Tracy Shand vindt haar biologische vader na jaren zoeken

Tracy Shand vindt haar biologische vader na jaren zoeken

Tracy Shand uit Melbourne in Australië werd geadopteerd toen ze drie maaden oud was. 21 jaar later kreeg ze contact met haar biologische moeder. Ze was verrukt dat ze kennis kon maken met die kant van haar familie maar toen ze naar haar vader vroeg, weigerde haar moeder om zijn naam te noemen.

Tracy besloot om haar DNA-gegevens naar MyHeritage te uploaden en ontving kort na Moederdag een 14% match – mogelijk met een volle neef of een achterneef. Tracy nam contact op met de match en vroeg hem naar mannen in de familie die aan het profiel van haar vader voldeden. Dat leidde haar naar haar biologische vader, Bill Esman.

Bekijk hier de video van de ontmoeting tussen Tracy en Bill:

Bill wist niet dat hij een kind had verwekt. Wel had hij vreemd opgekeken toen de vrouw waar hij toen verkering mee had er ineens vandoor ging.

“De mogelijkheid dat ik een dochter had, is wel bij me opgekomen. Ik vroeg me af hoe dat zou zijn”, vertelt Beau. “Maar ik heb er nooit echt serieus over nagedacht. En het feit dat haar moeder nooit heeft geprobeerd contact met mij of mijn familie op te nemen, heeft daar zeker aan bijgedragen.”

Toen zijn nichtje hem vertelde dat Tracy contact met haar had opgenomen en naar mannen in de familie had gevraagd die haar vader konden zijn, wist hij meteen dat een dochter van hem moest zijn. “Ik hoefde niet twee keer na te denken”, zegt hij.

Hij schreef haar een e-mail die begon met: “Je vader groet je.” Een paar dagen later ontmoetten ze elkaar in levenden lijve.

Tracy met haar biologische vader, Bill Esman

Tracy met haar biologische vader, Bill Esman

In november 2018 nam Tracy haar gezin mee naar Bill.

“Ik had haar graag zien opgroeien”, zegt Bill. “Ze heeft fantastische kinderen.”

“Mijn kinderen hebben nu een opa”, vertelt Tracy. “En dus ben ik MyHeritage DNA erg dankbaar. Ik kijk uit naar een prachtige toekomst met mijn nieuwe familie.”

“Ik raad iedereen die zijn biologische ouders wil vinden aan om alles te doen wat daarvoor nodig is en om het nooit op te geven”, besluit Bill. “Het kan je leven veranderen.”