Halfzussen herenigen na 63 jaar

Halfzussen herenigen na 63 jaar

Toen de halfzussen Peni en Sue elkaar vonden en voor het eerst met elkaar spraken, waren ze verbaasd over de overeenkomsten tussen hen.

Peni was geschokt over hoe hun ogen op elkaar leken.

Toen ik voor het eerst naar haar foto keek, zag ik de ogen die ik al jarenlang opmaak.

Peni Yeoman, geboren in juli 1954, en Sue Woodward, geboren in juli 1955, werden beiden kort na hun geboorte ter adoptie afgestaan. Peni werd geadopteerd in Ohio en Sue in North Carolina. Met behulp van MyHeritage DNA konden ze elkaar vinden en elkaar voor het eerst ontmoeten.

Bekijk hier de video van hun recente hereniging:

Beide zusters hadden weinig informatie over hun biologische ouders en waren al jaren tevergeefs op zoek geweest naar familieleden.

De adoptiemoeder van Sue wilde haar graag bij haar zoektocht helpen, maar in North Carolina worden adoptiegegevens niet zomaar verstrekt. In deze staat worden de documenten vaak verzegeld, waardoor geadopteerden geen gegevens hebben. De enige informatie die Sue had was de datum, tijd en plaats van haar geboorte.

Sue op 11-jarige leeftijd met haar adoptieouders.

Sue op 11-jarige leeftijd met haar adoptieouders.

Zowel Peni als Sue hadden in een opwelling een MyHeritage DNA-test gedaan. Ze verwachtten allebei niet dat het iets belangrijks zou opleveren. Een maand nadat Sue haar test had gedaan, ontving ze een bericht van MyHeritage over een nauwe DNA-match. Het heeft haar een hele week gekost om aan het idee te wennen dat ze misschien toch een nauwe verwante had!

De halfzussen hebben direct contact gezocht en elkaar in het hart gesloten. Niet alleen hun ogen waren precies hetzelfde. Ze zijn ook even groot en hebben allebei twee kinderen. De oudste zoon van Sue heet Joe, net als de oudste zoon van Peni. Hun jongste kleindochters zijn even oud. De kleindochter van Sue heet Ava, die van Pen heet Eva!

Ze hadden elkaar meerdere keren gebeld en hadden familiefoto’s uitgewisseld, voordat ze elkaar voor het eerst ontmoetten. Het was een emotionele dag toen Sue vanuit haar huis in West Virginia naar Ohio afreisde om Peni persoonlijk te ontmoeten.

Peni en Sue tijdens hun hereniging in de stad Marion in Ohio.

Peni en Sue tijdens hun hereniging in de stad Marion in Ohio.

Penny is er zeker van dat hun hereniging niet mogelijk zou zijn geweest zonder MyHeritage DNA.

Zonder MyHeritage DNA hadden we elkaar nooit gevonden.

De zusters waren in de zevende hemel toen ze elkaar persoonlijk ontmoetten. Ze hadden eindelijk het gevoel dat de dingen op hun plaats vielen. Ze weten niet wat de toekomst zal brengen, maar ze weten zeker dat ze die samen, als familie, onder ogen zullen zien.