Nu 46 miljoen gegevens van Zweedse huishoudens beschikbaar

Nu 46 miljoen gegevens van Zweedse huishoudens beschikbaar

Het verheugt ons om aan te kondigen dat we meer dan 46 miljoen Zweedse records aan MyHeritage SuperSearch hebben toegevoegd. Het gaat om de Onderzoeksboeken Huishoudens uit Zweden met parochiegegevens uit de periode 1880 tot 1920. Deze gegevens van hoge kwaliteit zijn nu beschikbaar en geïndexeerd en kunnen voor het eerst online worden doorzocht. De bestanden bevatten informatie over geboorten, sterfgevallen, huwelijken, adressen en wijzigingen in de gezinssamenstelling. Ze bieden een uniek inkijkje in het leven van de Zweedse bevolking uit die tijd, waardoor deze collectie een fantastische informatiebron is voor MyHeritage gebruikers wereldwijd met Zweedse roots die op zoek zijn naar hun familiegeschiedenis. Bekijk de collectie hier.

Deze gegevens van Zweedse huishoudens vormen de belangrijkste bron voor onderzoek naar de levens van personen en gezinnen die van het einde van de zeventiende eeuw tot de moderne tijd in Zweedse parochies werden geregistreerd. De registers zijn aangelegd en bijgehouden door de Zweedse Lutherse Kerk, die tot 1991 belast was met het bijhouden van de officiële documenten van de Zweedse bevolking.

De registers of verzamelingen registers bestrijken elk een periode van 3 tot 10 jaar in een bepaalde parochie. De predikant bezocht tot 1894 jaarlijks alle huizen in de parochie om ieders kennis van de catechismus te toetsen. Ze hielden ook informatie bij over huwelijken, geboorten, sterfgevallen, verhuizingen etc. De predikant kwam ieder jaar terug om de geregistreerde gegevens bij te werken en alle wijzigingen in de gezinssamenstelling te registreren. Omdat de boeken ieder jaar werden bijgewerkt, kunnen gezinnen van jaar tot jaar worden gevolgd, vaak ook van locatie tot locatie binnen het hele land.

Na 1894 werden de onderzoeken vervangen door het Församlingsbok, gegevens van de Zweedse Kerk die werden gebruikt om de bevolking van jaar tot jaar te tellen. De focus verschoof van het toetsen van de kerkleer naar het bijhouden van volkstellingsgegevens over de Zweedse bevolking.

Met hulp van onze Zweedse partner ArkivDigital hebben we een index opgesteld van de namen uit de Onderzoeksboeken Huishoudens uit Zweden, die meer dan 5 miljoen kleurenscans van goede kwaliteit bevatten. Dit gedeelte van de parochieregisters (Husförhörslängder) heeft vooral betrekking op de jaren 1880-1920, met een paar uitzonderingen uit de late achttiende en vroege negentiende eeuw. De Onderzoeksboeken vormen een collectie van onschatbare waarde die inzicht biedt in de samenstelling van Zweedse gezinnen van geboorte tot dood of emigratie.

De Onderzoeksboeken Huishoudens uit Zweden zijn samen met meer dan 6 miljard andere historische gegevens van over de hele wereld beschikbaar in SuperSearch™, de zoekmachine voor historische gegevens van MyHeritage.

In combinaties met onze innovatieve matchingtechnologieën zijn deze collecties nog nuttiger. Gebruikers van MyHeritage ontvangen Record Matches voor alle vermeldingen die overeenkomen met profielen in hun stambomen. Leden kunnen de matches en nieuwe informatie importeren en direct opslaan in hun eigen stambomen met behulp van onze functie Transporteer informatie uit records. Ze kunnen zelfs direct vanuit de record nieuwe personen aan hun stamboom toevoegen. Onze technologie Record Detective zorgt ervoor dat iedere record naar nog meer records verwijst, waardoor de ene ontdekking de andere aanhaalt. Bij iedere record vindt u een overzicht van aanvullende records en personen in stambomen die verband houden met de oorspronkelijke record.

Deze belangrijke collectie Zweedse parochiegegevens is van onschatbare waarde voor iedereen met een Zweedse familiegeschiedenis. De gebruikers kunnen het leven van hun Zweedse voorouders van jaar tot jaar volgen en zich een goede voorstelling maken van hoe het leven zich eeuwen geleden in Zweden afspeelde.

Bekijk de nieuwe collectie hier. Mocht u interessante ontdekkingen doen, dan horen we het graag.

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

  • Gré Albrink

    november 4, 2015

    Spannend. Ik zie uit naar eventuele voorouders uit Zweden.

  • Rob Kint

    november 4, 2015

    Helaas heb ik weinig of geen familie betrekkingen in dat land. lijkt me wel een goede site om verder te zoeken.