Eurovisiesongfestival 2019: “One Big Family”

Eurovisiesongfestival 2019: “One Big Family”

We zijn blij dat we u in de aanloop naar het Eurovisiesongfestival 2019 kunnen verrassen met nieuwtjes op het gebied van familiegeschiedenis. We zijn een samenwerkingsverband aangegaan met een exclusieve groep songfestival-sterren uit het heden en verleden. We zullen samen met hen een reis langs hun familieverleden maken.

In september 2018 konden we u al melden hoe verheugd we waren om de presentatiepartner te zijn van het Eurovisiesongfestival 2019 dat van 12 tot en met 18 mei in Tel Aviv zal plaatsvinden. Dit songfestival is het grootste muziekevenement ter wereld en wordt wereldwijd bekeken door 200 miljoen mensen.

Eurovisie Festivallegendes

We zullen in de komende maanden fascinerend nieuws brengen over enkele grote coryfeeën van het Eurovisiesongfestival.

Dit zijn de namen van enkele sterren waarmee we samenwerken:

  • Netta Barzilai, de winnares van het Eurovisiesongfestival 2018, met het lied “Toy”.
  • Dami Im, behaalde de meeste jurystemmen tijdens het Eurovisiesongfestival 2016 en werd uiteindelijk tweede in de finale. Australië bereikte met haar de hoogste positie in het songfestival ooit.
  • Eimear Quinn, de winnares van 1996, met het nummer “The Voice”.
  • Lenny Kuhr, die in 1969 voor Nederland uitkwam met haar Lied “De troubadour”. Ze was in dat jaar één van de maar liefst vier winnaars!
  • Izhar Cohen, winnaar van het Eurovisiesongfestival 1978, waar hij samen met de groep Alphabeta het nummer “A-Ba-Ni-Bi” uitvoerde.
  • Poli Genova vertegenwoordigde Bulgarije twee keer op het songfestival. Daarnaast was ze coach bij The Voice of Bulgaria en X Factor Bulgaria en presenteerde ze in 2015 het Junior Eurovisiesongfestival.

Na voor hun land te hebben gestreden en te hebben gewonnen in voorbije Eurovisiesongfestivals, vertrekken ze nu op een geheel nieuwe ontdekkingsreis om erachter te komen of hun etnische achtergrond aansluit bij hun nationale identiteit. In de komende maanden zullen deze sterren een MyHeritage DNA-test ondergaan en hun stambomen bouwen. Volg hoe Netta, Dami, Eimear, Lenny, Izhar en Poli achter hun herkomst komen en ongelooflijke verhalen over hun familiegeschiedenis ontdekken.

De Eurovisie-familie

Families zijn er in alle soorten en maten en de Eurovisie-familie is daarop geen uitzondering. In de komende maanden bouwen we aan de stamboom van de Eurovisie-familie en brengen we een aantal fascinerende verbanden aan het licht tussen Songfestivallegendes, deelnemers van dit jaar en fanatieke songfestivalfans. Door het onderzoeken van deze verbanden krijgen we meer inzicht in hoe we allemaal deel uitmaken van “One Big Family”.

We hebben al enkele opmerkelijke relaties blootgelegd tussen enkele gedenkwaardige deelnemers uit het verleden. Op basis van enkele simpele familiegegevens en met de hulp van MyHeritage SuperSearch™ ontdekten we dat velen van hen met elkaar verwant zijn!

Wedstrijden!

Doe mee aan onze spannende wedstrijden en maak kans op een aantal fantastische prijzen. Eén gelukkige familie wint GRATIS tickets voor het Eurovisiesongfestival 2019! Blijf op de hoogte voor meer details!

Bent u van uw familie de grootste liefhebber van het songfestival? Test dan uw kennis om te ontdekken of u de ultieme fan bent. Met weinig bekende feiten en weetjes over uw favoriete songfestival-sterren en -winnaars zullen zelfs superfans zeker iets nieuws leren.

Hoe u op de hoogte blijft 

Om op de hoogte te blijven van al het nieuws over “One Big Family” en het Eurovisiesongfestival 2019 hebben we de nieuwe categorie Eurovisiesongfestival 2019 aan ons blog toegevoegd. Ontdek snel welke songfestivallegendes blauw bloed hebben!

Hebt u een lievelingsdeelnemer aan het songfestival? Wilt u meer weten over zijn of haar familiegeschiedenis? Laat het ons weten in de opmerkingen hieronder!