Dr. Phil doet reality check met MyHeritage

Reacties1

Dr. Phil gebruikt de kracht van televisie om boeiende en emotionele verhalen te vertellen.

Enkele weken geleden deed Dr. Phil een MyHeritage DNA-test om meer te weten te komen over zijn voorouderlijke roots en zijn etnische mix. Daarnaast werden de matchingtechnologieën van MyHeritage toegepast op de kleine stamboom van dr. Phillip McGraw. We hebben een aantal ongelooflijke historische gegevens en verhalen over zijn voorouders aan het licht gebracht. De schrijfster Yvette Corporon is een vriendin van MyHeritage. Ze onthulde onlangs de MyHeritage DNA-resultaten aan Dr. Phil tijdens een live-uitzending.

Bekijk de MyHeritage DNA-onthulling:

Phillip McGraw werd geboren in Vinita, Oklahoma. Hij is de zoon van Joseph J. McGraw jr. en Anne Geraldine McGraw-Stevens (roepnaam Jerry). Phil groeide op met twee oudere zussen en een jongere zus. Het gezin verhuisde naar de olievelden van Noord-Texas, waar zijn vader een leverancier van apparatuur was. Het gezin moest nadien nog vaak verhuizen, zodat zijn vader zijn levenslange doel om psycholoog te worden, kon nastreven.

Etnische oorsprong

Dr. Phil ontdekte dat zijn herkomst overwegend Iers, Schots en Welsh is, goed voor 64,3% van zijn totale etniciteit. Zijn andere etniciteiten zijn Engels en Iberisch.

DNA Matches

Dr. Phil werd gematcht met 20.000 MyHeritage-gebruikers uit 64 verschillende landen. De meesten komen uit de Verenigde Staten, maar sommigen zijn afkomstig uit Europa. Nog interessanter is dat sommigen afkomstig zijn uit Midden- en Zuid-Amerika en zelfs uit Azië.

Historische gegevens

Dr. Phils Ierse afkomst is te zien in de Amerikaanse volkstelling van 1900. Daarin wordt zijn overgrootvader John McGraw vermeld. John werd in 1847 in Ierland geboren. Zijn ouders, de overgrootouders van Dr. Phil, waren ook in Ierland geboren. Het gezin emigreerde in 1878 naar de Verenigde Staten.

Amerikaanse federale volkstelling van 1900 – John McGraw (klik om te vergroten)

In een record uit de Amerikaanse volkstelling van 1910 wordt Joseph Philips McGraw, de grootvader van Dr. Phil, vermeld als koetsier in een diervoederhandel.

Amerikaanse federale volkstelling van 1910 – Joe P McGraw

Op 33-jarige leeftijd werd Joseph opgeroepen om in de Eerste Wereldoorlog te dienen. Zijn oproepingskaart, hieronder weergegeven, bevat een aantal fascinerende details over zijn leven, zoals gegevens over zijn werk en zijn meest naaste familielid, zijn vrouw Susan. Verder wordt op de kaart zijn uiterlijk beschreven. Hij was van gemiddelde lengte, was stevig gebouwd, had grijze ogen en bruin haar.

Yvette overhandigde Dr. Phil de ingelijste oproepingskaart voor de Eerste Wereldoorlog als aandenken aan de inzet van zijn familie voor het land. Het ontroerde Dr. Phil om dit bijzondere stukje erfgoed in ontvangst te nemen.

De oproepingskaart voor Joseph McGraw:

Collectie Verenigde Staten Eerste Wereldoorlog oproep registratie (Dienstplicht), 1917-1918 – Joe Phillips McGraw

We ontdekten zelfs dat Dr. Phil een elfde neef drie maal verwijderd is van de onlangs overleden George H. W. Bush, de 41e president van de Verenigde Staten.

Dr. Phil was verbaasd over zijn etniciteit en over de onbetaalbare ontdekkingen die hij over zijn familie deed. De gegevens over zijn herkomst hebben hem geïnspireerd en met zijn voorouders verbonden op een manier die hij zich nooit had kunnen voorstellen.

Hebt u zelf verrassende ontdekkingen over uw familiegeschiedenis gedaan? Laat het ons weten in de opmerkingen hieronder!

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd

  • jipping Fuhler


    januari 22, 2019

    ik vind het knap zoals jullie dat uitgezocht hebben gr Tiny Jipping