MyHeritage voegt 26 miljoen historische records toe in december 2023

MyHeritage voegt 26 miljoen historische records toe in december 2023

In december 2023 hebben we 26 miljoen historische records gepubliceerd uit 22 historische record collecties uit Canada, Chili, Engeland, Duitsland, Nederland, Polen, Schotland, Zweden, de Verenigde Staten en Wales. De records omvatten geboorteregisters, overlijdensregisters, huwelijksregisters, begraafregisters, militaire personeelsregisters en gevangenisregisters. Sommige collecties bevatten ook afbeeldingen. Doorzoek ze om een familieschat te ontdekken!

Hier zijn meer details over iedere collectie.

TitleCollectionDescription Number of RecordsLink to Search
Canada, Nova Scotia Births, 1836-1921Canada, Nova Scotia Births, 1836-1921An index of birth records from Nova Scotia, Canada between the years 1836 and 1921, with images.417,794 recordsSearch collection now
Canada, Nova Scotia DeathsCanada, Nova Scotia DeathsAn index of death records from Nova Scotia, Canada between the years 1862 onwards, with images. 506,460 recordsSearch collection now
Canada, Nova Scotia MarriagesCanada, Nova Scotia MarriagesAn index of marriage records from Nova Scotia, Canada between the years 1763 and 1947, with images.583,442 recordsSearch collection now
Chile, Santiago BurialsChile, Santiago BurialsAn index of burial records from the Santiago General Cemetery in Santiago, Chile from the year 1893 onwards.430192 recordsSearch collection now
England, Funeral Notices and ObituariesEngland, Funeral Notices and ObituariesAn index of obituary and funeral notice records from England.4,313,522 records
Search collection now
Germany, North Rhine-Westphalia - Münster, Detmold, and Arnsberg Marriages, 1874-1899Germany, North Rhine-Westphalia - Münster, Detmold, and Arnsberg Marriages, 1874-1899An index of marriage records from the districts of Münster, Detmold, and Arnsberg, North Rhine-Westphalia, Germany between the years 1874 and 1899, with images. 3,963,707 recordsSearch collection now
Netherlands, Batavian-French Army Studbooks, 1795-1813Netherlands, Batavian-French Army Studbooks, 1795-1813An index of military records of soldiers from studbooks or “stamboeken”, from the Batavian-French period in Netherlands, between the years 1795 and 1813. 61,256 recordsSearch collection now
Poland, Military PersonnelPoland, Military PersonnelAn index of military records from Poland, of soldiers born from the year 1811 onwards. 997882 recordsSearch collection now
Scotland, Prison RegistersScotland, Prison RegistersAn index of prisoner records from various prisons in Scotland, between the years 1791 and 1965. 182,869 added for a total of 501,793 recordsSearch collection now
Sweden, Stockholm City Census, 1855Sweden, Stockholm City Census, 1855An index of census register records from the 1855 census register from the city of Stockholm, Sweden.100,012 recordsSearch collection now
United States, Veterans BurialsUnited States, Veterans BurialsAn index of burial records of U.S. veterans from the year 1763 onwards.12,490,452 recordsSearch collection now
Illinois, Rock Island County BirthsIllinois, Rock Island County BirthsAn index of birth records from Rock Island, Illinois, United States, between the years 1872 and 1948.101,541 recordsSearch collection now
Idaho Births, 1861-1940Idaho Births, 1861-1940An index of birth records from Idaho, United States, between the years 1861 and 1940, with images. 541,011 recordsSearch collection now
Texas, Harris County DeathsTexas, Harris County DeathsAn index of death records from Harris County, Texas, United States, from the year 1902 onwards.131165 recordsSearch collection now
Wales, Funeral Notices and ObituariesWales, Funeral Notices and ObituariesAn index of obituary and funeral notice records from Wales.527,471 recordsSearch collection now
Kansas, Fraternal Order Death NoticesKansas, Fraternal Order Death NoticesAn index of death notices published by fraternal orders in Kansas, United States, between the years 1860 and 1969.53729 recordsSearch collection now
Colorado, Adams County Marriage LicensesColorado, Adams County Marriage LicensesAn index of marriage license records from Adams County, Colorado, United States from the year 1909 onwards, with images.218880 recordsSearch collection now
Texas, Harris County BirthsTexas, Harris County BirthsAn index of birth records from Harris County, Texas, United States, from the year 1900 onwards. 297308 recordsSearch collection now

Canada, Nova Scotia Geboortes, 1836-1921

Deze collectie bevat geboorteregisters uit Nova Scotia, Canada tussen 1836 en 1921. De records bevatten meestal de naam van het kind, de datum en plaats van geboorte en registratie-informatie.

