The Doctors testen MyHeritage DNA Gezondheid

Reacties

MyHeritage DNA was te zien in het met een Emmy bekroonde praatprogramma The Doctors. De presentatoren ontvingen de testresultaten van MyHeritage DNA Gezondheid, met gedetailleerde informatie over hun genetisch bepaalde gezondheidsrisico’s.

The Doctors biedt de kijkers informatie over hoe ze eenvoudig gezond kunnen worden en blijven. Een van de belangrijkste doelen van de show is om de kijkers kennis aan te bieden over de wijze waarop ze hun welzijn kunnen verbeteren – exact hetzelfde doel als MyHeritage DNA Gezondheid. Kennis over uw genen kan van invloed zijn op uw risico om bepaalde aandoeningen te krijgen of aan uw kinderen door te geven en biedt u de mogelijkheid om betere keuzes te maken op het gebied van gezondheid en leefstijl. Hiermee zou u uw toekomstige welzijn kunnen verbeteren.

Jessica Greenwood, MSc, is een gediplomeerd genetisch adviseur van MyHeritage. Ze maakte de testresultaten bekend van de noodarts Travis Stork, de plastisch chirurg Andrew Ordon en de psychologe Judy Ho.

Bekijk hier het volledige item:

MyHeritage DNA Gezondheid geeft eenvoudig te begrijpen gezondheidsrapporten als resultaat, die iemand kunnen helpen om het genetische risico op tal van aandoeningen te verklaren. De resultaten omvatten ook de genealogische inzichten van de oorspronkelijke MyHeritage DNA-test: een gedetailleerd etniciteitsoverzicht, matches met familieleden op basis van gedeeld DNA, een chromosomenbrowser, enzovoort.

Dit is er wat er tijdens de uitzending aan de presentatoren werd onthuld:

Dokter Ordon

Dokter Ordon was blij om te zien dat uit zijn resultaten blijkt dat hij een licht verminderd risico heeft op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten en type 2-diabetes.

Hij ontdekte ook zijn etnische achtergrond: 49,2% Oost-Europees, 24,8% Noord- en West-Europees en 18,7% Baltisch.

Aangezien zijn familie uit Polen komt, waren zijn etniciteitsresultaten een bevestiging van zijn roots. “Dit was cool om te ontdekken. Ik heb zelfs het graf van generaal Ordon in Oekraïne bezocht!”

Dokter Travis

Dokter Travis heeft zijn wortels in twee Europese regio’s: hij is voor 59,4% Noord- en West-Europees en voor 40,6% Scandinavisch.

Dokter Judy

Hoewel de rapporten van dokter Judy laten zien dat ze een gemiddeld risico heeft op het ontwikkelen van de late-onset ziekte van Alzheimer en leeftijdsgebonden maculadegeneratie, ontdekte ze ook dat ze een aanzienlijk verminderd risico heeft op het ontwikkelen van coeliakie.

Helaas konden de polygene risicorapporten voor borstkanker, type 2-diabetes en hartaandoeningen niet voor dokter Judy worden opgesteld. Die drie rapporten zijn gebaseerd op studies onder de Europese bevolking. Daarom zijn ze momenteel alleen beschikbaar voor mensen die voornamelijk van Europese herkomst zijn. MyHeritage verricht onderzoek om de polygene rapporten in de toekomst een breder spectrum van populaties te laten bestrijken.

Tot slot

De artsen waren blij verheugd om meer te vernemen over hun gezondheidsrisico’s en hun etnische achtergronden, die ze nu verder kunnen verkennen op de MyHeritage-website.

Ze werden bijgepraat over de waarde van thuistests om aan de hand van DNA-gegevens inzicht te bieden in mogelijke risico’s op genetisch bepaalde aandoeningen. Tests zoals die van MyHeritage kunnen ook zeer nuttig zijn voor mensen die zijn geadopteerd of die hun medische familiegeschiedenis niet kennen. Bovendien kan de door MyHeritage DNA Gezondheid geboden informatie artsen helpen om te bepalen of er aanvullende tests nodig zijn. Artsen kunnen zo de juiste behandeling kiezen en patiënten kunnen zo worden geholpen om bepaalde aandoeningen te voorkomen.

Wilt u meer weten over uw genetisch bepaalde gezondheidsrisico’s? Bestel de test of geef een upgrade aan uw bestaande MyHeritage DNA-test. 

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd