De DNA-kit als kerstcadeau hielp mijn biologische vader een broer te vinden waarvan hij niet wist dat hij die had

De DNA-kit als kerstcadeau hielp mijn biologische vader een broer te vinden waarvan hij niet wist dat hij die had

Tina Hampton werd als baby geadopteerd en wist nooit iets over de familie van haar biologische vader. Ze ontving een gratis MyHeritage DNA-kit via het pro bono DNA Quest-project – en kreeg contact met een halfbroer van haar vader die hij niet kende!

Heeft u ook een ongelooflijke ontdekking gedaan via MyHeritage? Klik hier om het ons te vertellen!

Dit is haar verhaal:

Tina Hampton

Tina Hampton

Ik ben geboren in 1968 in St. Louis, Missouri, en als baby geadopteerd door mijn oom en tante. Ik heb mijn biologische moeder altijd gekend, zij is de jongere zus van mijn tante.

Mijn grootvader van moederskant werd ook geadopteerd, als wees, en ontmoette mijn grootmoeder van moederskant toen ze allebei bij de mariniers waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. De vader van mijn grootmoeder was een immigrant uit Sicilië en ook een wees en geadopteerd.

Wat mijn biologische vader betreft, mijn moeder heeft geen informatie over hem gedeeld. Hij was het grootste deel van mijn leven een mysterie voor me, tot hij op een dag voor het huis van mijn grootvader verscheen, bleef toeteren en toen iemand naar buiten kwam en vroeg wat er aan de hand was, zei hij dat hij op zoek was naar mij, zijn dochter. Hij gaf mijn echte geboortenaam, en toen wist de persoon wie hij was. Ik was 44 jaar oud en ontdekte niet alleen mijn vader, Garnett, maar ook een halfbroer, de zoon van mijn biologische vader, die 2 jaar na mij werd geboren.

Tina en haar vader

Tina en haar vader

Maar zelfs nadat ik mijn vader had gevonden, bleven er veel vragen over mijn familie. Mijn opa en overgrootvader zijn ook geadopteerd en ik wist niets van de familie van mijn vader. Ik wilde meer weten over wie ik ben en waar ik vandaan kom. Dus heb ik een DNA-kit aangevraagd via MyHeritage’s DNA Quest.

In het begin waren de enige matches die ik van mijn vaders kant kreeg, verre verwanten. Maar toen, vorig jaar, opende ik mijn inbox bij MyHeritage en tot mijn schrik kreeg ik twee afzonderlijke berichten van een jonge man en een jonge vrouw uit de Faroe Island. Beiden waren nauwe DNA-matches.

Ze vertelden me dat hun vader al meer dan 30 jaar naar zijn familie in Amerika op zoek was en geen informatie kon vinden over zijn biologische vader, hun grootvader. Ze kregen allebei MyHeritage DNA-kits als cadeau voor Kerstmis en tot hun verbazing vonden ze me op MyHeritage.

Het bleek dat hun vader, Sigmonder (Siggy), en mijn biologische vader halfbroers zijn. Mijn vader had geen idee dat hij nog een broer had. Ik was zo geschokt en dolgelukkig door alles dat ik contact opnam met mijn vader Jack zodra ik de berichten van hen ontving, en zodra Siggy’s zoon mijn grootvader Homer noemde, wist ik dat ze familie waren.

Hun vader, ook Homer genoemd, was als soldaat gestationeerd op de Faeröer en bouwde een of andere radiotoren, en daar ontmoette hij de moeder van mijn oom. Homer keerde terug naar de VS voordat mijn oom werd geboren. Oom Siggy werd opgevoed door zijn moeder en haar man, zonder te weten dat laatstgenoemde niet zijn biologische vader was.

Pas toen mijn oom 33 jaar oud was, vertelde zijn moeder hem de waarheid. Hij heeft zijn biologische vader nooit ontmoet omdat hij al vele jaren daarvoor was overleden.

Na onze ontdekkingen deed mijn oom ook de DNA-test en zoals verwacht kregen we een sterke en significante DNA-match.

In januari van dit jaar vloog mijn oom naar de Verenigde Staten om eindelijk zijn broer en mij te ontmoeten. We hebben een paar heerlijke dagen samen doorgebracht.

Helaas stierf mijn vader 6 weken nadat hij zijn pas gevonden broer had ontmoet. Ik heb nog steeds contact met mijn oom – we sturen elkaar vaak berichten en delen foto’s.

Dit was op zoveel manieren een zegen voor mij. Het is zo mooi voor ons allemaal, vooral voor mij, want toen ik geadopteerd was, had ik 44 jaar lang geen idee wie ik was, totdat Jack, mijn biologische vader, opdook en naar me op zoek was.

Ik mis mijn vader, maar ik heb nu een geweldige oom die de leegte probeert op te vullen.

Tina en haar oom

Tina en haar oom

Veel dank aan Tina voor het delen van haar verhaal met ons. Als u ook een levensveranderende ontdekking heeft gedaan via MyHeritage, horen we dat graag! Stuur ons je verhaal via dit formulier of mail het naar nederland@myheritage.com.