Dr. Phil leert meer over zijn genetische risico’s met MyHeritage DNA Gezondheid

Reacties

Na 17 seizoenen en bijna 20,000 gasten te hebben ontvangen, heeft de televisie-persoonlijkheid Dr. Phil recent zijn 3000e uitzending gevierd. Hij heeft recent onze test MyHeritage DNA Gezondheid gedaan om meer te leren over zijn genetische risico’s.

In december 2018 deed Dr. Phil een MyHeritage DNA-test en ontdekte tot dan toe onbekende details over zijn familiegeschiedenis. Nu kwam MyHeritage terug naar de tv-set van Dr.Phil’s show om hem zijn resultaten te presenteren van zijn test MyHeritage DNA Gezondheid. Jessica Greenwood, MS, LGC, genetisch consultant van MyHeritage, kwam bij Dr. Phil langs om de resultaten met hem te delen.

Bekijk het hele segment hier:

Dr. Phil’s resultaten

Jessica hielp bij het doornemen van Dr. Phil’s gezondheidsrapporten.

Uit de test bleek dat hij een gemiddeld risico heeft voor 11 aandoeningen, waaronder de ziekte van Crohn, hartziekten, de late-onset ziekte van Alzheimer, de late-onset ziekte van Parkinson en onder andere leeftijdsgebonden macula- degeneratie. Dit betekent dat zijn genetische risico voor deze aandoeningen hetzelfde is als dat van de algemene bevolking, en niet buitengewoon.

Dr. Phil leerde dat hij een aanzienlijk verlaagd risico heeft op het ontwikkelen van coeliakie – een auto-immuunziekte die gevoeligheid voor gluten veroorzaakt. Mensen zoals hij die de specifieke genetische variant met betrekking tot coeliakie missen, hebben bijna 0% kans om de ziekte te ontwikkelen. Hoewel de test heeft vastgesteld dat hij een iets verlaagd risico heeft op het ontwikkelen van type 2 diabetes, heeft Dr. Phil echter type 2 diabetes. Zelfs als uw schatting van het genetische risico gemiddeld of onder het gemiddelde is, is het belangrijk om te weten dat er andere factoren zijn, zoals levensstijl en omgeving, die kunnen bijdragen aan het risico op het ontwikkelen van een specifieke aandoening.

MyHeritage Gezondheid

MyHeritage DNA Gezondheid geeft inzichten die uw leven verrijken, verschaft inzicht in uw gezondheid, en helpt u om geïnformeerde keuzes te maken. De resultaten omvatten tientallen gepersonaliseerde en gemakkelijk te begrijpen gezondheidsrapporten, evenals alle functies van de originele DNA-test van MyHeritage, inclusief etniciteitsschattingen, matching met familieleden op basis van gedeeld DNA, de chromosomenbrowser en meer.

MyHeritage is uniek omdat het het gebruikers uit de hele wereld helpt de brug te slaan tussen hun verleden, heden en toekomst.

Wilt u meer leren over uw genetische gezondheidsrisico’s? Schaf de MyHeritage DNA-test aan of upgrade uw huidige MyHeritage DNA test.

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd