MyHeritage herenigt dochter met vader die niet wist dat ze bestond

MyHeritage herenigt dochter met vader die niet wist dat ze bestond

Toen Seraine Danner 7 jaar oud was, leerde ze iets schokkend: ze had een biologische vader en had geen idee wie hij was. Na bijna 10 jaar zoeken leidde een DNA-match op MyHeritage haar uiteindelijk naar haar biologische vader, en de twee ontmoetten elkaar onlangs voor het eerst.

Bekijk hieronder hun emotionele reünie:

Seraine begon actief te zoeken naar haar vader toen ze 15 was. “Mijn moeder gaf me een paar namen waarvan ze dacht dat ze mogelijk de zijne konden zijn, maar ze wist het niet zeker”, zegt Seraine. “Dus ik probeerde er alles aan te doen, maar het leidde nergens toe, want hoe zou ik kunnen weten wie m’n vader is?

Een paar jaar geleden deed Seraine een MyHeritage DNA-test en kreeg een match met een verre neef. Ze besloot er niet mee door te gaan omdat ze bang was dat ze niet zouden reageren.

Maar niet zo lang geleden heeft die persoon haar een lijst met familienamen gegeven. “Ik probeerde uit te zoeken hoe we verwant zijn, maar ik was niet bekend met een van deze namen,” zegt Seraine. Toen kwam het bij haar op dat deze match misschien van haar verloren vaders kant van de familie was. Dus gaf ze de neef een lijst met namen die haar moeder haar had gegeven en die misschien naar haar vader konden leiden. Een van die namen – Vincent Lipski – deed een lampje branden. “Ze zei dat hij eigenlijk haar neef was,” herinnert Seraine zich. “Ik dacht “Oh mijn hemel – dat betekent dat het mijn vader is!”

De neef gaf Seraine de namen van de broers en zussen van haar biologische vader, en ze contacteerde een van hen via Facebook. Zijn zus slaagde erin om Seraine met Vincent te verbinden. “Hij belde me een paar dagen later, en sindsdien hebben we elke dag gepraat.”

Het nieuws was een grote schok voor Vincent. Hij had geen idee dat hij nog een kind had. “Toen hij eenmaal van me hoorde, schrok hij enorm,” zegt Seraine. “Het duurde ongeveer anderhalve dag om het te verwerken. Hij had er echt geen idee van.”

“Het is zeker een proces waar we door moeten,” zegt Seraine, “maar ik ben super opgewonden. Mijn biologische vader is gewoon de liefste persoon. En weet je, ik denk dat als ik de tijd neem om met hem te praten en hem te leren kennen, ik letterlijk niet kan vragen om een betere biologische vader te vinden. Hij is gewoon zo’n aardige vent.”

Vincent als kind (links), en Seraine als kind (rechts)…

Vincent als kind (links), en Seraine als kind (rechts)…

“Ik was bang dat als ik hem eenmaal zou vinden, hij een slecht persoon zou zijn,” geeft Seraine toe. “Maar hij is echt een van de liefste mensen ooit, en hij heeft veel meegemaakt. Hij is gewoon zo blij om mij en alles om me heen te leren kennen. Hij is heel trots dat hij nu zijn eigen dochter heeft!”