Dochter vindt vlak voor zijn dood haar vader terug

Reacties

We zijn er trots op dat we families kunnen samenbrengen met familieleden die uit het oog zijn geraakt of soms totaal onbekend zijn. Onlangs vond er dankzij MyHeritage DNA een emotionele ontmoeting plaats: Sandra Tirone zag haar vader George voor het eerst, na 44 jaar. Haar vader maakte op zijn sterfbed kennis met kleinkinderen van wie hij niets afwist.

Bekijk hier hun hartverwarmende hereniging:

De 45-jarige Sandra Tirone uit Montreal in Canada had niet veel informatie over haar vader, George Tirone, of over zijn kant van haar familie. George was van Sandra’s moeder gescheiden toen Sandra nog een baby was en het contact was verloren gegaan.

Sandra zocht meer dan drie decennia lang naar haar vader. Haar moeder was inmiddels overleden en kon geen informatie meer geven. Ze had op een gegeven moment zelfs een privédetective ingehuurd, maar ook die kon George niet vinden. Ze ging ervan uit dat haar vader geen contact met haar wilde.

Ik dacht toen nog dat mijn vader niet op zoek was naar mij en ik had me daarbij neergelegd.

Guy Ohana Foster, de man van Sandra, stelde haar in 2018 voor om een DNA-test te doen. Sandra deed een test en heeft de ruwe DNA-gegevens naar MyHeritage geüpload. Ze ontving onmiddellijk matches. De dichtstbijzijnde match aan vaderszijde was met een volle nicht, Lynn Penlington uit Ontario. Lynn was geadopteerd en was zelf ook op zoek naar haar biologische familie.

Sandra hielp Lynn met haar onderzoek op MyHeritage, en de twee waren in staat om de puzzelstukjes van Lynns biologische familie in elkaar te passen. Ze vond de broers, zussen, tantes, ooms, neven en nichten naar wie ze zocht. (Haar ouders waren een paar jaar daarvoor overleden.). Tijdens het onderzoek voor Lynn ontdekte Sandra belangrijke aanwijzingen die haar naar haar eigen tante leidden.

Sandra raapte de moed bijeen om haar tante op te bellen, in de hoop dat die aanwijzingen over haar vader zou hebben.

De eerste keer dat ik mijn tante aan de telefoon had, had ik het gevoel dat ik haar mijn hele leven al had gekend. Ze praat zoals ik, met dezelfde intonatie.

Sandra’s tante had belangrijk nieuws.

Je vader is al jaren naar je op zoek. Hij leeft nog steeds, maar het gaat niet goed met hem.

George was al jaren op zoek naar Sandra, maar lag nu in het ziekenhuis van Kelowna en de vooruitzichten waren niet goed. Door Sandra’s onbaatzuchtige daad om haar nicht te helpen, had ze eindelijk de vader gevonden naar wie ze al meer dan 30 jaar op zoek was.

Sandra vloog met haar gezin naar Kelowna om George in het ziekenhuis te bezoeken. Ze kon niet bevatten dat ze na zoveel jaren eindelijk haar vader zou zien.

Ik zoek al mijn hele leven naar hem. Dat ik mijn vader na al die jaren toch nog vind, dat had ik nooit kunnen denken. Het is een wonder voor hem. En het is een wonder voor mij. Het is overweldigend.

George lijdt aan hartfalen, oedeem, diabetes en verschillende andere aandoeningen, maar dat kon geen domper zetten op de vreugde die hij voelde toen hij zijn dochter terugzag en voor het eerst aan zijn kleinkinderen werd voorgesteld.

Ik heb geen seconde gedacht dat ik ooit kleinkinderen zou hebben.

De droom van Sandra was na al die jaren uitgekomen: haar vader zien, elkaar in de armen houden, de kinderen die met hem knuffelden … Ze hoopte op een wonder, waardoor ze samen nog wat tijd zouden hebben en hij zijn kleinkinderen beter kon leren kennen.

Weten waar je vandaan komt is onbetaalbaar!

Het lot was echter onverbiddelijk, ze hadden maar drie dagen samen. George overleed een paar dagen na hun ontmoeting. Sandra is zeer dankbaar dat ze haar vader nog voor zijn overlijden heeft kunnen ontmoeten en dat ze weer contact heeft met haar familie van vaderszijde.

Plaats een reactie

Het e-mailadres blijft privé en wordt niet gepubliceerd