Search Canada, Nova Scotia Births, 1836-1921

Canada, Nova Scotia Overlijdens

Deze collectie bevat overlijdensakten uit Nova Scotia, Canada vanaf 1862. De records bevatten meestal de naam van de overledene, de datum en plaats van overlijden en registratie-informatie.

Search Canada, Nova Scotia Deaths

Canada, Nova Scotia Huwelijken

Deze collectie bevat huwelijksakten uit Nova Scotia, Canada tussen 1763 en 1947. De records bevatten meestal de namen van de bruidegom en de bruid, de datum en plaats van het huwelijk en registratie-informatie.

Search Canada, Nova Scotia Marriages

Chile, Santiago Begrafenissen

Deze collectie bevat begrafenisgegevens van de algemene begraafplaats van Santiago in Santiago, Chili vanaf het jaar 1893. De records bevatten meestal de naam van de overledene en de datum en plaats van de begrafenis.

Search Chile, Santiago Burials

Engeland, rouwbrieven en overlijdensberichten

Deze collectie bevat overlijdensberichten en rouwberichten uit Engeland. De records bevatten meestal de naam van de overledene, laatste en voormalige verblijfplaatsen, de datum en plaats waarop het overlijdensbericht werd gepubliceerd en de naam van de krant waar het originele overlijdensbericht werd gepubliceerd.

Search England, Funeral Notices and Obituaries

Duitsland, Noordrijn-Westfalen – Münster, Detmold en Arnsberg Huwelijken, 1874-1899

Deze collectie bevat huwelijksakten uit de districten Münster, Detmold en Arnsberg, Noordrijn-Westfalen, Duitsland tussen 1874 en 1899. De akten bevatten meestal de namen van de bruidegom en bruid, hun geboortedatum en -plaats, hun huwelijksdatum en -plaats, de namen van hun ouders en de namen van de getuigen bij het huwelijk.

Burgerlijke stand werd begin 1876 verplicht in het hele Duitse Rijk, maar sommige plaatsen hielden al eerder een register bij.

Search Germany, North Rhine-Westphalia – Münster, Detmold, and Arnsberg Marriages, 1874-1899

Nederland, Bataafs-Franse Legerstudieboeken, 1795-1813

Deze collectie bevat militaire gegevens van soldaten uit stamboeken uit de Bataafs-Franse periode in Nederland, tussen 1795 en 1813. De verslagen bevatten meestal de naam van de soldaat en informatie over zijn militaire dienst.

Het Bataafs-Franse leger verwijst naar de strijdkrachten die werden gevormd tijdens de Bataafse Republiek en de daaropvolgende Franse bezetting van Nederland. Het was een gecombineerde strijdmacht bestaande uit Nederlandse en Franse troepen, waarbij de Fransen een belangrijke rol speelden in de organisatie en bevelstructuur. Het Bataafs-Franse leger nam deel aan verschillende militaire campagnes en conflicten, waaronder de Napoleontische oorlogen.

Search Netherlands, Batavian-French Army Studbooks, 1795-1813

Polen, militair personeel

Deze collectie bevat militaire records uit Polen, van soldaten geboren vanaf het jaar 1811. De records bevatten meestal de naam van de soldaat, de geboortedatum en -plaats en de naam van de vader van de soldaat.

Search Poland, Military Personnel

Schotland, Gevangenisregisters

Deze collectie bevat gevangenenregisters uit verschillende gevangenissen in Schotland, tussen 1791 en 1965. De registers bevatten meestal de naam van de gevangene, geboortejaar en -plaats, woonplaats en het jaar en de plaats van gevangenschap.

Gevangenissen in Schotland in de 19e en begin 20e eeuw waren overvol en de omstandigheden waren vaak slecht. Gevangenen moesten vaak zware arbeid verrichten en de straffen konden streng zijn. Er werden ook kinderen en vrouwen opgesloten, waarbij vooral de omstandigheden voor kindergevangenen zwaar waren. In deze periode was er echter ook vraag naar hervormingen, wat leidde tot verbeteringen in de omstandigheden in gevangenissen en veranderingen in het strafrechtsysteem.

Search Scotland, Prison Registers

Zweden, Volkstelling in Stockholm, 1855

Deze collectie bevat volkstellingsregisterrecords uit het volkstellingsregister van 1855 van de stad Stockholm, Zweden. De records bevatten meestal de naam van het individu, de geboortedatum en informatie over de woonplaats.

Elk jaar maakte het kantoor van de gouverneur in Stockholm lijsten van belastingbetalende personen. De gezinshoofden moesten een eigen verklaring indienen bij de belastingdienst en voor de stad Stockholm.

