MyHeritage online events in februari

MyHeritage online events in februari

Het is een drukke maand geweest bij MyHeritage met een aantal fantastische nieuwe releases! Zoals altijd hebben we een fantastisch schema met online evenementen gepland voor de komende maand, met een speciale focus op het verkennen van de nieuwe functies en updates op MyHeritage.

In onze gratis, live webinars spreken diverse experts op het gebied van genealogie, familiegeschiedenis en DNA over een breed scala aan nuttige en relevante onderwerpen. Dankzij het live-format kunt u vragen stellen en in realtime communiceren met de sprekers. Zelfs als u niet aan de live-evenementen kunt deelnemen, kunt u nog steeds profiteren van alle opgenomen Facebook Live-sessies in het gedeelte video’s van de Facebook-pagina van MyHeritage, en veel van de Ask the Expert-sessies zijn later beschikbaar om gratis terug te kijken op het MyHeritage Kennisplatform.

Facebook Live Sessies

Voor deze sessies hoeft u zich niet vooraf te registreren: u kunt rechtstreeks vanaf onze Nederlandse Facebook-pagina deelnemen of – voor Engelstalige sessies – via onze Engelstalige Facebook pagina. Ga simpelweg naar de pagina op het tijdstip waarop de sessie zal beginnen en kijk naar de live video-uitzending bovenaan de feed. U kunt in de comments vragen stellen en de sprekers zullen er live op reageren.

Maandag 1 februari, 20.00 uur 

Onderwerp: Zoeken naar mijn verwanten in South Carolina 

Spreker: Bernice Bennett (Engelstalig)

Beschrijving: Doe mee met auteur en genealoog Bernice Bennett op haar reis om de reis van haar voorouders in South Carolina te traceren – en leer enkele tips en trucs voor het onderzoeken van uw eigen voorouders in het Amerikaanse zuiden.

Woensdag 3 februari, 20.00 uur 

Onderwerp: Het vinden van de verhalen van de ruim 400.000 Amerikaanse gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog

Spreker: Don Milne (Engelstalig)

Beschrijving: Wat begon als een bescheiden blog-project, heeft Don Milne’s non-profitorganisatie, Stories Behind the Stars, zijn ambitie uitgebreid om uiteindelijk de verhalen op te nemen van alle 400.000+ soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog voor de Verenigde Staten zijn gesneuveld. Luister naar zijn verhaal en leer hoe u kunt bijdragen aan het behoud van de verhalen van deze helden.

Maandag 8 februari, 20.00 uur 

Onderwerp: Familiegeschiedenis in de keuken

Spreker: Gena Philibert-Ortega (Engelstalig)

Beschrijving: Niets drukt meer familie uit dan een goede maaltijd. Sluit je aan bij genealoog en onderzoeker Gena Philibert-Ortega en ontdek hoe je contact kunt maken met je voorouders door het voedsel dat ze aten.

Woensdag 10 februari, 19.00 uur 

Onderwerp: Word verliefd op de MyHeritage collectie met huwelijksakten

Spreker: Thomas MacEntee (Engelstalig)

Beschrijving: De deskundige genealoog Thomas MacEntee laat u zien hoe u informatie over de grote romances in uw familie kunt opzoeken in de collecties huwelijksakten van MyHeritage! Ontdek wat huwelijksgegevens over uw gezin kunnen onthullen en hoe ze uw onderzoek kunnen verrijken.

Vrijdag 12 februari, 13.30 uur 

Onderwerp: De nieuwe fotofunctie Kleurrestauratie

Spreker: Petr Seidl (Nederlandstalig)

Beschrijving: Recent heeft MyHeritage een nieuwe revolutionaire fotofunctie gelanceerd: kleurrestauratie, waarmee de kleuren in vervaagde kleurenfoto’s prachtig worden hersteld. In deze Facebook Live staat deze nieuwe tool centraal.

