MyHeritage online sessies in april

MyHeritage online sessies in april

Een vreugdevolle lente is aangebroken! De lente is altijd een tijd van hoop en een nieuw begin geweest, en we hopen dat u dat gevoel deelt, waar u ook bent. Zoals altijd hebben we een interessant schema met gratis online evenementen gemaakt voor de maand april: de gebruikelijke Facebook Lives en Ask the Expert-sessies, evenals een Instagram Live-familiereünie en het ‘webinar der webinars’: de 2e  jaarlijkse 24-uurs genealogie webinar marathon!

Onze gratis, live webinars bieden topexperts op het gebied van genealogie, familiegeschiedenis en DNA die spreken over een breed scala aan nuttige en relevante onderwerpen. Dankzij het live format kunt u vragen stellen en in realtime communiceren met de spreker. Zelfs als u de live evenementen niet kunt halen, kunt u nog steeds genieten van alle opgenomen Facebook Live-sessies in het onderdeel Video’s van de MyHeritage Facebookpagina, en veel van de Ask the Expert-sessies zijn later beschikbaar voor gratis weergave op ons MyHeritage Kennisplatform.

Hieronder geven we een overzicht van geplande sessies voor april.

8-9 april: de tweede jaarlijkse 24-uurs genealogie webinar marathon (Engelstalig)

Vorig jaar organiseerden MyHeritage en Legacy Family Tree Webinars de allereerste 24-uurs genealogie webinar-marathon, een ongekend evenement dat de nieuwste en beste uit de genealogie rechtstreeks bij gebruikers uit elke tijdzone thuis bracht. Na het succes van dat evenement, nodigen we u graag uit om deel te nemen aan de tweede editie va dit jaarlijkse 24-uurs genealogie-webinar-marathon!

Klik hier voor meer details en aanmelding.

Instagram Live Familie hereniging

Op 18 april om 22.00 uur (AMS) brengen we een familiehereniging via Instagram Live!

Hope Fowler vond haar halfzus Victoria en -broer Carlos Belez en haar nicht Krystal Baez via MyHeritage DNA. Wees erbij als ze hun hartverwarmende verhaal delen!

Bezoek om deel te nemen het (Engelstalige) MyHeritage Instagram-account op 18 april om 3 PM EDT en tik op de live feed. Volg ons op Instagram om een melding te krijgen wanneer we live gaan.

Facebook Live sessies

Voor deze sessies hoeft u zich niet vooraf te registreren: u kunt rechtstreeks deelnemen vanaf onze Facebookpagina van MyHeritage Nederland (voor Nederlandstalige sessies) of de Engelstalige MyHeritage Facebook-pagina (voor Engelstalige sessies). Ga simpelweg naar de pagina op de dag en tijd waarop de sessie moet beginnen en kijk naar de live video-uitzending die bovenaan de feed verschijnt. We raden aan om onze Facebook-pagina te volgen om een melding te krijgen wanneer we live gaan. U kunt in de opmerkingen vragen stellen en de sprekers zullen er aan het einde van de sessie op reageren.

5 april, 20.00 uur (AMS)

Onderwerp: Gettysburg in Color: Iconic Images Like You’ve Never Seen Them Before

Spreker: Timothy H. Smith, Sue Boardman & Garry Adelman (Engelstalig)

Beschrijving: Sluit u aan bij Timothy H.Smith en Sue Boardman, historici bij de Adams County Historical Society, en Garry Adelman, directeur geschiedenis en onderwijs bij de American Battlefield Trust, en verken enkele van de meest iconische beelden uit de Amerikaanse geschiedenis op een geheel nieuwe manier. U zult nooit meer op dezelfde manier naar de Amerikaanse geschiedenis kijken.

7 april, 15.00 uur (AMS)

Onderwerp: Why MyHeritage DNA Ticks All the Boxes

Spreker: Dr. Maurice Gleeson (Engelstalig)

Beschrijving: Dr. Maurice Gleeson, directeur van Gleeson DNA Research, legt uit wat MyHeritage DNA tot een ideale keuze maakt voor genetische genealogen die hun familiegeschiedenis via DNA willen onderzoeken.

12 april, 14.00 uur (AMS)

Onderwerp: Are You Related to Royalty?

Spreker: Caroline Gurney (Engelstalig)

Beschrijving: Wie droomt er soms niet van om een prins of prinses te zijn? Historisch onderzoeker Caroline Gurney zal je laten zien hoe je erachter kunt komen of koninklijk bloed echt door je aderen stroomt.

14 april, 13.30 uur (AMS)

Onderwerp: Familiegeheimen

Spreker: Nina Lazeron van Familystory.nl (Nederlandstalig)

Beschrijving: Het gebeurt niet zelden dat genealogisch onderzoek een familiegeheim blootlegt. Denk bijvoorbeeld aan een (half)broer of zus die eerder onbekend was; een andere vader dan voorheen werd aangenomen of een stuk verleden dat tot dan toe was bedekt. Hoe ga je daar goed mee om? Nina Lazeron vertelt.

15 april, 15.00 uur (AMS)

Onderwerp: Finding Ancestors on Ellis Island

Spreker: Thomas MacEntee (Engelstalig)

Beschrijving: Ter ere van de National Ellis Island Family History Day, zal genealogie-expert en pedagoog Thomas MacEntee u laten zien hoe u onderzoek kunt doen naar de voorouders in uw familiegeschiedenis die langs Ellis Island zijn gereisd.

21 april, 08.00 uur (AMS)

Onderwerp: Remembering the ANZACs

Spreker: Shauna Hicks (Engelstalig)

Beschrijving: Familiegeschiedenis-onderzoeker Shauna Hicks geeft een online sessie vanuit Down Under over het onderzoeken van voorouders die vochten in de Boerenoorlog en de Eerste Wereldoorlog in Australië en Nieuw-Zeeland.

26 april, 20.00 uur (AMS)

Onderwerp: DNA Q&A for DNA Day

Spreker: Diahan Southard (Engelstalig)

Beschrijving: Ter ere van de Nationale DNA-dag is Diahan Southard van Your DNA-Guide er om al uw DNA-gerelateerde vragen te beantwoorden.

28 april, 13.00 uur (AMS)

Onderwerp: Researching Your Jewish Family History

Spreker: Daniel Horowitz en Eli Rabinowitz (Engelstalig)

Beschrijving: MyHeritage’s genealoog Daniel Horowitz en genealoog Eli Rabinowitz zullen hun ervaringen delen in de voetsporen van hun joodse voorouders over de continenten, en tips en advies geven aan diegenen die hetzelfde willen doen.

Vraag het de expert-sessies

De gratis Vraag het de expert-sessies worden elke donderdag om 19.00  uur (AMS) gehost door onze genealogie-expert, Daniel Horowitz. Elke week concentreert Daniel zich op een ander onderwerp, van het gebruiken van handige MyHeritage-functies tot het doorzoeken van historische archiefcollecties, en hij nodigt gebruikers uit om vragen te stellen en met hem te overleggen. Klik hier om u aan te melden voor aankomende Vraag het de expert-sessies.

Zoals altijd kijken we uit naar uw deelname!