Dankzij MyHeritage DNA ontmoet een vader zijn dochter over wiens bestaan hij nooit had geweten

Dankzij MyHeritage DNA ontmoet een vader zijn dochter over wiens bestaan hij nooit had geweten

Anne Angot werd geboren in 1972 in Ho Chi Minh, Vietnam, en werd geadopteerd door een Franse familie toen ze een jaar oud was. Ze groeide op en wist niets van haar biologische familie. Dat veranderde allemaal nadat Anne een MyHeritage DNA-test had gedaan.

Bekijk haar verhaal hier:

Ongeveer een jaar geleden besloot Anne een DNA-test te doen bij MyHeritage in de hoop haar biologische familie te vinden.

Ze kreeg een 3% match met een neef in de VS die op zoek was naar zijn eigen moeder. De neef legde de link: een familielid van hem, Theo Vann, was van 1971-1972 gestationeerd in Vung Tau, Vietnam.

De neef vroeg Theo om een DNA-test te doen – en de resultaten bevestigden dat hij de vader van Anne was. Theo nam direct contact op met Anne via MyHeritage.

Theo was een Amerikaanse veteraan uit Georgia en had geen idee dat de korte relatie die hij had met een Vietnamese vrouw in Vung Tau resulteerde in de geboorte van een kind. Hij had sindsdien 2 zonen en een dochter gekregen maar wist niet dat hij nog een dochter had die aan de andere kant van de Atlantische Oceaan opgroeide.

Afgelopen juni reisde Anne naar Georgia in de VS om Theo te ontmoeten en hem voor te stellen aan haar zoon – het kleinkind dat hij nooit gekend heeft. In september vloog Theo naar Parijs om meer tijd door te brengen met zijn nieuwe dochter en om de rest van haar familie te leren kennen.

“Het is een wonder”, vertelde Theo aan RMC, een lokale nieuwszender. “Ik ben in Parijs om haar adoptiegezin die haar al die jaren heeft opgevoed toen ik er niet was te bedanken.”

“Ik ben zo blij, want hij lijkt echt op mij,” zei Anne tegen RMC. “Ik heb antwoorden op een aantal van mijn vragen. Ik voel me als herboren. Het is geruststellend. Het is een echte troost”, zegt ze.

DNA-tests om niet-medische redenen zijn in Frankrijk beperkt, en Anne vind dit jammer. “Het is jammer want op die manier maken mensen die familieleden willen vinden meer kans,” zegt ze.

Jeannie, de adoptiemoeder van Anne, is dezelfde mening toegedaan. “Geadopteerde kinderen hebben de wens om hun ouders te vinden,” zei ze tegen RMC. “We moeten alles doen wat we kunnen om ze te helpen.”

Anne hoopt dat MyHeritage DNA, dat haar met succes naar haar vader heeft geleid, haar op een dag ook naar haar Vietnamese biologische moeder zal leiden.