Halfzussen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan vinden elkaar terug met MyHeritage DNA

Halfzussen aan de andere kant van de Atlantische Oceaan vinden elkaar terug met MyHeritage DNA

Diane Ward werd als baby geadopteerd in de staat Michigan, waar adoptiegegevens verzegeld zijn. Haar man was ook geadopteerd, en toen ze hem hielp bij het opsporen van zijn biologische vader (die helaas was overleden), begon ze te denken dat ze misschien ook wel meer zou willen weten over waar zij vandaan komt. Dus besloot ze een MyHeritage DNA-test te doen, met het idee dat ze naast haar etnische afkomst misschien ook informatie zou vinden over haar biologische ouders.

Ze had nooit durven dromen dat ze niet alleen de identiteit van haar biologische moeder zou ontdekken, maar ook een halfzus die aan de andere kant van de oceaan in de Verenigde Staten woonde.

Een paar jaar geleden met Kerstmis besloot Diane zichzelf een klein kerstcadeautje te geven: een DNA-test om haar te helpen haar afkomst te begrijpen. “Ik ging door de verschillende bedrijven die de dienst aanbieden,” zegt ze, “en ik zag dat MyHeritage je niet alleen je gen-onderzoek geeft, ze laten mensen ook met elkaar in contact komen via het platform. Ik dacht: ‘Mijn God, dit is geweldig. Misschien kan ik wel iemand vinden die daar is en onderzoek heeft gedaan waar ik aan gekoppeld ben. Misschien vind ik mijn familie wel. En ik had er enorm veel zin in.”

From left Diane as a child, at a school graduation, and today

Van links naar rechts: Diane als kind, op een diploma-uitreiking, en nu

Toen de resultaten binnenkwamen, zag Diane meteen dat ze een goede match had – een nicht. Ze stuurde haar een bericht waarin ze haar situatie uitlegde en vroeg of ze iemand kende die een nauwere band zou kunnen zijn. “Die nicht schreef me terug en we hadden een lang gesprek. Ze zei: ‘Nou, ik denk dat ik weet met wie je mogelijk verwant zou kunnen zijn.’ Zo kwam ik uiteindelijk bij Mary terecht.”

Mary McLaughlin was opgegroeid bij adoptieouders, maar kende haar biologische moeder niet. “Mijn adoptieouders waren verhuisd naar Michigan vanuit hun thuisstaat in het oosten van de VS, en zij waren de buren van mijn biologische moeder. De families werden snel bevriend en Mary’s biologische moeder vroeg haar nieuwe buren of ze op haar baby wilden passen als ze weer aan het werk ging. Toen Mary net 5 weken oud was, kwam haar biologische moeder niet meer terug, en uiteindelijk adopteerden de buren haar. “Mijn moeder worstelde met een hoop emotionele problemen en een aantal geestelijke gezondheidsproblemen,” legt Mary uit.

From Left, Mary with her adoptive mother, in 8th grade and today

Van links naar rechts: Mary met haar adoptiemoeder, in groep 8 en nu

Toen Mary 45 was, huurde ze een genealoog in om haar biologische vader te vinden. Ze slaagde erin hem te vinden, maar het kwam nooit bij haar op dat er misschien nog geheimen te ontrafelen waren aan haar moeders kant. Dus toen haar nicht Teresa haar voorzichtig de hand reikte en vertelde dat ze een contactpersoon had die misschien “iemand was die aan haar verwant was”, was ze verbaasd.

“Het was fascinerend de eerste keer dat we videochatten,” zegt Mary. “Ik keek één keer naar haar en zei: ‘Holy moly, dat is mijn moeder!'”

“Er was meteen een band,” zegt Diane.

De zussen geloven dat ze een aantal eigenaardigheden en maniertjes delen en een donker gevoel voor humor. “We houden allebei onze pinkjes in de lucht als we thee drinken,” lacht Diane.

“Ik denk dat onze moeder dolgelukkig zou zijn om te weten dat haar twee kinderen elkaar eindelijk hebben ontmoet, en dat het een prachtige band is geweest,” zegt Mary. “Ze overleed in 1992 aan complicaties van borstkanker, en was gewoon altijd zo’n trieste ziel. En ik denk dat dit haar grote vreugde zou brengen.”

“We zijn MyHeritage eeuwig dankbaar voor alle steun die ze ons hebben gegeven,” voegt Mary eraan toe.

Welnu, wij zijn Diane en Mary zeer dankbaar voor het delen van hun verhaal, en zo blij dat wij hen hebben kunnen helpen elkaar te vinden.

Wie weet welke verbazingwekkende ontdekkingen er voor u in het verschiet liggen? Bestel vandaag nog uw eigen MyHeritage DNA-test.