MyHeritage online sessies in april en mei

MyHeritage online sessies in april en mei

Regenbuien in april brengen meibloemen met zich mee! De komende weken hebben we opnieuw interessante genealogische online sessies om uw genealogische kennis te laten bloeien en groeien. De agenda varieert van een ​​virtuele erfgoedreis met Lisa Lisson, het verkennen van kranten- en stadsgidsen met James Tanner, en over LiveStory om uw familieverhalen te vertellen met Daniella Levy.

Facebook Live Sessies

Onze gratis live sessies worden gegeven door MyHeritage collega’s of experts op allerlei gebied. Dankzij het live-format kunt u in realtime vragen stellen en communiceren met de sprekers. Zelfs als u de live sessies niet op dat moment kunt bijwonen, kunt u alle opgenomen live sessies achteraf bekijken onder “Video’s” op onze MyHeritage Facebookpagina. Daarnaast worden alle sessies later op ons Kennisplatform gepubliceerd, zodat u de video’s ook zonder Facebook-account kunt bekijken.

Voor deze sessies hoeft u zich niet vooraf te registreren: u kunt rechtstreeks vanaf onze Nederlandse Facebookpagina (voor Nederlandstalige sessies) of ga naar onze Engelstalige Facebookpagina (voor Engelstalige sessies) deelnemen. Ga simpelweg naar de betreffende Facebook pagina van MyHeritage op de dag en tijd dat de sessie moet beginnen en kijk uit naar de live video-uitzending bovenaan de feed. U kunt in de reacties vragen stellen waar de sprekers live op kunnen reageren.

Hieronder ziet u de agenda voor april en mei.

Maandag 25 april, 20.00 uur AMS

Onderwerp: Loop in de voetsporen van uw voorouders – virtueel

Spreker: Lisa Lisson (Engelstalig)

Beschrijving: Als u ernaar verlangt om een reis naar uw erfgoed te maken, maar om verschillende redenen niet in staat bent om te reizen, dan is deze sessie iets voor u! Schrijver, pedagoog en genealogisch onderzoeker Lisa Lisson laat zien hoe u het land van uw voorouders kunt bezoeken zonder een voet buitenshuis te zetten.

Woensdag 27 april, 19.00 uur AMS

Onderwerp: Kranten- en stadsgidsen

Spreker: James Tanner (Engelstalig)

Beschrijving: Doe mee met de ervaren genealoog James Tanner voor een gedetailleerd overzicht van kranten- en stadsgidsen en leer hoe u deze rijke bronnen kunt gebruiken om fascinerende nieuwe informatie over uw voorouders te krijgen.

Maandag 2 mei, 15.00 uur AMS

Onderwerp: 5 belangrijke zaken om mee te nemen in uw familiegeschiedenis 

Spreker: Lisa Alzo (Engelstalig)

Beschrijving: Ervaren genealoog en schrijfster Lisa Alzo laat u de 5 belangrijkste elementen zien die u moet meenemen bij het samenstellen van uw familiegeschiedenis.

Maandag 9 mei, 14.00 uur AMS

Onderwerp: Breng familieverhalen tot leven met LiveStory

Spreker: Daniella Levy (Engelstalig)

Beschrijving: Daniella Levy, copywriter voor MyHeritage en romanschrijver, laat zien hoe u familieverhalen kunt cultiveren en de ongelooflijke LiveStory-functie kunt gebruiken om deze tot leven te laten komen zoals u nog nooit eerder hebt gezien.

Maandag 23 mei, 20.00 uur AMS

Onderwerp: De MyHeritage Photo Tools vanuit een professioneel perspectief

Spreker: James Tanner (Engelstalig)

Beschrijving: Genealoog James Tanner zal de reeks fotofuncties van MyHeritage bekijken vanuit zijn perspectief als ervaren professional en bespreken hoe deze kunnen worden gebruikt om uw onderzoek te verbeteren.

Vraag het de Expert

De gratis (Engelstalige) Ask the Expert webinar-serie wordt elke donderdag om 1 PM uur gehost door onze genealogie-expert, Daniel Horowitz. Elke week richt Daniel zich op een ander onderwerp, van het gebruik van handige MyHeritage-functies tot het doorzoeken van historische gegevensverzamelingen, en nodigt hij gebruikers uit om vragen te stellen en met hem te overleggen.

Klik hier om u aan te melden voor de sessies ‘Vraag het de expert’.