Search Sweden, Stockholm City Census, 1855

Verenigde Staten, Veteranen Begrafenissen

Deze collectie bevat begraafregisters van Amerikaanse veteranen vanaf het jaar 1763. De records bevatten meestal de naam van de veteraan, geboortedatum, overlijdensdatum en begraafplaats. Daarnaast bevatten sommige records de naam van de echtgenoot van de veteraan.

De collectie bevat gegevens van een uitgebreide reeks begraafplaatsen, variërend van nationale tot particuliere begraafplaatsen binnen en buiten de landsgrenzen. Deze collectie omvat een brede tijdlijn en bevat veteranen uit een breed scala aan conflicten, waaronder, maar niet beperkt tot, de Wereldoorlogen, Vietnam, Korea en diverse andere.

Search United States, Veterans Burials

Colorado, Adams County Huwelijksvergunningen

Deze collectie bevat huwelijksakten uit Adams County, Colorado, Verenigde Staten vanaf het jaar 1909.De records bevatten meestal de namen van de bruidegom en de bruid, en het jaar van het huwelijk.

Search Colorado, Adams County Marriage Licenses

Geboorten Idaho, 1861-1940

Deze collectie bevat geboorteregisters uit Idaho, Verenigde Staten, tussen 1861 en 1940. De gegevens bevatten meestal de naam van het kind, de geboortedatum en -plaats, de namen van de ouders en informatie over de geboorte..

Search Idaho Births, 1861-1940

Kansas, Fraternal Order overlijdensberichten

Deze collectie bevat overlijdensberichten gepubliceerd door broederlijke ordes in Kansas, Verenigde Staten, tussen 1860 en 1969. De berichten bevatten meestal de naam van de overledene, woonplaats, overlijdensdatum en informatie over de loge. Overlijdensberichten geven aan dat iemand lid was van die orde op het moment van overlijden.

Search Kansas, Fraternal Order Death Notices

Texas, Geboorten Harris County

Deze collectie bevat geboorteregisters uit Harris County, Texas, Verenigde Staten, vanaf het jaar 1900. De geboorteregisters bevatten meestal de naam van het kind en de geboortedatum en -plaats.

Search Texas, Harris County Births

Overlijdens Harris County, Texas

Deze collectie bevat overlijdensakten uit Harris County, Texas, Verenigde Staten, vanaf het jaar 1902. De records bevatten meestal de naam van de overledene en de datum en plaats van overlijden.

Search Texas, Harris County Deaths

Wales, begrafenisberichten en overlijdensberichten

Deze collectie bevat overlijdensberichten uit Wales. De records bevatten meestal de naam van de overledene, laatste en voormalige verblijfplaatsen, de datum en plaats waarop het overlijdensbericht werd gepubliceerd en de naam van de krant waar het originele overlijdensbericht werd gepubliceerd.

Search Wales, Funeral Notices and Obituaries

Voorbeelden

In de onlangs toegevoegde collectie Canada, Nova Scotia Births, 1836-1921 ontdekten we een intrigerend voorbeeld: het geboorterecord van Helen Creighton (1899-1989), een bekende Canadese folkloriste.

Helen Creighton’s belangrijke bijdrage aan de Canadese cultuur omvat de verzameling van meer dan 4000 traditionele liederen en verhalen uit heel Nova Scotia, een vitaal behoud van cultureel erfgoed.

Haar doopakte, die in deze collectie te vinden is, geeft een inkijkje in haar vroege leven. Het vermeldt haar doopnaam als Mary Helen, achternaam Creighton, samen met haar geboortedatum en doop. Daarnaast staan de namen van haar ouders vermeld en de stad waar ze woonden. Het certificaat bevat echter geen informatie over peetouders, wat in haar geval misschien niet relevant was, en het vermeldt ook de naam van de dienstdoende priester. Dit document biedt een kijkje in het begin van een figuur die later een belangrijke bewaarder van Nova Scotia’s folkloregeschiedenis zou worden.

Samenvatting

We hopen dat deze waardevolle collecties je helpen nieuwe ontdekkingen te doen in je familiegeschiedenisonderzoek. Het doorzoeken van de collecties op MyHeritage is gratis. Om de records te bekijken of op te slaan in uw stamboom, hebt u een Data of Complete abonnement nodig.

Als u een stamboom heeft op MyHeritage, zal onze Record Matching technologie u automatisch op de hoogte stellen als records uit deze collecties overeenkomen met uw familieleden. U kunt dan het record bekijken en beslissen of u de nieuwe informatie aan uw stamboom wilt toevoegen.

Veel plezier met de nieuwe collecties!