Halfzuster en -broer vinden elkaar na MyHeritage DNA upload

Reacties

Een MyHeritage DNA-test was het perfecte geschenk voor MyHeritage-gebruiker Larry Gilbert uit Michigan. Hij kreeg er contact door met zijn halfzus Janice Cafarelli uit Massachusetts.

Bekijk de ontroerende hereniging hier:

De 67-jarige Janice wist dat ze drie halfbroers en een halfzus had. Haar dochter kocht een DNA-kit om haar moeder te helpen bij het vinden van biologische familie van haar overleden grootmoeder.

Jaren na het overlijden van mijn moeder probeerde ik nog steeds te bewijzen wie haar biologische vader was. Mijn moeder was als baby geadopteerd en was altijd zeer gesloten over haar leven. Om de een of andere reden hebben we nooit goed doorgevraagd.

Geen van haar DNA-matches waren succesvol, dus ze uploadde haar DNA-resultaten naar MyHeritage.

Toen haar resultaten binnenkwamen, was ze geschokt door de eerste naam – Larry – in de lijst met haar DNA-matches.

Toen ik mijn resultaten op MyHeritage kon bekijken, zag ik als eerste naam Larry Gilbert – halfbroer. Ik stond paf!

Ze stuurde een berichtje naar Larry, maar hij antwoordde niet. Ze probeerde het nog eens en schreef: “Als we verwant zijn, heb je broers en zussen die je met open armen zullen ontvangen.” Er was weer geen antwoord.

Ik kon dit niet loslaten, ik moest een manier vinden om contact met Larry te krijgen. Ik stuurde een derde bericht, ditmaal via MyHeritage en vroeg hem om contact met mij op te nemen. Daarna begon ik brieven te schrijven aan iedere Larry Gilbert die ik in en rond Michigan kon vinden, omdat hij daar geboren kon zijn of nog woonde. Ik nam ook op Facebook contact op met alle Larry Gilberts uit Michigan of met familie in Michigan.

Larry, die geadopteerd was, had de MyHeritage-berichten van Janice wel gezien, maar voelde er niet veel voor om contact op te nemen. Zijn eerdere pogingen om in contact te komen met de familie van zijn biologische moeder waren niet zo goed verlopen en hij wilde niet opnieuw teleurgesteld worden.

Larry negeerde alle berichten van Janice. Op een avond hadden Larry en zijn vrouw Valerie een gesprek met een ander stel. Die dachten erover om een DNA-test te laten doen en Valerie vertelde hun dat zij een kit aan Larry had gegeven. Hij beaamde dat met: “Ja, ik heb zelfs een match met een halfzuster.” Valerie viel van haar stoel. Ze had totaal geen weet van de match en ze zorgde ervoor dat Larry onmiddellijk de berichten van Janice beantwoordde.

Larry stuurde Janice zijn telefoonnummer en ze belde hem op. Toen ze elkaar spraken, waren ze nerveus en opgewonden. Ze hingen allebei met betraande ogen op, uit ongeloof over wat ze zojuist hadden meegemaakt.

Janice nam contact op met de rest van de kinderen van haar vader en gaf de gegevens van Larry aan hen door. Sindsdien hebben ze allemaal contact met Larry gehad.

Uiteindelijk regelden de broers en zussen een ontmoeting in Massachusetts. Larry, zijn vrouw Valerie, Janice en hun andere halfzus, Sherry Lynn Locke, ontmoetten elkaar in een restaurant, waar ze elkaar omhelsden, verhalen deelden en elkaar leerden kennen.

Ik kan niet uitdrukken hoe dankbaar we MyHeritage zijn. Als ik niet had geüpload naar MyHeritage zou ik Larry nooit hebben gekend en had hij nooit geweten wie zijn biologische vader en broers en zussen zijn. We waren in het begin misschien geschokt, maar dat we hem hebben gevonden was een ware zegen. Het heeft de broers en zussen ook weer dichter bij elkaar gebracht.

De familie is MyHeritage eeuwig dankbaar voor hun hereniging. Upload hier uw DNA-gegevens naar MyHeritage.

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd