Update van de Theory of Family Relativity™

Update van de Theory of Family Relativity™

We kunnen alweer een genealogisch vreugdedansje maken! Het doet ons veel genoegen om aan te kondigen dat we de gegevens voor de Theory of Family Relativity™ – onze “heilige graal” op het gebied van genetische genealogie – opnieuw hebben bijgewerkt.

De Theory of Family Relativity™ overbrugt de kloof tussen DNA-matches, stamboomgegevens en historische gegevens en biedt u aanknopingspunten om de relatie tussen uw DNA-matches te verklaren. Dit gebeurt op basis van de MyHeritage DNA-database en onze volledige collectie van stamboomgegevens en historische gegevens.

In dit artikel op het kennisplatform van het MyHeritage Kennisplatform kunt u meer lezen over de Theory of Family Relativity™.

De update van de Theory of Family Relativity™ in getallen

  • Het totale aantal theorieën is gestegen van 33.373.070 naar 39.845.078 – een stijging van 19%.
  • Het aantal DNA-matches dat een theorie bevat, steeg met 20% van 22.618.962 naar 27.130.989.
  • Soms komen we via meerdere paden tot een theorie. Dat wijst op een sterke theorie en biedt extra ondersteunend bewijs voor de verwantschap. Na de vorige update waren er in totaal 261.960.015 paden. Deze update heeft het aantal paden met 20% verhoogd tot 312.222.662.
  • Het aantal MyHeritage-gebruikers met minstens één Theory of Family Relativity™ is met 12% gestegen.

Zo kunt u uw nieuwe theorieën bekijken

Als we door deze update nieuwe theorieën voor u hebben gevonden, ziet u een banner over de Theory of Family Relativity™ bovenaan uw pagina met DNA-matches. Klik op “Bekijk theorieën” om alle theorieën te zien die we hebben gevonden, zowel de oude als de nieuwe.

De banner met nieuwe theorieën blijft een paar weken zichtbaar. Daarna kunt u uw theorieën op uw DNA Matches-pagina bekijken.

Wanneer er een theorie voor een DNA-match bestaat, dan wordt dat aangegeven op de DNA Match-kaart. U kunt uw DNA-matches ook filteren en alleen matches met een Theory of Family Relativity™ bekijken. Selecteer daarvoor “Heeft Theory of Family Relativity™” in de eerste groep filters.

U ziet ook de badge “NIEUW” naast nieuwe theorieën die onlangs zijn toegevoegd. Deze badge blijft 30 dagen zichtbaar.

Theory of Family Relativity™ is een betaalde functie waarvoor een familiesite-abonnement op MyHeritage vereist is (Premium, PremiumPlus of Compleet). Gebruikers zonder MyHeritage-abonnement zullen nog steeds alle theorieën zien die we voor hen hebben gevonden, maar als ze op de theorie klikken om alle details te bekijken, dan zullen deze gedeeltelijk verborgen blijven. Gebruikers die hun ruwe DNA-gegevens van een ander testbedrijf naar MyHeritage uploaden, kunnen een eenmalige vergoeding van € 29 per kit betalen om alle geavanceerde DNA-functies van MyHeritage te ontgrendelen, inclusief Theory of Family Relativity™. Meer informatie over onze abonnementen vindt u hier.

Kom meer te weten over geavanceerde DNA-functies

Ran Snir, directeur MyHeritage Product Management, bespreekt de geavanceerde functies van MyHeritage DNA tijdens een Facebook Live-sessie op 22 februari 2021 om 20.00 uur Midden-Europese Tijd. Ran zal uitleggen hoe deze functies, waaronder de Theory of Family Relativity™, bijdragen tot meer inzicht in uw DNA-resultaten en hoe ze uw genealogisch onderzoek vooruit kunnen helpen.

U hoeft zich voor deze Facebook Live-sessie niet van tevoren in te schrijven. U kunt direct deelnemen op onze Facebook-pagina. Bezoek onze pagina even voor achten en houd de live video-uitzending bovenaan de feed in de gaten. Hier vindt u onze andere online events in februari.

Conclusie

De Theory of Family Relativity™ kan een doorbraak betekenen voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe familieleden en voor genealogen die zijn vastgelopen in hun onderzoek. Deze functie kan gebruikers helpen om binnen een mum van tijd mysteries op te lossen die hen al maanden of jaren voor raadselen stellen.

Als u de MyHeritage DNA-test nog niet hebt gedaan, overweeg dan om gebruik te maken van de Valentijnsdag-aanbieding van dit moment. Bestel vandaag nog een testkit.

We hopen dat u geniet van de nieuwe update en kunnen niet wachten om te horen over uw nieuwe ontdekkingen.