Webinar: Indische roots onderzoeken met behulp van MyHeritage DNA

Webinar: Indische roots onderzoeken met behulp van MyHeritage DNA

Op woensdag 10 juli as. om 20.00 uur vindt een (Nederlandstalig) webinar plaats die wordt gepresenteerd door Maarten Fornerod, expert op het gebied van DNA-onderzoek en Indisch genealogisch onderzoek. Het onderwerp van het webinar is: ‘Indische roots onderzoeken met behulp van MyHeritage DNA’. Het webinar wordt gegeven in het Nederlands.

NU GRATIS AANMELDEN

DNA onderzoek voor genealogie en interesse voor de eigen afkomst wint aan terrein. Het DNA, het erfelijk materiaal, kan meer vertellen dan archiefonderzoek alleen. DNA onderzoek wordt helemaal interessant wanneer mensen met zeer gemengde afkomst worden getest, zoals het geval is bij Indische Nederlanders. Vaak bevat het DNA van mensen met een Indische achtergrond een grote diversiteit aan etnologische sporen, afkomstig uit bijvoorbeeld China, Zuid-Europa, Afrika en uiteraard ook West-Europa en Indonesië zelf.

Over de spreker

Maarten Fornerod is expert op DNA gebied en als Associate Professor werkzaam aan het Erasmus MC. Daarnaast is hij verbonden aan de Indische Genealogische Vereniging, voor ieder die zijn of haar Indische familiegeschiedenis wil ontdekken d.m.v. genealogisch onderzoek. De IGV heeft zich ontwikkeld tot een instelling die mede richting geeft aan genealogisch onderzoek in Nederlands-Indië, het Caraïbisch gebied en Zuid-Amerika. Daarbij ligt het zwaartepunt op Nederlands Oost-Indië. Minstens even belangrijk is het ontdekken en beschikbaar maken van bronnen, wat zijn onder andere weerslag vindt in de reeks Bronnenpublicaties van de IGV. Ook is de IGV actief in het indexeren van digitaal beschikbare archieven. Een nieuw speerpunt is het gebruik van DNA onderzoek als hulpmiddel of startpunt bij Indisch genealogisch onderzoek.

Opmerkingen

Het e-mailadres wordt privé gehouden en wordt niet weergegeven.

  • I. Verschoor-van der Weiden

    juni 30, 2019

    Goedemiddag,
    de beschrijving maakt nieuwsgierig.