Familie vinden als alle hoop vervlogen is

Familie vinden als alle hoop vervlogen is

Patrick Tarin uit Amarillo in Texas werd opgevoed door zijn oom en tante van vaderskant. Toen Patrick 10 jaar oud was, was zijn vader bij een auto-ongeluk om het leven gekomen, maar hij wist niets over zijn moeder en de rest van zijn familie.

Op een dag kwam hij een brief van zijn vader tegen die zijn wereld op zijn kop zette.

Het was een brief die zijn vader aan zijn zus – Patricks tante – had geschreven. Hij legde daarin uit dat zijn relatie met Patricks moeder gespannen was en dat hij had besloten om haar te verlaten en Patrick zonder haar toestemming mee te nemen. Met andere woorden, zijn vader had Patrick gekidnapt.

In de brief heeft Patricks vader het ook over een dochter van zijn ex-vrouw uit een eerder huwelijk. Het enige wat Patrick over haar wist, was dat ze Debbie heette.

Met zo weinig aanknopingspunten had hij niet veel hoop om zijn moeder te vinden. Toch probeerde hij alles wat in zijn vermogen lag om naar haar te zoeken: onderzoek, genealogie, DNA-tests – op een gegeven moment had hij zelfs een privédetective ingehuurd. Al deze inspanningen bleken tevergeefs te zijn.

Patrick had de hoop al bijna verloren, toen hij hoorde dat MyHeritage ook DNA-testen aanbiedt.  Nadat hij zoveel jaren naar zijn familie had gezocht, koesterde Patrick weinig verwachtingen. Maar hij besloot om toch maar een testkit te kopen.

Patricks vrouw Marie beheert de MyHeritage-account van haar man. Marie kon haar ogen niet geloven toen er binnen een maand een match verscheen met een nichtje met de naam Jessica Salinas.

Marie wist dat Patrick niet nog eens een teleurstelling zou kunnen verwerken. Daarom besloot ze om buiten zijn medeweten contact met het nichtje op te nemen. Ze wilde er aan de hand van details over Patricks familie achter komen of ze op het juiste spoor zaten.

Nog geen drie minuten later ontving ik al een sms’je van Jessica terug. Ze schreef dat ze de details van het verhaal herkende. Ik wilde nog iets van bewijs, dus vroeg ik om een foto van Patricks moeder. Jessica stuurde me er een.

De vrouw op de foto leek precies op Patrick.

Patrick’s mother

Patrick’s moeder

Patrick

Patrick

Marie begon te trillen en te huilen en Patrick, die al die tijd op de bank had gezeten, kwam kijken om te zien wat er aan de hand was.

Ik vertelde hem: ‘We hebben je moeder gevonden. We hebben haar gevonden. Dit is een foto van je moeder.’

Patrick liet zich op de bank vallen. Hij was overmand door emoties.

Zijn halfzus Debbie vertelde later aan Patrick dat zij en hun moeder, Elisabeth Aaronson, ook al die jaren wanhopig naar Patrick op zoek waren geweest. Toen Patrick net was verdwenen, had Elisabeth te horen gekregen dat ze Patrick op een afgesproken tijd in een bepaald park van haar ex-man terug zou krijgen. Ze had daar op hen gewacht maar ze waren nooit komen opdagen. Ze was de dagen, weken en maanden daarna met Patricks foto naar het park teruggekeerd om aan voorbijgangers te vragen of ze hem hadden gezien – maar zonder resultaat. De maanden werden jaren en de jaren werden decennia. Helaas was Elisabeth een jaar voordat Patrick contact opnam, overleden. “Zonder MyHeritage zou Patricks droom om meer over zijn moeder te weten te komen waarschijnlijk niet zijn uitgekomen”, zegt Marie.

Hoewel Patrick zijn moeder niet meer kon ontmoeten, ontdekte hij wel een hele familie die hij niet kende. Patrick ontdekte dat hij acht halfzussen had, waarvan er vijf nog in leven waren. Patrick is opgegroeid als enig kind en vindt het heerlijk om kennis te maken met al zijn nieuwe halfzusjes.

Hebt u door middel van een MyHeritage DNA-test familiebanden kunnen herstellen? We horen het graag van u. Laat het ons weten in de reacties hieronder!