Nieuwe vondst in Newfoundland: Dankzij MyHeritage DNA vindt dochter vader van wie ze het bestaan niet afwist

Nieuwe vondst in Newfoundland: Dankzij MyHeritage DNA vindt dochter vader van wie ze het bestaan niet afwist

Linda Brown groeide op in Newfoundland in Canada in de wetenschap dat ze geadopteerd was. Eind jaren ’20 ontmoette ze haar biologische moeder, maar de identiteit van haar biologische vader bleef een mysterie… totdat ze een MyHeritage DNA-test deed.

Kijk hier naar haar emotionele hereniging met haar vader:

Linda kon via een bureau haar biologische moeder, een broer en een zus vinden, maar ze kon geen informatie over haar vader vinden. “Ik was zo dankbaar om hen te ontmoeten, maar een deel van mij had zoiets van… Ik moet mijn biologische vader vinden,” zegt ze.

Linda’s biologische moeder wist niet wie haar vader was. Het enige wat ze haar kon vertellen was dat hij een Amerikaan was. Linda wist dat er militaire bases waren in Newfoundland waar veel Amerikaanse soldaten waren gestationeerd rond de tijd dat ze werd geboren, en dat haar biologische ouders elkaar in deze context ontmoetten.

Dus in een poging om wat aanwijzingen over de identiteit van haar vader te vinden, kreeg Linda toegang tot een aantal militaire lijsten. Een vriendin van haar hielp haar deze uit te pluizen en contact op te nemen met de mensen die op die lijsten stonden om te vragen of ze Linda’s verhaal kenden. Een van de mensen die reageerde was Dallas Stone uit Utah in de Verenigde Staten. Dallas bood aan om te helpen en zorgde voor meer namen, maar hij kenden geen soortgelijk verhaal en geen van deze nieuwe contacten heeft tot iets geleid.

Na een lange, uitputtende zoektocht had Linda het bijna opgegeven… en toen besloot ze een MyHeritage DNA-test te proberen.

Na een week had ze een bericht in haar MyHeritage inbox dat alles op z’n kop zette:

“Hoe ben ik je tante?”

Deze vrouw kwam tevoorschijn als een goede DNA match voor Linda, maar ze was er verbaasd over, want ze had maar één broer en ze kende al zijn kinderen. Haar broer was bezig met het uploaden van zijn resultaten naar MyHeritage van een andere provider – en ook hij had een 50% match met Linda, wat bewijst dat hij haar vader was.

Ze schreef terug naar Linda en zei: “Ik weet wie je vader is.”

“Ik heb die zin misschien wel een miljoen keer gelezen,” zegt Linda. “Ik dacht: Is dit echt?”

Zoals het lot het wil, bleek deze man niemand minder te zijn dan Dallas Stone – de man uit Utah die Linda een paar jaar eerder had aangeboden te helpen!

Dallas reikte Linda meteen de hand en de details werden opgelost. Hij was gestationeerd in Newfoundland – zoals ze al wisten – maar hij had geen idee dat zijn relatie met Linda’s moeder had geresulteerd in een zwangerschap. Hij had alleen een DNA-test gedaan omdat hij zijn zus wilde helpen met haar genealogisch onderzoek. Dit was het laatste wat hij verwachtte dat er zou gebeuren!

Linda kwam er al snel achter dat ze 2 halfbroers en een halfzus heeft.

“Nu ben ik aan het leren,” zegt Linda. “We leren net over elkaar. Het is geweldig… foto’s uitwisselen van toen we jonger waren. De gelijkenis. Ik kan het niet beschrijven! Het is fantastisch.”

“Je realiseert je als je ouder wordt dat kinderen echt de zin van het leven zijn,” zegt Dallas. “Het is je erfenis, het is wat je achterlaat, waar je trots op bent… familie is erg belangrijk.”

Afgelopen zomer hebben Linda en Dallas elkaar eindelijk ontmoet in Calgary, Canada.

“Ik ben zo blij dat je me gevonden hebt,” zei Dallas zoals ze voor het eerst omhelsden. Linda reageerde huilend dat ze ook zo blij is.

“Weet je wat? In het leven gebeurt alles soms met een reden,” zegt Linda. “Mijn ouders waren geweldig, ze hielden van me. En nu ga ik een leven opbouwen met mijn biologische vader Dallas.”

“Ik denk echt dat de dingen gewoon beter en beter zullen worden als we verder samen ons pad bewandelen,” zegt Dallas. “MyHeritage heeft mijn leven enorm veranderd.”

“Dankzij MyHeritage heb ik mijn vader gevonden, die deel zal uitmaken van mijn leven,” voegt Linda toe.

Linda zegt dat ze iedereen die ze heeft gesproken DNA-testen aanbeveelt. “Jullie moeten het ook weten!”

Nu is het jouw beurt. Doe vandaag nog een MyHeritage DNA-test.