Halfbroers en -zussen vinden elkaar na jaren zoeken dankzij een MyHeritage-match

Halfbroers en -zussen vinden elkaar na jaren zoeken dankzij een MyHeritage-match

Gunvald Magne is 62 jaar oud en is geboren in het Noorse Bergen. Zijn biologische vader was in de tijd dat hij werd geboren, getrouwd met een andere vrouw en Gunvald werd door zijn alleenstaande moeder opgevoed. Toen hij vijf was, vertelde zijn moeder hem voor de eerste keer over zijn vader. Ze vertelde Gunvald ook dat hij ergens in Noorwegen nog halfzussen moest hebben.

Gunvald wist heel weinig over zijn vader, alleen zijn naam, zijn woonplaats (Solsvik) en dat het een zeeman was. Dat was alles.

Gunvald trouwde uiteindelijk zelf en kreeg zijn eigen kinderen. Hij had echter nog steeds vragen over zijn leven. Wie was zijn vader? Waar zijn zijn zussen? Zouden die hem willen ontmoeten? Hij besloot zijn uiterste best te doen om ze te vinden.

Gunvald en zijn vrouw Florence

Gunvald en zijn vrouw Florence

Enkele familieleden vertelden hem over MyHeritage en hij werd in 2012 lid.

Ik zocht naar mijn vader op basis van wat ik van mijn moeder had gehoord. Ze was een paar jaar daarvoor overleden. Ik vond helemaal niets. Ik bouwde mijn stamboom en zette er alles in wat ik wist.

In januari 2017 was het lot hem ineens welgezind! Een andere Noorse gebruiker, Therese, had een stamboom op MyHeritage gemaakt en had alle haar bekende gegevens ingevoerd. Plotseling ontving ze een Smart Match™, met Gunvald!

Die match was geen toeval. Therese wist al heel lang dat haar moeder ergens in Noorwegen een halfbroer moest hebben. Het punt was dat niemand hem had kunnen vinden. Haar moeder en haar zus, Solfrid, hadden hun broer jarenlang gezocht maar konden hem nergens vinden, omdat ze zo weinig informatie hadden.

Toen Therese de match met Gunvald ontving, was ze erg nieuwsgierig. Ze spoorde hem via Facebook op.

Therese liet foto’s van Gunvald aan haar moeder zien. Tot haar verrassing vertelde haar moeder dat Gunvald op haar broer leek. Dit overtuigde Therese ervan dat ze Gunvald moest opbellen.

Therese vindt Gunvald op Facebook

Therese vindt Gunvald op Facebook

Therese vertelde hem dat ze dacht dat hij haar oom was. Ze vertelde Gunvald over haar familie, alle anekdotes vielen bij hem op zijn plaats.

We zijn dus familie?!

Ze hadden elkaar eindelijk gevonden. Therese vertelde Gunvald dat hij twee halfbroers en twee halfzussen had, allen woonachtig in Noorwegen.

Ik ben niet gewend om zus te zeggen … omdat ik nooit een zus had. Maar toen ik haar ontmoette was het fantastisch. Er ging een nieuwe wereld open.

Na het gesprek spraken ze met elkaar af. Drie maanden later ontmoetten ze elkaar voor het eerst. Gunvalds zus Solfrid was verrast door zijn sterke gelijkenis met hun vader.

Ik wist meteen dat hij mijn broer was.

Bekijk hun ontroerende ontmoeting hieronder:

Solfrids kijk op familie en genealogie is veranderd na het vinden van haar broer.

Ik denk dat het heel belangrijk is om je familie te kennen. En dat is met MyHeritage gelukt. Ik heb veel familieleden gevonden. Nichten van wie ik niet afwist.

Ze zijn blij dat ze elkaar gevonden hebben en het lijkt wel of de familie steeds groter wordt.

Ik ben sprakeloos. MyHeritage hoort bij mijn familie.

Hebt u ook een verrassende familieband ontdekt? Deel uw verhaal met ons op stories@myheritage.com.