Bekendmaking van de winnaars van de #DareToSing competitie!

Bekendmaking van de winnaars van de #DareToSing competitie!

Do you #DareToSing? Dat was de uitdaging die MyHeritage neerlegde bij Songfestivalfans uit heel Europa. De wedstrijd is inmiddels gesloten en nu we de winnaar bekend kunnen maken, kunnen we veilig stellen: Ja, dat durven jullie wel degelijk!

Voor #DareToSing nodigden we alle Eurovisiefans uit om een groepsvideo met hun favoriete Songfestivalhit op te nemen. De deelnemers maakten kans op een volledig VIP-arrangement voor de finale van het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv, inclusief tickets en vijfsterrenaccommodatie. Eurovisiefans uit alle landen begonnen ons vanaf dat moment de ene coole videoclip na de andere te sturen.

We hebben in totaal bijna 100 swingende inzendingen uit 23 verschillende landen ontvangen, onder meer uit het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Nederland, Frankrijk, Finland, Noorwegen, Denemarken en Zweden. Bekijk onze YouTube-playlist om een indruk te krijgen:

Door al deze geweldige inzendingen had de jury het niet makkelijk om een winnaar te kiezen. Naast vier senior managers van MyHeritage bestond de jury uit onafhankelijke toonaangevende professionals uit de muziekindustrie:

Doron Medalie – Doron Medalie is een songwriter, componist en artistiek leider uit Israël. Zijn nummer “Toy” won het Eurovisiesongfestival van 2018.

Tali Eshkoli – Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019. Tali Eshkoli is een onderneemster, showproducente en content editor.

Eén ding weet de jury zeker – Europe’s got talent! We willen alle deelnemers heel hartelijk bedanken! Als blijk van waardering voor jullie creativiteit, enthousiasme en inzet ontvangen de groepsleden van de top-10 finalisten een gratis limited edition DNA-testkit in Songfestivalstijl!

En de winnaar is …

De DareToSing-wedstrijd is gewonnen door een Nederlands viertal dat voor hun carpoolkaraoke een unieke Songfestivalmedley heeft gecreëerd! De jury was erg onder de indruk van alle moeite die ze zich hebben getroost om alle details te laten kloppen: ze wisselden maar liefst 12 keer van kleding, rekwisieten en song!

Bekijk hier de winnende inzending:

Deze winnende zanggroep bestaat uit:

Isanne Yard (26 jaar) uit Utrecht. Isanne heeft July (zie hieronder) in 2007 ontmoet. Sindsdien kijken ze samen naar het Songfestival, zittend op een matras voor de tv en met wat hapjes bij de hand. Ze kijken ieder jaar zowel naar het juniorfestival als het volwassen festival en zijn er verzot op. Isanne was betrokken bij het Junior Eurovisiesongfestival en reisde in dat kader twee keer af naar Zweden en één keer naar Oekraïne. Over haar familiegeschiedenis vertelt ze: ‘Mijn opa was Willy Julius Yard. Hij kwam vanuit Suriname naar Nederland om hier een aantal jaar te werken, regelde een huis en bracht toen al zijn 7 kinderen en vrouw naar Nederland om hier een beter leven op te bouwen. Helaas overleed hij toen ik 6 jaar was, maar dankzij hem kan ik het leven leiden dat ik nu heb! Daarvoor zal ik hem altijd dankbaar zijn.’

July Marcis (27 jaar) uit Aalsmeer
July zorgde ervoor dat haar zus Laura verslaafd raakte aan het songfestival. Ze begon in 2003, met het Junior Eurovisiesongfestival. Op een bepaalde leeftijd besefte ze dat ze te oud werd en nu echt naar de volwassen versie van het Eurovisiesongfestival moest gaan kijken. ‘Geweldig! Dit wordt de allereerste keer dat ik live bij het Eurovisiesongfestival aanwezig ben, in plaats van het te kijken op tv!  Ik kijk er ook enorm naar uit om Tel Aviv te bekijken en de lokale keuken uit te proberen. Vorig jaar hoorde ik over MyHeritage. Ik zag iemand op Instagram een DNA-test doen, en toen wilde ik ook graag weten waar ik vandaan kom. Daarom deed ik ook een MyHeritage DNA-test, en ontdekte dat ik 1.3% Ashkenazisch Joods ben!’

Marc Mingels (25 jaar) uit Maastricht
Marc is beroepsfotograaf en heeft samen met zijn zus een mediabedrijf. Hij volgt het Songfestival sinds 2003, nadat hij eerst het Junior Eurovisiesongfestival had gevolgd, en heeft sindsdien geen Songfestival meer overgeslagen. Het is een echte Eurovisie-fan. In 2011 sloot hij zich aan bij deze vriendengroep. Wat weet Marc over zijn familiegeschiedenis? ‘Mijn oom heeft recent een stamboom met me gedeeld.  Een aantal voorouders uit 1656 komen uit België. Familie van mijn moeders kant komt uit het noordelijke deel van Nederland.  Voorzover ik weet, ben ik 100% afkomstig uit West-Europa, maar misschien toont mijn MyHeritage DNA-test wel iets anders aan… veel van mijn vrienden hebben al een DNA-test gedaan en sommigen kregen resultaten die ze nooit hadden verwacht. Ik kan dus niet wachten tot mijn eigen uitslag binnen is!’

Laura Marcis (23 jaar) uit Nieuwveen
Zij en July zijn zussen. July (haar zus) is degene die Laura verslaafd heeft gemaakt aan Songfestival. Laura is half Nederlands (van moederskant) en half Italiaans (van vaderskant). ‘Dit wordt de eerste keer dat ik naar een Eurovisiesongfestival-finale ga én naar Israël. Ik kan niet wachten!’

Het is een zeer gepassioneerde groep Songfestivalfans, wat ook bleek uit hun reactie op het grote nieuws! Bekijk deze video:

Ze hebben elkaar online ontmoet, op een forum waar ze over het Junior Eurovisiesongfestival praatten. Issane en July zijn oude vriendinnen. Issane en Marc hebben in het verleden al samen Eurovisie-evenementen bezocht, maar ze zijn nog nooit met zijn vieren naar het Songfestival geweest! Het zal ook hun eerste bezoek aan Israël zijn.

Beste Isanne, juli, Laura en Marc – van harte gefeliciteerd met jullie prijs. We kijken ernaar uit om jullie binnenkort bij de finale van het Eurovisiesongfestival terug te zien!