Introductie MyHeritage DNA

Reacties

We kondigen met veel genoegen de lancering van MyHeritage DNA aan, onze nieuwe mondiale testservice voor DNA die volledig in MyHeritage is geïntegreerd. Dit is groot nieuws! We bieden nu een gemakkelijke, betaalbare en eenvoudig te gebruiken DNA-test voor thuisgebruik. De test kan waardevolle informatie over uw familiegeschiedenis en uw herkomst bieden.

Bestel vandaag nog een MyHeritage DNA-kit om uw etnische herkomst te ontdekken en nieuwe verwanten te vinden.

afbeelding-1-dna-nl

Over de MyHeritage DNA-kit

DNA is het erfelijk materiaal in de cellen van het menselijk lichaam waarin een voor iedereen unieke genetische code is opgeslagen. Met de MyHeritage DNA-kit kunt u zelf uw DNA testen en nieuwe ontdekkingen over uw familiegeschiedenis doen.

Inhoud van de MyHeritage DNA kit

MyHeritage DNA-kits zijn verkrijgbaar voor de speciale introductieprijs van € 79 (exclusief verzendkosten, de prijzen verschillen per land). U kunt de kit bestellen op de website van MyHeritage DNA. U kunt op MyHeritage gedurende het gehele proces de voortgang volgen.

De kit bevat instructies over hoe u hem moet activeren en hoe u een DNA-monster neemt door een uitstrijkje van uw wang te maken. Er hoeft geen bloed of speeksel te worden getest. De test duurt hoogstens een paar minuten. Vervolgens stuurt u het DNA-monster per post naar ons lab. Daar wordt het geanalyseerd en u ontvangt 3 tot 4 weken later een uitnodiging om de resultaten op uw MyHeritage-familiesite te bekijken. Uw DNA-gegevens zijn beveiligd en worden vertrouwelijk behandeld.

Tracking DNA status
Volgen van uw DNA status

MyHeritage DNA biedt momenteel twee hoofdfuncties: DNA Matching om verwanten te vinden en gedetailleerde rapportage over uw etnische en geografische herkomst. Voor de toekomst staan nog aanvullende functies en mogelijkheden op stapel.

DNA Matching

DNA Matching vergelijkt de DNA-gegevens van alle mensen van wie gegevens naar MyHeritage zijn geüpload en maakt matches op basis van gedeeld DNA. Door DNA Matching zou u onbekende verwanten kunnen ontdekken en kunnen er nieuwe onderzoeksrichtingen worden geopend.

Als u een gemeenschappelijke voorouder met iemand deelt, dan is het waarschijnlijk dat u en die ander ook een bepaald percentage aan gedeeld DNA bezitten, dat van die voorouder is geërfd. DNA Matching kan de verwantschapsgraad tussen twee matches onthullen. Bijvoorbeeld: als u 50% van uw DNA met uw match deelt, dan bestaat er waarschijnlijk een ouder-kindrelatie of bent u een volle broer of zus van elkaar. Dat is geen verrassing als u doelbewust uzelf en één van uw ouders hebt getest maar het kan voor een ommezwaai in uw leven zorgen, indien u geadopteerd bent en naar uw biologische ouders zoekt.

Op MyHeritage worden de matches op het DNA-tabblad weergegeven, gesorteerd op de hoeveelheid gedeeld DNA. Voor iedere match ziet u algemene gegevens over de persoon die DNA met u deelt, de mogelijke relaties tussen u en die persoon, die uit de DNA-kenmerken kunnen worden opgemaakt, informatie over de kwaliteit van de DNA-match en stamboomgegevens, indien uw match een stamboom heeft.

main-dna-matches

Voor iedere DNA-match worden de relaties weergegeven die mogelijk zijn op basis van de overeenkomst tussen uw DNA en dat van de ander, bijvoorbeeld achterneef of achterachterneef. Het is soms moeilijk om deze relaties te visualiseren – wat is bijvoorbeeld uw verwantschap met een nicht in de derde graad? Daarom bieden we een handig venster met informatie over familierelaties. Klik op het vraagteken naast “Mogelijke relaties” om het informatievenster met uitleg over familierelaties te openen. Als er meerdere relaties mogelijk zijn, worden de verschillende mogelijkheden in het venster weergegeven.

Possible relationship details
Gegevens over mogelijke relaties

MyHeritage heeft al gegevens verzameld van de DNA-kits van een aanzienlijk aantal gebruikers die zich door andere bedrijven hebben laten testen. Daardoor kunnen we op MyHeritage vanaf dag één waardevolle matches bieden.

Als u uw DNA al hebt laten testen, kunt u uw ruwe DNA-gegevens bij het testbedrijf exporteren en kosteloos in MyHeritage importeren. U kunt dan profiteren van gratis DNA-matches. Mensen die bijvoorbeeld hun DNA bij AncestryDNA hebben laten testen en het willen vergelijken met de resultaten van klanten van 23andMe kunnen daarvoor bij die bedrijven niet terecht. Op MyHeritage is dat wel mogelijk, en nog helemaal gratis ook.

Volg deze eenvoudige aanwijzingen om uw ruwe DNA-gegevens bij het testbedrijf te exporteren en bij MyHeritage te importeren.

