Johannes vindt liefhebbende familie na moeilijke zoektocht

Johannes vindt liefhebbende familie na moeilijke zoektocht

Johannes werd als kind geadopteerd en groeide op in Duitsland. Toen hij 20 was, besloot hij om contact op te nemen met zijn biologische moeder.

Ik probeerde contact met haar op te nemen, schreef haar een brief met mijn foto, maar ze stuurde mijn brief terug en schreef dat ze geen contact met me wilde hebben.

Hij zegt dat dit deels was omdat de levenspartner van zijn biologische moeder destijds niets van Johannes wist.

Op een keer zag ik mijn oma, kort voordat ze stierf. Toen had ik 25 jaar geen contact met mijn biologische familie. Ik dacht dat het hierbij zou blijven.

De geboortevader van Johannes werd niet vermeld op zijn geboorteakte en hij had geen verdere informatie over hem.

In de hoop meer te weten te komen over waar hij vandaan kwam en het gezin van zijn vader te vinden, deed hij een MyHeritage DNA-test. Toen zijn resultaten binnenkwamen, werd hij gecontacteerd door een vrouw die een match van 6,7% had: een achterneef die een generatie was verwijderd (de dochter van de broer van zijn grootvader) die in Japan woont. Ze had nog nooit van Johannes gehoord, maar samen konden ze de diverse lijnen met elkaar verbinden. Ze stelde hem voor aan haar halfzus, die in Colorado, Verenigde Staten woont, en een andere zus die in Duitsland is, zoals Johannes.

Johannes ontmoette onlangs zijn neef en zijn echtgenoot, die in Duitsland wonen.

Johannes with his adoptive parents and half-sister of his biological first cousin once removed. From left, Johannes's adoptive father, sister of Johannes's first cousin once removed, her husband, and Johannes's adoptive mother.

Vanaf links: Johannes ‘adoptievader, zijn nicht, haar echtgenoot, Johannes en zijn adoptiemoeder.

Ze vertelde hem ook dat de grootvader van Johannes niet meer leefde, maar zijn broer wel – en hij woont ook in Duitsland! Ze wonen 700 kilometer uit elkaar en hebben elkaar onlangs ontmoet.

Johannes's great uncle with Johannes

Vanaf links: Johannes oudoom en Johannes

“Ik ben zo blij dat ik een echt familielid heb dat zo aardig is”, zegt Johannes. “Ik ben zeer ontroerd en heb het nooit verwacht. Hopelijk kan ik in de nabije toekomst meer familieleden leren kennen.”

Hebt u prachtige ontmoetingen gehad dankzij een MyHeritage DNA-test? We willen graag van u horen. Laat het ons weten in de reacties hieronder!