Maandag 15 februari, 20.00 uur 

Onderwerp: Say Cheese! Voorouderlijke foto’s bewaren, identificeren en verbeteren

Spreker: Maureen Taylor (Engelstalig)

Beschrijving: Maureen Taylor, ook bekend als The Photo Detective, zal je laten zien hoe je je voorouders in oude foto’s kunt identificeren, de foto’s kunt verbeteren en deze kunt bewaren voor toekomstige generaties.

Woensdag 17 februari, 13.30 uur 

Onderwerp: Introductie Familystory

Spreker: Nina Lazeron (Nederlandstalig)

Beschrijving: Nina Lazeron is de oprichter van Familystory.nl. Wie is Nina, wat doet Familystory precies en waarvoor kunnen genealogie-liefhebbers daar terecht? In deze sessie stelt Nina zichzelf en Familystory aan u voor.

Woensdag 17 februari, 20.00 uur 

Onderwerp: Navigeren in de MyHeritage Mobiele app

Spreker: Masha Novak (Engelstalig)

Beschrijving: Sluit u aan bij Masha Novak, projectmanager van de MyHeritage mobiele app, terwijl ze u door de app leidt en u laat zien hoe u het volledige potentieel ervan als genealogietool kunt benutten. Kom meer te weten over de exclusieve functies van de app en ontvang onderweg enkele geweldige tips voor genealogie!

Vrijdag 19 februari, 13.00 uur 

Onderwerp: Introductie SIGE, Stichting Indisch Genealogisch Erfgoed

Spreker: Mark Berkhout (Nederlandstalig)

Beschrijving: SIGE staat voor Stichting Indisch Genealogisch Erfgoed. De stichting richt zich op Nederlanders of voormalige Nederlanders met een Indische familiegeschiedenis. De stichting biedt diverse diensten en onderneemt vele activiteiten en projecten. In deze sessie stelt bestuurslid Mark Berkhout SIGE en zichzelf aan u voor.

Maandag 22 februari, 20.00 uur 

Onderwerp: Geavanceerde DNA functies op MyHeritage

Spreker: Ran Snir (Engelstalig)

Beschrijving: MyHeritage’s Director of Product Management Ran Snir zal u kennis laten maken met de geavanceerde DNA-functies op MyHeritage en u laten zien hoe deze u kunnen helpen uw DNA-resultaten beter te begrijpen en vooruitgang te boeken met uw genealogisch onderzoek.

Vrijdag 26 februari, 13.00 uur 

Onderwerp: De MyHeritage Photo Storyteller™

Spreker: Melanie Vijverberg

Beschrijving:  Photo Storyteller™ is een nieuwe feature die beschikbaar is op de gratis mobiele app van MyHeritage. Hiermee kunt u uzelf opnemen of uw familieleden interviewen en het ware verhaal achter uw familiefoto’s vastleggen. In deze sessie staat deze nieuwe functie centraal.

Vraag het de expert

De gratis Ask the Expert-webinarserie wordt verzorgd door onze genealogie-expert, Daniel Horowitz, en omvat een breed scala aan onderwerpen, van het gebruik van handige MyHeritage-functies tot het doorzoeken van historische archiefcollecties. Om u aan te melden voor een Ask the Expert-sessie, klikt u op de onderstaande registratielink.

Donderdag 4 februari, 19.00 uur

Onderwerp: Meerdere accounts en stambomen beheren op MyHeritage

Beschrijving: Met MyHeritage kunt u meerdere stambomen bouwen en meerdere accounts gebruiken, maar dit kan soms onpraktisch worden. Hier leert u enkele praktische tips om georganiseerd te blijven en het meeste uit uw meerdere accounts te halen.

Klik hier om u voor deze sessie aan te melden.

Donderdag 11 februari, 19.00 uur

Onderwerp: AutoClusters verkennen

Beschrijving: AutoClusters is een buitengewoon handig hulpmiddel om uw DNA-matches te groeperen en uit te zoeken hoe ze met elkaar en met u verbonden zijn. Ontdek deze tool en leer hoe deze u kan helpen bij uw genetisch genealogisch onderzoek.

Klik hier om u voor deze sessie aan te melden.

We kijken uit naar uw online deelname!