MyHeritage online sessies in juni

MyHeritage online sessies in juni

Het is juni! We zijn er deze maand met meer gratis toegankelijke online sessies, maar bekijk eerst onze nieuwe video over onze razend populaire Facebook Live-sessies:

Onze gratis live sessies worden gegeven door MyHeritage collega’s of experts op allerlei gebied. Dankzij het live-format kunt u in realtime vragen stellen en communiceren met de sprekers. Zelfs als u de live sessies niet op dat moment kunt bijwonen, kunt u alle opgenomen live sessies achteraf bekijken onder “Video’s” op onze MyHeritage Facebookpagina. Daarnaast worden alle sessies later op ons Kennisplatform gepubliceerd, zodat u de video’s ook zonder Facebook-account kunt bekijken.

Voor deze sessies hoeft u zich niet vooraf te registreren: u kunt rechtstreeks vanaf onze Nederlandse Facebook-pagina (voor Nederlandstalige sessies) of Engelstalige Facebookpagina (voor Engelstalige sessies) deelnemen. Ga simpelweg naar de betreffende Facebook pagina van MyHeritage op de dag en tijd dat de sessie moet beginnen en kijk uit naar de live video-uitzending bovenaan de feed. U kunt in de reacties vragen stellen waar de sprekers live op kunnen reageren.

In juni leert u onder meer hoe u prachtige familiegrafieken maakt op MyHeritage, onderzoek doet naar Ierse voorouders met een genealogie-expert van Gen Z en kunt u meedenken over de ethische vragen rondom genealogie.

Hieronder de agenda voor juni:

2 juni, 20.00 uur (AMS)

Onderwerp: de ethiek van familie-historisch onderzoek

Spreker: Judy G. Russel (Engelstalig)

Beschrijving: Als we ons verdiepen in de levens van onze voorouders en met DNA werken, kunnen ethische vragen over privacy en openbaarmaking naar voren komen. Genealoog en advocaat Judy G. Russel zal ons helpen bij het omgaan met deze dilemma’s.

7 juni, 19.00 uur (AMS)

Onderwerp: Prachtige familiegrafieken maken op MyHeritage

Spreker: Janet Havorka (Engelstalig)

Beschrijving: Wist u dat MyHeritage een gratis tool biedt om een ​​prachtige familiegrafiek van uw stamboom te maken? Genealogie-coach Janet Havorka zal u laten zien hoe u deze kunt gebruiken.

9 juni, 13.30 uur (AMS)

Onderwerp: Schrijven over uw meest fascinerende familielid

Spreker: Nina Lazeron (Nederlandstalig)

Beschrijving: Veel stamboomonderzoekers zullen het herkennen: er is een voorouder waar u een speciale belangstelling voor heeft. Hoe kunt het verhaal van dit meest fascinerende familielid goed vastleggen? Nina Lazeron van FamilyStory helpt mensen met het schrijven van hun familieverhaal. In deze sessie geeft zij tips en adviezen.

9 juni, 20.00 uur (AMS)

Onderwerp: Ierse volkstellingen op MyHeritage

Spreker: Daniel van Daniel’s Genealogy (Engelstalig)

Beschrijving: De jonge genealoog Daniel van Daniel’s Genealogy zal u kennis laten maken met de Ierse volkstelling op MyHeritage en u laten zien hoe u deze kunt gebruiken om uw Ierse voorouders te onderzoeken.

21 juni, 19.00 uur (AMS)

Onderwerp: Zweeds genealogisch onderzoek

Spreker: Christina Sagersten (Engelstalig)

Beschrijving: Sluit aan bij een van de toonaangevende genealogen van Zweden voor een sessie over het onderzoeken van je Zweedse voorouders.

22 juni, 20.00 uur (AMS)

Onderwerp: Schrijven over je meest fascinerende familielid

Spreker: Roel de Neve, Stichting Indisch Genealogisch Erfgoed (Nederlandstalig)

Beschrijving: Op dit moment wordt onder redactie van Stichting Indisch Genealogisch Erfgoed door diverse onderzoekers gewerkt aan een publicatie over de perkeniers op Banda.  De onderzoeksresultaten zullen worden verwerkt in een boeken. Voor dit project is in het kader van de regeling Collectieve erkenning Indisch en Moluks Nederland een subsidie ontvangen van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In deze sessie vertelt Roel de Neve, als secretaris verbonden aan SIGE, vertelt meer over dit bijzondere project.

Vraag het de expert

De gratis (Engelstalige) Ask the Expert webinar-serie wordt elke donderdag om 1 PM uur gehost door onze genealogie-expert, Daniel Horowitz. Elke week richt Daniel zich op een ander onderwerp, van het gebruik van handige MyHeritage-functies tot het doorzoeken van historische gegevensverzamelingen, en nodigt hij gebruikers uit om vragen te stellen en met hem te overleggen.

Klik hier om u aan te melde voor de sessies ‘Vraag het de expert’.

Zoals altijd kijken we uit naar uw deelname! Tot dan.