’-knop en selecteert u vervolgens ‘Foto’s naar dit album scannen.”

Album met gescande foto's

Album met gescande foto’s

Het voordeel van het scannen en opslaan van uw foto’s op MyHeritage is dat u onze door AI aangedreven fotofuncties kunt gebruiken om de kwaliteit ervan te verbeteren en ze georganiseerd te houden. U kunt de foto’s inkleuren, verbeteren, bewerken en animeren. U kunt de gezichten ook erin taggen, hetzij in bulk, met behulp van Foto Tagger, of individueel. Door uw foto’s te taggen, verrijkt u uw stamboom en kunt u later naar foto’s van een specifieke persoon zoeken. Als u niet zeker weet op welke datum een foto is gemaakt, PhotoDater™ kan de beste inschatting geven wanneer de foto is genomen, wat nieuwe wegen kan openen in uw familie historisch onderzoek. Om de fotofuncties te gebruiken, tikt u op een foto in het album en selecteert u de actie die u wilt uitvoeren.

U kunt gescande foto's inkleuren, verbeteren, bewerken en animeren

U kunt gescande foto’s inkleuren, verbeteren, bewerken en animeren

Kosten

Iedereen kan gratis maximaal 5 album pagina’s scannen. Als onderdeel van deze update hebben we een nieuw foto abonnement geïntroduceerd, alleen voor apps, inclusief onbeperkt scannen en opslaan van foto’s. Het Foto-abonnement is een jaarabonnement dat €49,90 per jaar kost. Volledige abonnees komen in aanmerking voor een korting van 25% en kunnen genieten van het Foto-abonnement voor slechts €37. Als u zich eerder hebt geabonneerd op de Reimagine-foto-app, kunt u ook onbeperkt foto’s scannen op MyHeritage.

Probeer de fotoscanner vandaag nog!

Foto’s doen meer dan alleen een gezicht te geven bij de namen van uw voorouders; het toevoegen van foto’s verrijkt uw stamboom en verandert deze in een meesterwerk. Alle genealogen zouden van deze gelegenheid gebruik moeten maken om hun familiefoto’s voor het nageslacht te bewaren en de toevoeging van de nieuwe fotoscanner aan de MyHeritage-app maakt het gemakkelijker om dit te doen. Er komen nog meer verbeteringen aan de MyHeritage app, dus houd ons in de gaten voor updates!