MyHeritage online sessies in januari

MyHeritage online sessies in januari

We starten weer een geweldig jaar van gratis online evenementen bij MyHeritage in het nieuwe jaar! Ons aanbod bevat een Q&A met onze genealogie-expert Daniel Horowitz, een overzicht van de interessante nieuwe collecties die MyHeritage onlangs heeft toegevoegd, sessies die ongelooflijke pro bono-projecten belichten, zoals de Photo Angel en het Eftychia-project, en nog veel meer.

Facebook Live Sessies

Onze gratis live sessies worden gegeven door MyHeritage collega’s of experts op allerlei gebied. Dankzij het live-format kunt u in realtime vragen stellen en communiceren met de sprekers. Zelfs als u de live sessies niet op dat moment kunt bijwonen, kunt u alle opgenomen live sessies achteraf bekijken onder “Video’s” op onze MyHeritage Facebookpagina. Daarnaast worden alle sessies later op ons Kennisplatform gepubliceerd, zodat u de video’s ook zonder Facebook-account kunt bekijken.

Voor deze sessies hoeft u zich niet vooraf te registreren: u kunt rechtstreeks vanaf onze Nederlandse Facebookpagina (voor Nederlandstalige sessies) of ga naar onze Engelstalige Facebookpagina (voor Engelstalige sessies) deelnemen. Ga simpelweg naar de betreffende Facebook pagina van MyHeritage op de dag en tijd dat de sessie moet beginnen en kijk uit naar de live video-uitzending bovenaan de feed. U kunt in de reacties vragen stellen waar de sprekers live op kunnen reageren.

Hieronder ziet u de agenda voor januari.

Donderdag 6 januari, 14.00 uur AMS

Onderwerp: Wills and How They Can Help Sort Out Family Relationships Testamenten en hoe ze kunnen helpen bij het uitzoeken van familierelaties

Spreker: Glynn Burrows (Engelstalig)

Beschrijving: Doe mee met Glynn Burrows van Norfolk Tours voor een duik in een minder bekende, maar niettemin waardevolle genealogische bron: testamenten. Ontdek hoe testamenten u kunnen helpen bij het achterhalen van familierelaties en het verkrijgen van nieuwe inzichten over uw familiegeschiedenis.

Woensdag 12 januari, 19.00 uur AMS

Onderwerp: Het Eftychia Project: Griekse geadopteerden helpen hun geboortefamilie te vinden

Spreker: Linda Carol Trotter

Beschrijving: Toen Linda Carol Trotter ontdekte dat haar Griekse biologische moeder slechts een van de vele jonge vrouwen was geweest die misleid waren om hun baby’s ter adoptie af te staan, was ze vastbesloten om deze historische fout recht te zetten. Luister naar haar ongelooflijke verhaal en leer over haar non-profitorganisatie die Griekse geadopteerden herenigt met hun biologische families.

Maandag 17 januari, 18.00 uur AMS

Onderwerp: De huisarchivaris zijn

Spreker: Melissa Barker

Beschrijving: Melissa Barker is archiefbeheerder en publiekshistoricus, maar zoals elke genealoog is ze ook huisarchivaris. Doe mee terwijl ze onderzoekt hoe u uw kostbare familiedocumenten kunt bewaren en deze toegankelijk en gemakkelijk vindbaar kunt houden.

Maandag 24 januari, 15.00 uur AMS

Onderwerp: Hoe haal ik het meest uit een volkstellingsrecord

Spreker: Thomas Macentee

Beschrijving: Volkstellingsrecords zijn een van de belangrijkste soorten genealogische records, die een schat aan informatie bevatten die u misschien niet in vitale records vindt en waarmee u de voortgang van uw voorouders in de loop van de tijd kunt volgen. Doe mee met Thomas Macentee en zoom in op volkstellingsrecords. Leer tips en trucs om zoveel mogelijk informatie uit elk record te halen.

Maandag 31 januari, 15.00 uur AMS

Onderwerp: Kaart tools gebruiken om uw voorouders te onderzoeken

Spreker: Lisa Alzo

Beschrijving: Ervaren genealoog en schrijver Lisa Alzo zal u helpen uw familiegeschiedenis te leren kennen vanuit een geografisch perspectief met behulp van kaart tools, zoals MyHeritage’s FamilyMap™.

Vraag het de Expert

De gratis (Engelstalige) Ask the Expert webinar-serie wordt elke donderdag om 1 PM uur gehost door onze genealogie-expert, Daniel Horowitz. Elke week richt Daniel zich op een ander onderwerp, van het gebruik van handige MyHeritage-functies tot het doorzoeken van historische gegevensverzamelingen, en nodigt hij gebruikers uit om vragen te stellen en met hem te overleggen.

Klik hier om u aan te melden voor de sessies ‘Vraag het de expert’.

Zoals altijd kijken we uit naar uw deelname! Tot dan.