Labels voor DNA matches – nu verbeterd!

Labels voor DNA matches – nu verbeterd!

Vorige maand hebben we labels voor DNA matches geïntroduceerd, een handige manier om uw DNA matches in groepen te organiseren. Lees die blogpost voor meer informatie over deze nieuwe functie.

MyHeritage DNA-gebruikers waren enthousiast over nieuwe, handige kleurgecodeerde labels om hun DNA matches te classificeren. De reacties op sociale media waren enthousiast en veel gebruikers gaven aan uit te kijken naar de volgende fase: het toevoegen van labels aan de pagina om DNA matches te bekijken en de lijst Gedeelde DNA matches.

Robin meldde bijvoorbeeld dat de nieuwe functie erg nuttig was voor haar onderzoek: “In staat zijn om te sorteren in groepen die we zelf kunnen bepalen, helpt ZO veel, bedankt!” Een andere gebruiker, Carol, schreef dat ze niet kon wachten op de nieuwe update: “Ik ben dol op de gekleurde labels en kan niet wachten tot ze verschijnen in de Gedeelde matches. Dat zal zo behulpzaam zijn.“

Leisa uit Australië liet ons ook weten hoe enthousiast ze is over de nieuwe update: “Simpel gezegd, de nieuwe update met labels door MyHeritage is buitengewoon en maakt gebruikers blij. Het is fantastisch en zal populair zijn bij zowel nieuwe gebruikers als geavanceerde gebruikers. Het kunnen labelen van de gedeelde matches is een game-changer. Ik heb het gebruik van de labelfunctie uitgesteld, omdat ik wist dat er een fase twee zou zijn en ik sta nu te popelen om erin te duiken en serieus werk te maken van deze segmentatie binnen MyHeritage. Proficiat aan het team. Hier ben ik super blij mee.”

Na een aantal weken hard werken, zijn we verheugd aan te kondigen dat DNA Match-labels op twee plaatsen zijn toegevoegd: de pagina ‘Bekijk DNA match’, die gedeelde DNA matches bevat, en DNA matches exporteren.

Pagina ‘Bekijk DNA Match’

Labels zijn toegevoegd bovenaan deze pagina.

Wanneer u een individuele DNA match bekijkt, kunt u deze nu als favoriet markeren, nieuwe labels toevoegen of notities toevoegen, allemaal vanuit de rechterbovenhoek van de match.

Labels toewijzen aan DNA Matches op de pagina ‘Bekijk DNA match’ (klik om te vergroten)

Labels toewijzen aan DNA Matches op de pagina ‘Bekijk DNA match’ (klik om te vergroten)

Als u op het labelpictogram klikt, wordt het paneel voor labelbeheer aan de rechterkant van het scherm geopend, waar u nieuwe labels kunt maken en toewijzen.

Paneel voor labelbeheer (klik om te vergroten)

Paneel voor labelbeheer (klik om te vergroten)

Als een match al labels heeft of als favoriet is gemarkeerd, worden in de rechterbovenhoek van de pagina ‘Bekijk DNA match’ de bijbehorende labels weergegeven.

Een gelabelde DNA Match (klik om te vergroten)

Een gelabelde DNA Match (klik om te vergroten)

Klik op een van de toegewezen labels om het paneel voor labelbeheer te openen, waar u labels kunt bewerken, verwijderen of maken.

Hoewel aan elke DNA match alle 30 labels kunnen worden toegewezen, worden er maximaal 6 labels weergegeven voor een match op dee pagina ‘Bekijk DNA match’. Als er meer dan 6 labels zijn toegewezen aan dezelfde DNA match, ziet u een getal naast de stippen dat aangeeft hoeveel extra labels de match is toegewezen.

Een DNA match met veel labels (klik om te vergroten)

Een DNA match met veel labels (klik om te vergroten)

Gedeelde DNA matches

Gedeelde DNA matches zijn mensen die genetisch verwant zijn aan zowel u als uw DNA match. Het hebben van gedeelde DNA matches met een bepaalde match kan aanwijzingen geven over wie uw gemeenschappelijke voorouders zouden kunnen zijn.

Er zijn labels toegevoegd aan de lijst met gedeelde DNA matches.

Als u na het toewijzen van labels aan uw nauwe DNA matches merkt dat al uw gedeelde DNA matches met een specifieke match een bepaald label delen, geeft dit aan dat deze match tot dezelfde familielijn behoort.

Gelabelde gedeelde DNA-matches (klik om te vergroten)

Gelabelde gedeelde DNA-matches (klik om te vergroten)

U kunt in één keer meerdere gedeelde matches selecteren en bulkacties uitvoeren op de labels van die matches. Selecteer bijvoorbeeld meerdere gedeelde matches en koppel ze in één keer aan een paar labels, terwijl u tegelijkertijd de koppeling met andere labels verwijdert. Het paneel voor labelbeheer wordt geopend wanneer u een overeenkomst selecteert, zodat u een bestaand label kunt toevoegen, een nieuw label kunt maken of bestaande labels kunt verwijderen of bewerken.

Labelen als bulkactie (klik om te vergroten)

Labelen als bulkactie (klik om te vergroten)

Exporteren van DNA matches

Op MyHeritage kunt u de lijst met DNA matches exporteren voor uw eigen DNA kit of een kit die u beheert. Deze lijst geeft nu aan of een match als favoriet is gemarkeerd en bevat een lijst met bijbehorende labels.

Om een ​​lijst van uw DNA matches te exporteren, gaat u naar de pagina DNA matches. Klik op de drie stippen aan de rechterkant en selecteer “Exporteer de gehele DNA match lijst”. U ontvangt een e-mail met een lijst van uw DNA matches.

DNA matches exporteren (klik om te vergroten)

DNA matches exporteren (klik om te vergroten)

Tot slot

We zijn blij dat we snel na de oorspronkelijke release, de tweede fase van labels voor DNA matches op MyHeritage hebben kunnen uitbrengen.

We nodigen onze gebruikers van MyHeritage DNA uit om gebruik te maken van de labels om hen te helpen het meeste uit hun DNA matches te halen. Dit is een geweldige kans om verder te gaan met hun onderzoek naar familiegeschiedenis — net op tijd voor de feestdagen.