MyHeritage online sessies in mei

MyHeritage online sessies in mei

Hierbij kondigen we onze geplande online evenementen aan voor deze maand. Zoals altijd proberen we het afwisselend te maken en u dichter bij verschillende onderwerpen te brengen. Soms gaat het over een MyHeritage-functie, soms over algemene genealogie of een speciale aanleiding zoals 4 en 5 mei. We hebben deze maand verschillende sessies gepland. Het is vandaag al begonnen!

Onze gratis live sessies worden gegeven door MyHeritage collega’s of experts op allerlei gebied. Dankzij het live-format kunt u in realtime vragen stellen en communiceren met de sprekers. Zelfs als u de live sessies niet op dat moment kunt bijwonen, kunt u alle opgenomen live sessies achteraf bekijken onder “Video’s” op onze MyHeritage Facebookpagina. Daarnaast worden alle sessies later op ons Kennisplatform gepubliceerd, zodat u de video’s ook zonder Facebook-account kunt bekijken.

Voor deze sessies hoeft u zich niet vooraf te registreren: u kunt rechtstreeks vanaf onze Nederlandse Facebook-pagina (voor Nederlandstalige sessies) of Engelstalige Facebookpagina (voor Engelstalige sessies) deelnemen. Ga simpelweg naar de betreffende Facebook pagina van MyHeritage op de dag en tijd dat de sessie moet beginnen en kijk uit naar de live video-uitzending bovenaan de feed. U kunt in de reacties vragen stellen waar de sprekers live op kunnen reageren.

Hieronder de agenda voor mei:

4 mei, 10.00 uur (AMS)

Onderwerp: Oorlogsgeheimen

Spreker: Nina Lazeron (Nederlandstalig)

Beschrijving: Veel genealogen komen ze tegen: familiegeheimen gerelateerd aan WWII. Hoe ga je hiermee om en waar vind je informatie? Nina Lazeron van FamilyStory.nl vertelt hier alles over in onze Facebook Live.

5 mei, 14.00 uur (AMS)

Onderwerp: Using MyHeritage for Irish Genealogy

Spreker: Gerard Corcoran (Engelstalig)

Beschrijving: Gerard Corcoran, Ierse vertegenwoordiger voor de International Society of Genetic Genealogy, zal u laten zien hoe u uw Ierse voorouders kunt onderzoeken met behulp van MyHeritage bronnen en technologieën.

10 mei, 20.00 uur (AMS)

Onderwerp: Fan Favorite Photo Features on MyHeritage

Spreker: Maureen Taylor (Engelstalig)

Beschrijving:Maureen Taylor van The Photo Detective zal u laten zien hoe u de kracht van de fotofuncties van MyHeritage kunt gebruiken om uw onderzoek te verrijken en in contact te komen met uw voorouders.

10 mei, 18.00 uur (AMS)

Onderwerp: Storytime with Papa Jake

Spreker: Jake Larsonr (Engelstalig)

Beschrijving: Ga met ons mee op een heel speciale Memorial Day-sessie met de 98-jarige veteraan Jake Larson uit de Tweede Wereldoorlog, die verhalen en foto’s uit de Tweede Wereldoorlog deelt.

17 mei, 20.00 uur (AMS)

Onderwerp: Trolling Virtual Cemeteries and Using Cemetery Records

Spreker: Amie Bowser Tennant (Engelstalig)

Beschrijving: Begraafplaatsen zijn een goudmijn van genealogische informatie – en u hoeft het comfort van uw huis niet uit om ze te bezoeken! Amie Bowser Tennant van de Genealogy Reporter zal u laten zien hoe.

18 mei, 12.00 uur (AMS)

Onderwerp: Family Tree Builder deel 2

Spreker: Daniel Boerstra (Nederlandstalig)

Beschrijving:MyHeritage biedt verschillende platforms voor werk aan je stamboom: de online website, de mobiele app en onze gratis software Family Tree Builder. Deze Facebook Live richt zich op nuttige tools die beschikbaar zijn voor gevorderden in Family Tree Builder en hoe dit programma werkt. Family Tree Builder is een door velen geliefd programma om te helpen uw familiegeschiedenis te onderzoeken en uw stamboom te bouwen.

24 mei, 19.00 uur (AMS)

Onderwerp: Turning AutoClusters Into Solutions

Spreker: Roberta Estes (Engelstalig)

Beschrijving: Roberta Estes van DNAeXplain zal u laten zien hoe u de AutoClusters-functie van MyHeritage kunt gebruiken om doorbraken te bereiken in uw genetisch genealogisch onderzoek.

26 mei, 18.00 uur (AMS)

Onderwerp: Researching Swedish Genealogy

Spreker: Christina Sagersten (Engelstalig)

Beschrijving: Een van de belangrijkste genealogen van Zweden, Christina Sagersten, zal een grondige inleiding geven in het onderzoek naar Zweedse afkomst.

31 mei, 20.00 uur (AMS)

Onderwerp: Family Records of The Great War 1914–1918

Spreker: James Tanner (Engelstalig)

Beschrijving: De expert genealoog James Tanner zal familiegegevens met betrekking tot de Eerste Wereldoorlog bespreken en u laten zien hoe u het verhaal van uw eigen familie kunt leren in relatie tot deze historische gebeurtenis.

Zoals altijd kijken we uit naar uw deelname! Tot dan.