Fernando’s reis: het sneeuwbaleffect van een MyHeritage DNA Test

Fernando’s reis: het sneeuwbaleffect van een MyHeritage DNA Test

In maart 2022 vertelden we het verhaal van Fernando Hermansson Carabali en Ivan Andreas, broers die elkaar vonden dankzij een MyHeritage DNA-test — en de daaropvolgende ontdekking van een extra paar zussen die in Spanje wonen.

Het verhaal zou al ongelooflijk genoeg zijn geweest als het daarbij was gebleven.

Maar dat deed het niet.

Die ene DNA-test die Fernando deed leidde tot een reeks levensveranderende ontdekkingen: niet alleen voor Fernando zelf, maar ook voor de mensen in een bredere kring om hem heen.

Fernando’s succes met de DNA-test inspireerde zijn ex-vrouw om het ook te proberen – en ze vond een zus.

Toen deed de adoptievader van Fernando, die zelf geadopteerd was, een test en vond zijn eigen biologische vader.

Uiteindelijk slaagde Fernando erin zijn moeder te vinden en reisde hij naar Cali, Colombia om haar voor het eerst te ontmoeten.We maakten een korte documentaire waarin we hem op zijn reis volgden en vertelden hoe elke ontdekking plaats maakte voor weer een nieuwe. U kunt het hieronder bekijken:

Het verhaal van Fernando laat zien hoe de magie van DNA-ontdekkingen verder kan resoneren dan je eigen verhaal en de mensen om je heen kan beïnvloeden. De levens van mensen op meerdere continenten werden rijker gemaakt, familiekringen werden verbreed en wonden uit het verleden begonnen te helen – allemaal dankzij een eenvoudige MyHeritage DNA-test.

U kunt ook meer horen over het verhaal van Fernando op onze podcast, Blast From My Past, episode 5: The Colombian Link.

Heb je een geweldige ontdekking gedaan via MyHeritage? We horen het graag! Stuur het ons via dit online formulier of stuur ons e-mail via E: nederland@myheritage.com.