Etniciteitsrapporten

De testresultaten worden niet alleen gebruikt voor DNA Matching maar ook voor het opstellen van een fascinerend overzicht van de herkomst van uw voorouders. U krijgt inzicht in het percentage van uw DNA dat afkomstig is uit verschillende bevolkingsgroepen rond de wereld. Het uitgesplitste overzicht omvat een lijst en een wereldkaart. U kunt er bestaande overtuigingen over de herkomst van uw familie mee bevestigen of er misschien achter komen dat u roots hebt op onvermoede plaatsen.

main-ethnicity-estimate

Aanvankelijk zullen de rapporten 25 bevolkingsgroepen bevatten maar dit aantal zal aanzienlijk groeien dankzij het fascinerende project dat we hieronder beschrijven.

MyHeritage project: Founder Populations

Founder populations of stichterpopulaties zijn hedendaagse bevolkingsgroepen die afstammen van slechts enkele individuen die zich om politieke, religieuze of maatschappelijke redenen ergens anders hebben gevestigd. In stichterpopulaties komen bepaalde genvarianten sterker tot uiting, terwijl aanzienlijke delen van andere DNA-sequenties gelijk blijven. We hebben contact opgenomen met duizenden MyHeritage-gebruikers over de hele wereld die behoren tot stichterpopulaties: hun stambomen getuigden van generatieslange herkomst uit een bepaalde streek of bevolkingsgroep. Tot onze vreugde hebben onder hen 5000 gebruikers toegestemd in deelname aan dit project. In de afgelopen maanden hebben we DNA-kits verzonden naar deelnemers in alle hoeken van de wereld: van Oezbekistan tot Fiji en van Groenland tot Zuid-Afrika. Het project zal resulteren in een waardevolle gegevensset over het DNA van meer dan 100 bevolkingsgroepen. Het project Founder Population is het grootste onderzoek dat ooit op dit gebied is uitgevoerd en zal ons in staat stellen om u een veel fijnmaziger beeld te geven van uw herkomst dan andere DNA-diensten.

De standaardrapporten over de herkomst van de deelnemers zijn nu al beschikbaar als onderdeel van de MyHeritage DNA-testresultaten en de deskundigenrapporten zullen na afsluiting van dit project kosteloos aan de deelnemers beschikbaar worden gesteld.

MyHeritage DNA mobiele app

Vanaf vandaag is de zelfstandige mobiele app MyHeritage DNA beschikbaar om de MyHeritage DNA-testkit te bestellen en de resultaten altijd bij de hand te hebben.

MyHeritage DNA mobile app
MyHeritage DNA mobiele app

mobile-5

DNA-onderzoek combineren met genealogisch onderzoek

Een DNA-test laten uitvoeren is een perfecte aanvulling op het maken van uw stamboom en het onderzoeken van historische gegevens. DNA kan worden gebruikt om een gedocumenteerde stamboomkoppeling te bevestigen of te verwerpen. Ook kan het een antwoord geven op de vraag of u daadwerkelijk verwant bent met iemand met dezelfde achternaam. Ook kan DNA uitkomst bieden als u in het traditionele onderzoek bent vastgelopen. Bijvoorbeeld in het geval van adoptiekinderen die hun biologische familie zoeken en geen toegang hebben tot hun adoptiegegevens. Anderzijds hebben twee mensen die DNA delen en een of meer gezamenlijke voorouders hebben vaak behoefte aan stambomen en historische gegevens om hun exacte verwantschap in te vullen.

Waarom testen met MyHeritage DNA?

  • Wij zijn op het gebied van familiegeschiedenis wereldwijd aanwezig. Een DNA-test bij ons biedt u de grootste kans op matches met verwanten in andere landen.
  • We zijn beschikbaar in 42 talen. De klantenservice staat mensen te woord in meer dan 20 talen.
  • We beschikken over een gigantische database met 2,1 miljard stamboomprofielen, 7 miljard historische records en 85 miljoen geregistreerde gebruikers. Op een doorsneedag voegen MyHeritage-gebruikers 2 miljoen profielen aan hun stambomen toe. Dit verbetert de DNA-resultaten. Voor de meeste DNA-matches kunt u stambomen bekijken en zien welke achternamen en streken overeenkomen. Bedrijven als 23andMe kunnen die service niet bieden.
  • Onze ontwikkelaars zijn uiterst capabel. We zijn een technologiebedrijf en staan bekend om onze matchingtechnologieën. DNA Matching verbetert onze andere matchingtechnologieën. De bèta-fase is nog maar net afgerond en de service zal al snel alleen maar beter worden.

Bestel vandaag nog een MyHeritage DNA-kit

Een spannend nieuw hoofdstuk

DNA-tests behoren tot de spannendste ontwikkelingen in het onderzoek naar familiegeschiedenis. In combinatie met onze stambomen, gegevensverzamelingen en matchingtechnologieën kan MyHeritage DNA u meer inzicht bieden in de etnische en geografische herkomst van uw voorouders, waardoor u een completer beeld krijgt van uw familieverleden.

We kijken ernaar uit om deze geweldige technologie te gebruiken om families te herenigen, nieuwe maatschappelijke initiatieven te ontwikkelen en de levens van onze 85 miljoen gebruikers te verrijken.

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd