MyHeritage online sessies voor november

MyHeritage online sessies voor november

De feestdagen staan alweer snel voor de deur, en daarmee ook samenzijn met familie: de ideale gelegenheid voor genealogen om oudere familieleden te interviewen, genealogische informatie te verzamelen en wat ze tot nu toe hebben geleerd met hun families te delen. Deze maand hebben we een geweldige line-up van sprekers voor onze gratis online sessies. Deze zullen u helpen bij het navigeren door familiebijeenkomsten tijdens de feestdagen. Ook zult u de wereldwijde virtuele begraafplaats BillionGraves verkennen, net als de nieuwe Franse records op MyHeritage en nog veel meer.

Facebook Live Sessies

Onze gratis live sessies worden gegeven door MyHeritage collega’s of experts op allerlei gebied. Dankzij het live-format kunt u in realtime vragen stellen en communiceren met de sprekers. Zelfs als u de live sessies niet op dat moment kunt bijwonen, kunt u alle opgenomen live sessies achteraf bekijken onder “Video’s” op onze MyHeritage Facebookpagina. Daarnaast worden alle sessies later op ons Kennisplatform gepubliceerd, zodat u de video’s ook zonder Facebook-account kunt bekijken.

Voor deze sessies hoeft u zich niet vooraf te registreren: u kunt rechtstreeks vanaf onze Nederlandse Facebookpagina (voor Nederlandstalige sessies) of ga naar onze Engelstalige Facebookpagina (voor Engelstalige sessies) deelnemen. Ga simpelweg naar de betreffende Facebook pagina van MyHeritage op de dag en tijd dat de sessie moet beginnen en kijk uit naar de live video-uitzending bovenaan de feed. U kunt in de reacties vragen stellen waar de sprekers live op kunnen reageren.

Hieronder ziet u de agenda voor november.

Maandag 1 november, 19.00 uur (AMS)

Onderwerp: Uw verhaal vinden met BillionGraves
Spreker: Cathy Wallace (Engelstalig)
Beschrijving: BillionGraves is een waardevolle schatkist voor genealogie: gecrowdsourcete afbeeldingen van grafstenen van begraafplaatsen over de hele wereld. Sluit u aan bij Cathy Wallace, Special Projects Coordinator voor BillionGraves, terwijl ze dit revolutionaire platform introduceert en laat zien hoe u het kunt gebruiken om informatie over uw voorouders te vinden.

Woensdag 3 november, 20.00 uur (AMS)

Onderwerp: Franse historische records op MyHeritage
Spreker: Mike Mansfield (Engelstalig)
Beschrijving: Mike Mansfield, MyHeritage’s Director of Content, neemt je mee op een rondleiding langs alle gloednieuwe Franse records die onlangs aan MyHeritage zijn toegevoegd als resultaat van de overname van de Franse genealogiegigant Filae.

Maandag 8 november, 20.00 uur (AMS)

Onderwerp: Familiebijeenkomsten: genealogische informatie bij uw familie verzamelen
Spreker: Melissa Barker (Engelstalig)
Beschrijving: Familiebijeenkomsten zijn een perfecte setting om informatie van familieleden te verzamelen… maar niet elk gezin staat te popelen om over het verleden te praten. Melissa Barker, archivaris en publiekshistoricus, zal bespreken hoe we informatie uit onwillige familieleden kunnen halen.

Woensdag 10 november, 14.00 uur (AMS)

Onderwerp: De nieuwste DNA functies op MyHeritage
Spreker: Ran Snir (Engelstalig)
Beschrijving: Sluit u aan bij Ran Snir, onze eigen Director of Product Management, voor een persoonlijke kennismaking met de nieuwste DNA-functies op MyHeritage van de man die het allemaal mogelijk heeft gemaakt.

Maandag 15 november, 20.00 uur (AMS)

Onderwerp: Hoe u uw familie tijdens de feestdagen kunt betrekken bij MyHeritage
Spreker: Lisa Alzo (Engelstalig)
Beschrijving: De feestdagen zijn een uitstekende gelegenheid om uw familieleden te interesseren voor uw genealogisch werk. Veteraan genealoog en schrijver Lisa Alzo zal u enkele geweldige manieren laten zien om uw familie te betrekken met behulp van MyHeritage-tools.

Woensdag 17 november, 20.00 uur (AMS)

Onderwerp: Uw familiepuzzel oplossen
Spreker: A.J. Jacobs (Engelstalig)
Beschrijving: We zijn vereerd om journalist en auteur A.J. Jacobs in deze sessie te verwelkomen. Hij bespreekt zijn aankomende boek, The Puzzler: One Man’s Quest to Solve the Most Baffling Puzzles Ever, from Crosswords to Jigsaws to the Meaning of Life – en hoe het oplossen van puzzels van toepassing is op genealogie. Leer hoe u uw familiegeschiedenis als een puzzel kunt benaderen, en dit u kan helpen vastlopers vlot te trekken en nieuwe ontdekkingen te doen.

Maandag 22 november, 20.00 uur (AMS)

Onderwerp: Vijf plaatsen om bronfoto’s te vinden
Spreker: Maureen Taylor (Engelstalig)
Beschrijving: Dat veel van je voorouders leefden vóór de uitvinding van de fotografie, betekent niet dat er geen foto’s van zijn. Maureen Taylor, de fotodetective, en een internationaal gerenommeerde expert op het gebied van historische foto-identificatie, conservering en genealogisch onderzoek, zal zich bij ons voegen om u door nieuwe plaatsen te leiden om online naar foto’s te zoeken.

Vraag het de Expert

De gratis (Engelstalige) Ask the Expert webinar-serie wordt elke donderdag om 1 PM uur gehost door onze genealogie-expert, Daniel Horowitz. Elke week richt Daniel zich op een ander onderwerp, van het gebruik van handige MyHeritage-functies tot het doorzoeken van historische gegevensverzamelingen, en nodigt hij gebruikers uit om vragen te stellen en met hem te overleggen.

Klik hier om u aan te melden voor de sessies ‘Vraag het de expert’.

Zoals altijd kijken we uit naar uw deelname! Tot dan.