MyHeritage online sessies in maart

MyHeritage online sessies in maart

We begonnen deze maand met een aantal prachtige sessies en spannende aankondigingen bij RootsTech, waarvan we hopen dat jullie er allemaal van genoten hebben! En we gaan de hele maand door met gratis online sessies over een verscheidenheid aan fascinerende onderwerpen van topexperts. In maart bereid je je voor op de aanstaande release van de Amerikaanse volkstelling van 1950 met Thomas Macentee, ontdek je je roots Down Under met Shauna Hicks en blaas je nieuw leven in die voorouders waarvan je dacht dat ze saai waren met Melissa Barker, om er maar een paar te noemen. Deze sessies wil je niet missen!

Facebook Live Sessies

Onze gratis live sessies worden gegeven door MyHeritage collega’s of experts op allerlei gebied. Dankzij het live-format kunt u in realtime vragen stellen en communiceren met de sprekers. Zelfs als u de live sessies niet op dat moment kunt bijwonen, kunt u alle opgenomen live sessies achteraf bekijken onder “Video’s” op onze MyHeritage Facebookpagina. Daarnaast worden alle sessies later op ons Kennisplatform gepubliceerd, zodat u de video’s ook zonder Facebook-account kunt bekijken.

Voor deze sessies hoeft u zich niet vooraf te registreren: u kunt rechtstreeks vanaf onze Nederlandse Facebookpagina (voor Nederlandstalige sessies) of ga naar onze Engelstalige Facebookpagina (voor Engelstalige sessies) deelnemen. Ga simpelweg naar de betreffende Facebook pagina van MyHeritage op de dag en tijd dat de sessie moet beginnen en kijk uit naar de live video-uitzending bovenaan de feed. U kunt in de reacties vragen stellen waar de sprekers live op kunnen reageren.

Hieronder ziet u de agenda voor maart.

Maandag 14 maart, 20.00 uur AMS

Onderwerp: Onderzoek naar Ierse voorouders

Spreker: Bernadette McGovern

Beschrijving: Vier de Irish-American Heritage Month met genealoog Bernadette McGovern terwijl ze onderzoek doet naar Ierse afkomst en een fascinerende casestudy deelt.

Woensdag 16 maart, 07.00 uur AMS

Onderwerp: MyHeritage gebruiken om uw familiegeschiedenis in Australië te onderzoeken

Spreker: Shauna Hicks

Beschrijving: Sluit u aan bij de Australische genealogie-expert Shauna Hicks voor een grondige duik in het onderzoeken van uw Australische roots op MyHeritage.

Woensdag 23 maart, 20.00 uur AMS

Onderwerp: Nieuw leven inblazen bij oninteressante voorouders

Spreker: Melissa Barker

Beschrijving: Er bestaat niet zoiets als een ‘saaie’ voorouder! Veel genealogen zullen zeggen dat ze oninteressante voorouders hebben omdat ze geen gegevens of informatie over hen kunnen vinden. Leer van een ervaren genealoog en archivaris hoe u records en informatie kunt vinden om die ‘saaie’ voorouders in nieuw licht te bekijken!

Woensdag 30 maart, 20.00 uur AMS

Onderwerp: Een digitale genealogische workflow maken

Spreker: Janine Adams

Beschrijving: Wilt u alle geweldige tools en voordelen van digitale genealogie benutten, maar merkt u dat u uw post-it-notities, indexkaarten en mappen met drie ringen echt, echt mist? Janine Adams, professional organizer en genealogie-enthousiasteling, is hier om te helpen. Ze laat u zien hoe u een workflow voor digitale genealogie kunt maken waarmee u uw informatie overzichtelijk en gemakkelijk toegankelijk kunt houden, zelfs als deze online is.

Vraag het de Expert

De gratis (Engelstalige) Ask the Expert webinar-serie wordt elke donderdag om 1 PM uur gehost door onze genealogie-expert, Daniel Horowitz. Elke week richt Daniel zich op een ander onderwerp, van het gebruik van handige MyHeritage-functies tot het doorzoeken van historische gegevenscollecties, en nodigt hij gebruikers uit om vragen te stellen en met hem te overleggen.

Klik hier om u aan te melden voor de sessies ‘Vraag het de expert’.

Zoals altijd kijken we uit naar uw deelname! Tot dan.