Na 69 jaar ontdekte hij de identiteit van zijn vader en kreeg hij contact met verschillende halfbroers en zussen dankzij MyHeritage DNA

Na 69 jaar ontdekte hij de identiteit van zijn vader en kreeg hij contact met verschillende halfbroers en zussen dankzij MyHeritage DNA

Neil Gedny, 69, groeide op in Suffolk bij zijn grootouders van moederskant en zijn moeder. Zijn moeder verliet het huis nadat hij met zijn vrouw Anne trouwde en een ander gezin stichtte in Birmingham, waar ze twee zonen kreeg.

Bestel een MyHeritage DNA-kit

Neil als kind. Foto verbeterd en ingekleurd door MyHeritage
Neil als kind. Foto verbeterd en ingekleurd door MyHeritage
Neil als kind. Foto verbeterd en ingekleurd door MyHeritage

Neil wist niets over zijn vader en het grootste deel van zijn leven had hij er geen belang bij om dat te weten te komen. Echter, toen hij bijna met pensioen ging, besloot hij te proberen meer over zijn familiegeschiedenis te weten te komen. Zijn achternaam, Gedny, is ongebruikelijk en dat maakte het onderzoek eenvoudiger. Hij slaagde erin verre familieleden Ken en Sarah Gedny uit Ontario, Canada te lokaliseren en hen in 2018 in het Caribisch gebied te ontmoeten. Dit maakte zijn drang om meer te weten te komen over de ontbrekende delen van zijn leven en identiteit alleen maar groter.

Neil and his wife Annie

Neil en zijn vrouw Annie

Daarom besloot hij een MyHeritage DNA test – en hij matchte onmiddellijk met twee halfbroers en zussen van vaderskant, Bill en Paulette.

Bill Pace Allen, Neil’s broer

Bill Pace Allen, Neil’s broer

‘Het kan zijn dat we elkaars pad kruisten’

Het blijkt dat hun vader, Bobbie Joe Allen, die in 1990 overleed, begin jaren vijftig gestationeerd was op een Amerikaanse luchtmachtbasis in Suffolk en daar ontmoette hij de moeder van Neil, Evelyn May Gedny. Bill zegt dat hij gelooft dat zijn vader wist dat hij een zoon in Engeland had en dat hij dit in het verleden misschien tegen Bills oom en tante heeft verteld. Deze oom diende bij de marine en was gestationeerd op dezelfde Amerikaanse luchtmachtbasis in Suffolk. Hij woonde in Ipswich, Suffolk voordat hij in de jaren zestig met zijn gezin een paar jaar naar de Amerikaanse luchtmachtbasis Bentwaters verhuisde en wat dat interessant maakt is hoe dichtbij ze bij elkaar woonden, zonder te weten dat ze familie waren. “Het is heel goed mogelijk dat we elkaars pad hebben gekruist”, zegt Neil. “Ze woonden 13 tot 16 kilometer van waar ik opgroeide en naar school ging.” Zijn tante Jo May Allen, beviel van haar dochter, Jody Allen, op de luchtmachtbasis Bentwaters.

Bobbie, Neil’s birth father

Bobbie, Neil’s vader

Een grote, emotionele hereniging

Neil was bang dat Paulette het misschien moeilijk zou vinden om hem in haar leven te accepteren, aangezien Neil werd verwekt terwijl Paulettes vader niet bij haar was en haar moeder in het buitenland diende. Maar hij had het niet méér mis kunnen hebben: Paulette en Bill planden afgelopen mei een groot reüniefeest voor hem in Arkansas, waarbij tientallen familieleden uit verschillende delen van de VS waren overgevlogen om Neil te ontmoeten.
Neil ontmoet zijn familie

Neil reunites with his family

Neil wordt herenigd met zijn familie

Links naar rechts: Paulette, Bill, Neil en Neil’s vrouw Annie

Links naar rechts: Paulette, Bill, Neil, and Neil’s vrouw Annie

“Ik wist echt niet hoe ik mij precies zou voelen,” vertelde Neil in een interview aan de East Anglian Daily Times, “maar na een dikke knuffel met mijn zus wist ik dat het een emotionele hereniging zou worden.”

‘Het voelde alsof ik ze al jaren kende,’ vervolgde Neil. “Het is ongelooflijk dat ik ineens deel uitmaak van een grote familie waar iedereen zo open en gastvrij is.”

Het herenigde gezin geniet samen van een maaltijd

Het herenigde gezin geniet samen van een maaltijd

“Neil en ik hebben zoveel gemeen”, vertelde Bill aan ons onderzoeksteam. “Dingen die we leuk vinden, onze ethiek met werk en persoonlijkheid. Ondanks dat we elkaar nooit hebben ontmoet, hebben we toch dezelfde vader.’ Hij zegt dat ze allebei dol zijn op wilde dieren, fotografie en klassieke auto’s. “Hij en ik konden het meteen goed met elkaar vinden, net als zijn vrouw Annie en mijn vrouw Debrah.”

Bill doet al een tijdje onderzoek naar zijn familiegeschiedenis en heeft veel te delen met Neil. “Het is schokkend om elkaar nooit te kennen en aan de andere kant van de wereld te wonen, elkaar dan te vinden en zoveel gemeen te hebben”, zegt Bill. “Ik heb zoveel informatie over onze familie en geschiedenis. Het is een wonder dat hij het antwoord heeft gevonden naar alle vragen die hij altijd had.”

Hartelijk dank aan Bill en Neil voor het delen van hun verhaal met ons! Als u ook een bijzondere ontdekking heeft gedaan met MyHeritage, dan horen we dat graag. Stuur het ons via dit formulier of stuur een e-mail naar stories@myheritage.com.

Bestel hier een MyHeritage DNA kit

Tags: ,